Non Vid Napisano 14 Grudzień Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień Planuję zamówienie granatowego blazera dwurzędowego bespoke, i oczywiście przedmiotem moich rozważań stały się mosiężne guziki. Zastanawiam się nad zamówieniem guzików indywidualnie — gdybym chciał np. zrobić je herbowe. (Ale czy herbowe guziki + herbowy sygnet nie byłyby przesadą?) Alternatywą jest jakiś prosty wzór, np. tarcza słońca, lew, motywy roślinne (chcę unikać noszenia cudzych herbów). Celuję w kolor ciemnego, matowego złota. Macie jakieś rekomendacje, w którą stronę zmierzać, albo czego unikać? Może jakieś polecane źródła guzików (gotowych lub na zamówienie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 15 Grudzień Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 10 godzin temu, Non Vid napisał: gdybym chciał np. zrobić je herbowe. (Ale czy herbowe guziki + herbowy sygnet nie byłyby przesadą?) Alternatywą jest jakiś prosty wzór, np. tarcza słońca, lew, motywy roślinne (chcę unikać noszenia cudzych herbów). Celuję w kolor ciemnego, matowego złota. W tym temacie może okazać się pomocna książka "Gentleman. Podręcznik dla klas wyższych". Zawiera rozdział o herbach i heraldyce. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 15 Grudzień Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień W sumie to jestem bardzo ciekawy, czy można gdzieś zrobić guziki na zamówienie, zamówiłbym sobie srebrne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 4 godziny temu, Velahrn napisał: W sumie to jestem bardzo ciekawy, czy można gdzieś zrobić guziki na zamówienie, zamówiłbym sobie srebrne. W Chinach na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 21 godzin temu, jaskokoz napisał: W Chinach na pewno. Tylko gdzie? To duże państwo. Wiem, że jest to możliwe, od kiedy zobaczyłem dżinsy z guzikami ze srebra, ale na razie tylko sobie marzę... https://www.instagram.com/p/CgucOwOPmEG/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 1 godzinę temu, Velahrn napisał: Tylko gdzie? To duże państwo. Angielski, lekcja 242: the sarcasm went over your head Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 6 minut temu, lubo69 napisał: Angielski, lekcja 242: the sarcasm went over your head No właśnie chyba ty kolego nie wyczułeś sarkazmu. Może trauma związana z JanuszemzUK rzutuje na Twoje poczucie humoru xD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Nie mam poczucia humoru w ogóle, dlatego trzykrotnie odmówiłem, gdy proponowano mi rolę moderatora forum. Moderator musi mieć ogromne poczucie humoru, by akceptować bazarkowe oferty sprzedaży koszul w takim stanie, że klasyczny gentleman mocno wahałby się, czy jeszcze użyć do czyszczenia butów, czy natychmiast wyrzucić; w tej chwili mamy taką ofertę, zaakceptowaną przez moderatora. Od razu powiem, że przykład łatanych butów króla Karola nie jest moim zdaniem w tej samej kategorii. Kończę ad personam, przechodzę do ad rem. W Tajwanie jest taki przybytek, nazywa się Jin Sheu Enterprise. Robią guziki na zamówienie, według wzoru - od 100 sztuk w górę. Na tym polega problem - nikt nie zrealizuje zamówienia custom dla ośmiu czy dwunastu guzików. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s W dniu 14.12.2024 o 21:00, Non Vid napisał: Planuję zamówienie granatowego blazera dwurzędowego bespoke, i oczywiście przedmiotem moich rozważań stały się mosiężne guziki. Zastanawiam się nad zamówieniem guzików indywidualnie — gdybym chciał np. zrobić je herbowe. (Ale czy herbowe guziki + herbowy sygnet nie byłyby przesadą?) Alternatywą jest jakiś prosty wzór, np. tarcza słońca, lew, motywy roślinne (chcę unikać noszenia cudzych herbów). Celuję w kolor ciemnego, matowego złota. Macie jakieś rekomendacje, w którą stronę zmierzać, albo czego unikać? Może jakieś polecane źródła guzików (gotowych lub na zamówienie)? Być może to jest jakaś opcja: Szukaj: Znaleziono 4 wyników dla "Mosiężny guzik do marynarki" – Benson & Clegg te gładkie można chyba oddać do grawerowania i wygrawerować co się chce. @Velahrn srebrne też mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Godzinę temu, Solecalupo napisał: Być może to jest jakaś opcja: Szukaj: Znaleziono 4 wyników dla "Mosiężny guzik do marynarki" – Benson & Clegg te gładkie można chyba oddać do grawerowania i wygrawerować co się chce. @Velahrn srebrne też mają Przejrzałem ich ofertę. Za 2 tysiące mieli cały srebrny set do marynarki, ale już wyprzedany. No i dochodzi koszt grawerunku. Niemniej jednak, fajna opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Jeśli chodzi o skromny, bezpretensjonalny herb, to polecam trzy lilie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 33 minuty temu, pablocito napisał: Jeśli chodzi o skromny, bezpretensjonalny herb, to polecam trzy lilie. Ciekawi mnie, do jakiej symboliki się odwołujesz, harcerstwo, Francja itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Do takiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 41 minut temu, pablocito napisał: Do takiej W Niemczech to były powszechne herby chłopskie i mieszczańskie, tylko Polacy uważają, że to coś wyjątkowego, tudzież że to obciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Żaden herb nie jest obciachem pod warunkiem, że jest własny. Gwiazdek generalskich na kaszkiecie też nie polecam. No chyba, że się jest generałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s W dniu 16.12.2024 o 20:51, Velahrn napisał: Przejrzałem ich ofertę. Za 2 tysiące mieli cały srebrny set do marynarki, ale już wyprzedany. No i dochodzi koszt grawerunku. Niemniej jednak, fajna opcja. Oni robią małe serie i jak się wyprzedadzą znów produkują, zatem warto do nich pisać albo czekać jak produkt wróci do oferty za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi