Bartek Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2013 [..] w sumie to zabawa. {...} Racja Kyle, wklejam. 1. Taki bym chciał do biura 5
Pan Janusz Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2013 Panowie, przypominam, oddzielne posty
Bartek Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2013 2. A w takim pojechałbym na Pitti (i liczył na zdjęcie chociażby do Muratora). 1
Kyle Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2013 tweed miejski w wersji drugiej: 1
pol606 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2013 A ja nie umiem tak ładnie nakładać tekstur, żeby tak ładnie wyglądały na garniturze Jak by ktoś się nudził, to śmiało 1
Cet Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2013 @Bartek - to dobrze, że się pośpieszyłem Kratka 2 dni "leżała" na dysku i czekała na wybranie. A tak przy okazji: Przeglądałem właśnie forum na telefonie i zauważyłem że moje grafiki zaatakowała jakaś totalna pikseloza, tyczy się to głównie drugiej propozycji, która na wizualizacjach jest cała rozmyta (jak w jpegach najgorszej jakości, albo i gorzej ). Chciałem się tylko dowiedzieć czy u Was też to tak wygląda, czy może to tylko wina gorszego połączenia - plik dla zaoszczędzenia czasu ładuje się w gorszej ale lżejszej wersji. EDIT - przy otwarciu grafiki w nowym oknie ładuje się już trochę lepsza wersja. Ale na przyszłość muszę pamiętać o odpowiednim zmiejszeniu grafiki przed wrzuceniem na forum. Można było tej szpetki uniknąć...
maciek1810 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2013 A ja nie umiem tak ładnie nakładać tekstur, żeby tak ładnie wyglądały na garniturze Jak by ktoś się nudził, to śmiało tak na szybko teraz zauwazylem, ze krata w zielonym co ktorys kwadracik jest mniejsza :c
maciek1810 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2013 Ojej, dziękuję You welcome a co do robienia takich obrazków - wystarczy, że znajdziesz odpowiedni rysunek z niewidzialna (transparent) czescia zdjecia, i wrzucisz pod nia taksturke w photoshopie naprzyklad obrobka zdjec poziom easy ja znalazlem w necie takie cos http://sunflowerman.files.wordpress.com/2013/03/pattern-template-double-breasted-jacket.png?w=580&h=750 enjoy!
Pan Janusz Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 Panowie, dziękuję za udział w Konkursie. Jury rozpocznie teraz wybieranie laureatów i maksymalnie do niedzielnego wieczora wyłoni zwycięzców!
Cet Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 To jako że konkurs zakończony to może wrzucę jeszcze pomysł który wpadł mi do głowy jako pierwszy ale efekt okazał się niewystarczająco zadowalający. (Przy okazji poprawiłem jakość grafik z wcześniejszych postów - raziła mnie strasznie ta pikseloza ) Oto windowpane z polka dots 7
Pan Janusz Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 Proszę o jeszcze dzień cierpliwości - nie obwijając w bawełnę, mamy poślizg, ze względów technicznych. Niektórym dane jest brać udział w mitycznym przedsięwzięciu zwanym "urlopem".
Maciej Zaremba Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Kraty, kratki, krateczki... w sumie pierwsze i najmocniejsze skojarzenie z tweedem. A zaraz potem jodełka Tymczasem właściwie nigdy nie widziałem na żywo marynarki z tkaniny we wzór który (chyba) kiedyś określano jako "diamond tweed". Tego typu wzorek całkiem ciekawie prezentował się na starych obrazach i rysunkach modowych. W mojej propozycji nr 2 użyłem 3 różne odcienie brązu oraz kolor butelkowej zieleni. Czworokąty raczej o niezbyt dużych rozmiarach. Wizualizacja marynarki strasznie amatorska ale mniej więcej oddaje o co mi chodzi To jest naprawdę niezłe. Wkrótce takie wzory będą bardzo modne.
Breslauer Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Taką tkaninę o większej gramaturze po prostu sam bym chętnie nabył i przeznaczył na sportową, totalnie luzacką marynarkę z minimum konstrukcji.
Pan Janusz Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Konkurs "150 lat z Harrisons" został oficjalnie zakończony! Dziękuję w imieniu jury i swoim, wszystkim uczestnikom za udział. Zaprezentowane zostały naprawdę ciekawe i fantazyjne propozycje tkanin. Pierwsze miejsce zajęła praca kolegi Breslauer za oryginalne podejście do faktury tkanin w swojej drugiej propozycji Drugie miejsce przypadło koledze Otto za drugą propozycję tkaniny: Na trzecim miejscu uplasowała się praca Maćka 1810: Nagrodę publiczności otrzymała praca Ernestson Gratuluję wygranych! 4
Breslauer Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Dziękuję jury i gratuluję wyróżnionym kolegom. Myślę, że zabawa była przednia, a wizualizacjie niektórych marynarek naprawdę robią wrażenie. 4
mygentlelook Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Gratuluję kreatywności wszystkim uczestnikom konkursu. Wybór był bardzo trudny!
Maciej Zaremba Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Ja również gratuluję wszystkim, a zwłaszcza zwycięzcy. Świetny pomysł! Proszę zobaczyć na zdjęcie z tegorocznego Pitti 1
Rekomendowane odpowiedzi