musimisie Napisano wczoraj o 12:03 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 12:03 Witam wszyskich. Szukam butów w stylu belgian loafers. Najbardziej podobają mi się Jacques Soloviere: https://jacquessoloviereparis.com/collections/loafer/products/jacques-new-black-leather Albo jeszcze bardziej minimalistyczny typ. https://jacquessoloviereparis.com/collections/loafer/products/slim-black-leather Z drugiej strony sa polecane i lubiane bervicki: https://berwickshoes.com/gb/4950-t01-ciervo-black.html Niby ten sam rodzaj buta a dwie kompletnie różne filozofie. Bervicki wydają się rozsądniejsze. Tańsze, miększa skóra z jelenia i możliwość “naprawy”. Natomiast zdecydowanie bardziej podoba mi się mniej spiczasty nosek w loafersach Soloviere. Czy są jakieś marki godne polecenia z ceną zbliżoną do bervickow a ksztaltem do Soloviere? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano wczoraj o 15:23 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 15:23 To drugie to są kapcie do chodzenia po domu, nie loafersy;) Pierwsze z kolei są z polerowanej skóry (te kapcie też) plus posiadają niezgrabne kopyto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musimisie Napisano wczoraj o 17:51 Autor Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 17:51 No widzisz a mi to kopyto dużo bardziej siedzi w Solovierach i wydaje się bardziej proporcjonalne. (rozumiem że masz na myśli kształt buta). Czy polerowana to wg Ciebie są na minus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano wczoraj o 18:33 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 18:33 37 minut temu, musimisie napisał: Czy polerowana to wg Ciebie są na minus? Powiedziałbym, że dość formalna skóra jak na styl buta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropóh Napisano wczoraj o 18:39 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 18:39 Zobacz jeszcze na Skolyx.se markę Yanko, masz tam parę modeli do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano wczoraj o 20:18 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 20:18 2 godziny temu, musimisie napisał: No widzisz a mi to kopyto dużo bardziej siedzi w Solovierach i wydaje się bardziej proporcjonalne. (rozumiem że masz na myśli kształt buta). Czy polerowana to wg Ciebie są na minus? Polerowana to przede wszystkim skóra nieprzyjmująca kosmetyków i gorszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musimisie Napisano 12 godzin temu Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 godzin temu No dobra trochę poczytałem o rodzajach kopyt, konstrukcji butów i bervick wypadają po prostu lepiej. Są to buty przede wszystkim naprawialne (jest to dla mnie istotne), a jacques soloviere nie może się tym pochwalić. Więc zdecyduje się na Bervicki. A za jakiś czas będę poprostu polować na trippen once m, które może kosztują tyle samo co soloviery, ale oferują lepszą jakość i są naprawialne! Jeszcze jedno pytanie żeby takie bervicki jak najdłużej mi służyły to czy mogę zelować sam obcas? Rozumiem że podeszwy już nie muszę bo jest tam guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 9 godzin temu A po co chciałbyś zelować obcas? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 1 godzinę temu Zgłoszenie Share Napisano 1 godzinę temu 8 godzin temu, eye_lip napisał: A po co chciałbyś zelować obcas? Dokładnie. Ten obcas to absolutny standard w butach eleganckich, czyli guma + skóra. Zelujesz dopiero, jak zedrzesz tę pierwotną zelówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi