kertoip Opublikowano 18 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2025 Dzień dobry, czy ma ktoś z Was do polecenia jakieś marki, które posiadają w swojej ofercie ubrania dla wysokich osób? Mam 1,95 m i ciężko znaleźć mi dobrej jakości marynarki z wieszaka, które byłyby odpowiedniej długości. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Cytuj
mosze Opublikowano 18 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2025 SuitSupply ma rozmiar long, sam nie używałem (za mało jadłem w dzieciństwie), ale są dokładne tabele z wymiarami. Cytuj
bartbart Opublikowano 18 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2025 Mam marynarki SuSu long. Przy wzroście 191cm są ok, żeby nie powiedzieć że nawet odrobinę za długie. Cytuj
Kyle Opublikowano 18 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2025 W SuSu przy wzroście 191 cm longi są moim zdaniem OK, po prostu są konserwatywne, pewnie przy 194 też się sprawdzą. Polecam Spier&Mackay, rozmiary long powinny być OK przy wzroście 194, mam ze 4 cm mniej, i czasem mam wrażenie, że longi są odrobinę za długie. Poza tym, to już teoretycznie, bo nie sprawdzałem w praktyce, ale w egarnitur możesz wybrać wzrost 194 cm. Cytuj
tryhp3 Opublikowano 18 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2025 Pytanie jaki konkretnie asortyment Cię interesuje? Jak na moje 190 cm (190 <> 190, ponieważ każdy ma różne proporcje, kiedyś korespondowałem z jedną pracownią i stwierdzili, że pod mój wzrost na ogół długość marynarki powinna mieć około 81-84cm) longi SuSu mogły by być minimalnie krótsze. Cytuj
rkajzer Opublikowano 18 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2025 Mam 191 cm i na długość susu tall jest w sam raz. Noszę 98 przy 74 kg. Najczęściej idę i tak do krawca aby dopasował ubrania do mnie. Spory problem mam z koszulami. Koszule na rozmiar 188-19x mają komicznie długie rękawy. Koszule na wzrost 182 posiadają idealne dla mnie rękawy, niestety, wolałbym aby były o te 3 cm dłuższe `on the body`. Wy też tak macie, czy to tylko moja dziwna fizjonomia? Cytuj
tryhp3 Opublikowano 18 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2025 Tak SuSu w longu ma bardzo długie rękawy. Cytuj
Kyle Opublikowano 19 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2025 18 godzin temu, rkajzer napisał: Koszule na rozmiar 188-19x mają komicznie długie rękawy. Możesz sprawdzić koszule Osovskiego w rozmiarze 188-194. Ewentualnie CT - nie wiem, czy tutaj wybór długości rękawa przekłada się na długość samej koszuli, ale przy rękawie 36 cali koszule są wystarczająco długie. Albo pozostaje zamawianie mtm. Cytuj
gdynianin Opublikowano 19 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2025 Osovskiego bym nie polecał 'na próbę' przy ich obecnym podejściu do klienta Cytuj
ravine Opublikowano 24 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2025 Rozejrzyj się w skandynawskich markach. Są wyźsi więc rozmiarówka też. Na przykład w Berg&Berg (kupuj tylko na przecenie 40-50% pod koniec sezonu) marynarki long są za długie w rękawie nawet na moje 191cm. Podejrzewam, że to dlatego, że to "skandynawski long". Zdarza się, że Albione miewa rozmiary na 194cm. W koszulach Wólczanka też ma rozmiary 188-194, w linii premium pewnie znajdziesz 1-2 sensowne modele. Niedługo black friday więc jeżeli szukasz koszul to możesz zamówić swoją pierwszą z Proper Cloth - rok temu jak ponakładałem na siebie zniżki to wyszło 72 EUR za koszulę z oxfordu. Co do zwykłych ubrań to Asket (nie Arket) i Sanvt mają rozmiarówkę "short", "normal", "long" obok zwykłego S, M, L. Są dość drogie ale są na Vinted. 1 Cytuj
ravine Opublikowano 14 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2025 Do 24-go grudnia Kamakura zbiera zamówienia na koszule wyjątkowo z możliwością wybrania długości rękawów. Wysyłkę z Japonii obliczyło mi na 50zł, więc za wszystko 650zł. Strona checkout twierdzi, że to cena ostateczna z już opłaconymi cłami. Ale szczerze mówiąc nie mam doświadczenia w zamawianiu z Japonii. Czas realizacji zamówienia to aż 2 miesiące. https://kamakurashirts.com/products/vintage-ivy-custom-sleeve-fairvintage-ivy-custom-sleeve-fair?variant=47714131050723 1 Cytuj
rkajzer Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 W dniu 19.11.2025 o 12:27, Kyle napisał: Możesz sprawdzić koszule Osovskiego w rozmiarze 188-194. Ewentualnie CT - nie wiem, czy tutaj wybór długości rękawa przekłada się na długość samej koszuli, ale przy rękawie 36 cali koszule są wystarczająco długie. Albo pozostaje zamawianie mtm. Zamówiłem Osovskiego 188-194. Standardowo rękaw za długie tyle co zawsze :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi