Pan Janusz Napisano 22 Czerwiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2013 Przypominam, że dla osoby, której projekt zdobędzie najwięcej "lajków" przewidziana jest nagroda niespodziewana! Zachęcam więc zarówno użytkowników do głosowania, jak i autorów, o nie czekanie do ostatniej chwili z zamieszczeniem prac, z wiadomych względów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 Panowie czasu coraz mniej .Zapraszamy gorąco do tworzenia. Z mojej strony nagroda za najbardziej ,, wymieciona " kompozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 25 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 Marzy mi się tweed w klimatach miejskich, na przykład szary w prostokątną ciemnoniebieską kratę, najlepiej dwukolorową. Widziałem taki na LL, ale ze względu na prawa autorskie oczywiście nie będę przyklejał, natomiast sama koncepcja nie jest nowa, pozostaje tylko kwestia odpowiedniej interpretacji. Niestety całkowity brak zdolności plastycznych sprawia, że sam nie będę startował, ale może kogoś zachęcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 25 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 Czas na moją pierwszą propozycję. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krüger Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 Witam, oto moja propozycja nr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krüger Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 oraz nr 2. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 A oto moja pierwsza propozycja, zrobiona po obejrzeniu Wielkiego Gatsbiego... mam nadzieję , że by się mu spodobał... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 Bledus, co to za aplikacja, przy pomocy której tworzyłeś wzór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wa000 Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 (edytowane) Witam moja pierwsza propozycja: Edytowane 26 Czerwiec 2013 przez wa000 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wa000 Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 i druga propozycja: Pozdrawiam, WA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 1. aplikacja na www.scotweb.co.uk, jeśli wejdzie się w kolory PRO to można wiele ciekawych rzeczy zrobić... :] 2. druga propozycja, z myślą o Hannibalu Lecterze w serialu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 3 propozycja, ta już z myślą o mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 coś sknociłem z drugą... więc jeszcze raz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 Panowie czasu coraz mniej .Zapraszamy gorąco do tworzenia. Z mojej strony nagroda za najbardziej ,, wymieciona " kompozycje. Kraty, kratki, krateczki... w sumie pierwsze i najmocniejsze skojarzenie z tweedem. A zaraz potem jodełka Tymczasem właściwie nigdy nie widziałem na żywo marynarki z tkaniny we wzór który (chyba) kiedyś określano jako "diamond tweed". Tego typu wzorek całkiem ciekawie prezentował się na starych obrazach i rysunkach modowych. W mojej propozycji nr 2 użyłem 3 różne odcienie brązu oraz kolor butelkowej zieleni. Czworokąty raczej o niezbyt dużych rozmiarach. Wizualizacja marynarki strasznie amatorska ale mniej więcej oddaje o co mi chodzi 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1810 Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 Witam! Na początku chciałbym powitać wszytskich forumowiczów Pierwszym moim projektem jest tweed'owa krata - w kolorystyce stonowanej, ale przez bialo-czerwone kolory i czarno-zolte nitki wzór ten otrzymuje casualowy wygląd Struktura materialu nie jest jak to najczesciej bywa w jodełkę, połączyłem pionowe i poziome paski. Tworzącą one ze sobą kwadraty obrócone względem siebie: 1. w dużym przybliżeniu - 2. http://imageshack.us/photo/my-images/855/p8fb.jpg/ Sam wzór prezentuje się tak: Jako przykład daje dwurzędówkę : 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1810 Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 Drugim moim projektem jest tweed, o takiej samej strukturze co poprzedni o takim samym ksztalcie wzoru ale o innej jego barwie. Połączyłem odcienie niebieskiego co nadaje całemu tweed'owi bardziej formalny wyraz. ( ze względu na drobne problemy techniczne, moge wrzucic niestety tylko w malym formacie )a wzór prezentuje się: enjoy! 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 27 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2013 A tu propozycja druga. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 27 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2013 Czy jest jakaś aplikacja wspomagająca projektowanie tkaniny? Te wątki i osnowy u Otto (i nie tylko) wyglądają świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 27 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2013 Dziękuję. Jest na pewno nie jedna taka aplikacja dla projektantów tkanin, niestety nie dane mi było z takich dobrodziejstw skorzystać. Posługiwałem się dość chyba kombinowaną metodą łączenia rysunków wektorowych i "podrasowywania" ich w PS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Cet Napisano 27 Czerwiec 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2013 Ach, jakoś nie mogłem się zabrać za ten konkurs. A teraz został tylko jeden dzień i trzeba na szybko coś stworzyć. Bawiłem się troszkę w programie proponowanym przez kilku użytkowników ale to niestety wiązało się z tworzeniem kolejnej kraty, a ja chciałem skorzystać z okazji i pokazać coś niecodziennego i troszkę dziwnego. Nawet nie wiem na ile taką tkaninę da się stworzyć 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 27 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2013 Chciałbym przywitać Wszystkich oraz przedstawić swój projekt. Wzór zrobiłem na szybko, więc jest troszkę niedopracowany, a zważając na to, że posiadam niespełna 18 wiosen nie mam doświadczenia w sprawach elegancji, stąd po prostu może być nieelegancki. . Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 27 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2013 @Simo Ja posiadam 19 wiosen, ale nauczono mnie, że poprawna pisownia to NIEELEGANCKI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cet Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 (edytowane) Druga propozycja będzie jednak tradycyjna, windowpane bez udziwnień Edytowane 1 Lipiec 2013 przez Cet 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Cet, jesteś mi winny 2 godziny czasu, który spędziłem nad projektem wzoru i którego - jak widzę - nie ma sensu pokazywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Cet, jesteś mi winny 2 godziny czasu, który spędziłem nad projektem wzoru i którego - jak widzę - nie ma sensu pokazywać. +1, ale w sumie to zabawa. Zatem tweed miejski na dwa sposoby, nie bardzo umiem to oddać na grafice, ale skala wzoru powinna być duża: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi