Jump to content

Marki RTW dla wysokich

kertoip
 Share

Recommended Posts

Dzień dobry,

czy ma ktoś z Was do polecenia jakieś marki, które posiadają w swojej ofercie ubrania dla wysokich osób? Mam 1,95 m i ciężko znaleźć mi dobrej jakości marynarki z wieszaka, które byłyby odpowiedniej długości. 

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

W SuSu przy wzroście 191 cm longi są moim zdaniem OK, po prostu są konserwatywne, pewnie przy 194 też się sprawdzą.

Polecam Spier&Mackay, rozmiary long powinny być OK przy wzroście 194, mam ze 4 cm mniej, i czasem mam wrażenie, że longi są odrobinę za długie.

Poza tym, to już teoretycznie, bo nie sprawdzałem w praktyce, ale w egarnitur możesz wybrać wzrost 194 cm.

Pytanie jaki konkretnie asortyment Cię interesuje? Jak na moje 190 cm (190 <> 190, ponieważ każdy ma różne proporcje, kiedyś korespondowałem z jedną pracownią i stwierdzili, że pod mój wzrost na ogół długość marynarki powinna mieć około 81-84cm) longi SuSu mogły by być minimalnie krótsze.

Mam 191 cm i na długość susu tall jest w sam raz.

Noszę 98 przy 74 kg.

Najczęściej idę i tak do krawca aby dopasował ubrania do mnie.

Spory problem mam z koszulami.

Koszule na rozmiar 188-19x mają komicznie długie rękawy.

Koszule na wzrost 182 posiadają idealne dla mnie rękawy, niestety, wolałbym aby były o te 3 cm dłuższe `on the body`.

Wy też tak macie, czy to tylko moja dziwna fizjonomia?

18 godzin temu, rkajzer napisał:

Koszule na rozmiar 188-19x mają komicznie długie rękawy.

Możesz sprawdzić koszule Osovskiego w rozmiarze 188-194. Ewentualnie CT - nie wiem, czy tutaj wybór długości rękawa przekłada się na długość samej koszuli, ale przy rękawie 36 cali koszule są wystarczająco długie. Albo pozostaje zamawianie mtm.

Rozejrzyj się w skandynawskich markach. Są wyźsi więc rozmiarówka też. Na przykład w Berg&Berg (kupuj tylko na przecenie 40-50% pod koniec sezonu) marynarki long są za długie w rękawie nawet na moje 191cm. Podejrzewam, że to dlatego, że to "skandynawski long".

Zdarza się, że Albione miewa rozmiary na 194cm.

W koszulach Wólczanka też ma rozmiary 188-194, w linii premium pewnie znajdziesz 1-2 sensowne modele. Niedługo black friday więc jeżeli szukasz koszul to możesz zamówić swoją pierwszą z Proper Cloth - rok temu jak ponakładałem na siebie zniżki to wyszło 72 EUR za koszulę z oxfordu.

Co do zwykłych ubrań to Asket (nie Arket) i Sanvt mają rozmiarówkę "short", "normal", "long" obok zwykłego S, M, L. Są dość drogie ale są na Vinted.

• Like 1

• 3 weeks later...

Do 24-go grudnia Kamakura zbiera zamówienia na koszule wyjątkowo z możliwością wybrania długości rękawów. Wysyłkę z Japonii obliczyło mi na 50zł, więc za wszystko 650zł. Strona checkout twierdzi, że to cena ostateczna z już opłaconymi cłami. Ale szczerze mówiąc nie mam doświadczenia w zamawianiu z Japonii. Czas realizacji zamówienia to aż 2 miesiące.

https://kamakurashirts.com/products/vintage-ivy-custom-sleeve-fairvintage-ivy-custom-sleeve-fair?variant=47714131050723

• Like 1