Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Bartek - to dobrze, że się pośpieszyłem :D Kratka 2 dni "leżała" na dysku i czekała na wybranie.

A tak przy okazji:

Przeglądałem właśnie forum na telefonie i zauważyłem że moje grafiki zaatakowała jakaś totalna pikseloza, tyczy się to głównie drugiej propozycji, która na wizualizacjach jest cała rozmyta (jak w jpegach najgorszej jakości, albo i gorzej :D). Chciałem się tylko dowiedzieć czy u Was też to tak wygląda, czy może to tylko wina gorszego połączenia - plik dla zaoszczędzenia czasu ładuje się w gorszej ale lżejszej wersji.

EDIT - przy otwarciu grafiki w nowym oknie ładuje się już trochę lepsza wersja. Ale na przyszłość muszę pamiętać o odpowiednim zmiejszeniu grafiki przed wrzuceniem na forum. Można było tej szpetki uniknąć...

Opublikowano

A ja nie umiem tak ładnie nakładać tekstur, żeby tak ładnie wyglądały na garniturze :( Jak by ktoś się nudził, to śmiało :)

aekt.jpgcxlx.jpg

tak na szybko :) teraz zauwazylem, ze krata w zielonym co ktorys kwadracik jest mniejsza :c

Opublikowano

To jako że konkurs zakończony to może wrzucę jeszcze pomysł który wpadł mi do głowy jako pierwszy ale efekt okazał się niewystarczająco zadowalający. (Przy okazji poprawiłem jakość grafik z wcześniejszych postów - raziła mnie strasznie ta pikseloza :D)

Oto windowpane z polka dots :D

post-3745-0-20416500-1372682174_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

Proszę o jeszcze dzień cierpliwości - nie obwijając w bawełnę, mamy poślizg, ze względów technicznych. Niektórym dane jest brać udział w mitycznym przedsięwzięciu zwanym "urlopem".

Opublikowano

Kraty, kratki, krateczki... w sumie pierwsze i najmocniejsze skojarzenie z tweedem. A zaraz potem jodełka :)

Tymczasem właściwie nigdy  nie widziałem na żywo marynarki z tkaniny we wzór który (chyba) kiedyś określano jako "diamond tweed". Tego typu wzorek całkiem ciekawie prezentował się na starych obrazach i  rysunkach modowych.

W mojej propozycji nr 2 użyłem 3 różne odcienie brązu oraz kolor butelkowej zieleni. Czworokąty raczej o niezbyt dużych rozmiarach.  

Wizualizacja marynarki strasznie amatorska ale mniej więcej oddaje o co mi chodzi :)

To jest naprawdę niezłe. Wkrótce takie wzory będą bardzo modne.

Opublikowano

Konkurs "150 lat z Harrisons" został oficjalnie zakończony! Dziękuję w imieniu jury i swoim, wszystkim uczestnikom za udział. Zaprezentowane zostały naprawdę ciekawe i fantazyjne propozycje tkanin. 

Pierwsze miejsce zajęła praca kolegi Breslauer za oryginalne podejście do faktury tkanin w swojej drugiej propozycji

post-480-0-81859800-1372284629.jpg

Drugie miejsce przypadło koledze Otto za drugą propozycję tkaniny:

post-1439-0-25825300-1372351973.jpg

Na trzecim miejscu uplasowała się praca Maćka 1810:

smv2.jpg

Nagrodę publiczności otrzymała praca Ernestson

post-42-0-21933800-1371074301.jpg

Gratuluję wygranych!

• Oceniam pozytywnie 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.