mosze Opublikowano Czwartek o 07:17 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:17 Nie chcę się czepiać, ale przed ponownymi pomiarami należało spodnie wyprasować, np. nogawka jest nieco zmiętolona po praniu. Cytuj
Manul Opublikowano Czwartek o 07:38 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:38 Nigdy nie prasuję dżinsów . One same się prasują podczas użytkowania . 😉👍 Taki już jestem . Mało tego . Kiedyś dawno temu, sam się strzygłem i to nie patrząc w lustro . Nie zależało mi na opini innych ludzi . 🤠 Cytuj
mosze Opublikowano Czwartek o 08:19 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 08:19 Chodziło mi o dokładność pomiarów. Cytuj
void Opublikowano Czwartek o 14:40 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 14:40 W pasie z 92cm na 82cm, szalona różnica, zniknęło 11% Jak zgadłeś który rozmiar zamówić? Cytuj
Manul Opublikowano Czwartek o 14:44 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 14:44 Wyszedłem na spacer i cyknąłem kilka fotek . Na długość te spodnie zrobiły się w sam raz . Nie muszę ich podwijać by pokazać białą tasiemkę , czego nie znoszę robić . Po praniu pojawił się meszek i sporo nepów . Są także takie fajne zagięcia i nierównosci . Poza tym moje zdjęcia telefonem przekłamują kolory bo spodnie są ciemniejsze . No , ale już jakieś rozeznanie macie odnoście RAW denim z tej chińskiej fajnej marki . Cytuj
Manul Opublikowano Czwartek o 14:47 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 14:47 4 minuty temu, void napisał(a): W pasie z 92cm na 82cm, szalona różnica, zniknęło 11% Jak zgadłeś który rozmiar zamówić? Wszystko jest ok. Po rozchodzeniu jest tylko ciut ciaśniej niż przed praniem . Jestem zadowolony . Oczywiście są to tylko moje indywidualne odczucia i opinie . Cytuj
Velahrn Opublikowano Czwartek o 15:11 Autor Zgłoś Opublikowano Czwartek o 15:11 22 minuty temu, Manul napisał(a): Wszystko jest ok. Po rozchodzeniu jest tylko ciut ciaśniej niż przed praniem . Jestem zadowolony . Oczywiście są to tylko moje indywidualne odczucia i opinie . Jednak obiektywnie naprawdę sporo się skurczyły. 92 cm to rozmiar 36, 82 cm to rozmiar 32. W moich - a mam dwie pary raw od Red Tornado - wykurcz był mniejszy, około 1 rozmiar, czyli ~4 cm (i taki wykurcz miałem w głowie, oglądając tabele rozmiarów). 1 Cytuj
void Opublikowano Czwartek o 15:12 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 15:12 25 minut temu, Manul napisał(a): Po rozchodzeniu jest tylko ciut ciaśniej niż przed praniem . Jestem zadowolony Mając 90cm w pasie, naciągasz spodnie które mają 82cm, tak by się w nie wbić, a one z czasem powracają do starych wymiarów? Moje zaskoczenie nie odnosi się do Red Tornado, ale do całego świata raw denim. Cytuj
Manul Opublikowano Czwartek o 15:12 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 15:12 O tu widać dobrze o czym pisałem post wcześniej . Zrobiła się taka fajna faktura tych spodni . Cytuj
Manul Opublikowano Czwartek o 15:23 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 15:23 To moje najfajniejsze spodnie od długich długich lat . Oczywiście już nie pamiętam jak wyglądały i leżały na mnie jeansy w latach 70/80. Bo tu pamięć zawodzi a zostaje tylko sentyment . Cytuj
Manul Opublikowano wczoraj o 07:50 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 07:50 Ja myślę że z tym denimem Selvedge jest tak, że on jest luźniej tkany dlatego materiał jest dość elastyczny . Zamieszczam fotkę z przed chwili z szerokością w pasie . Jak pisałem jest ok. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi