maciato Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 tj. wszyscy właściciele szerszych stóp mogą wybierać do woli każdy model Hmm. Muszę się niestety nie zgodzić z kolegą. Moja przygoda z JLOrane wyglądała tak : Po upewnieniu się czy mój rozmiar z modelu Jalpa jest dostępny (sprawdziłem tabelę rozmiarową na stronie producenta i po przeczytaniu iż kopyto użyte do tego modelu jest raczej szerokie) wybrałem rozmiar 9,5 UK przy rozmiarze stopy 28,7 cm. Niestety w otrzymane buty nie dane mi było się zmieścić - musiałem je wymienić na rozmiar 10 UK. Buty teraz pasują ale na pewno kopyta nie można zaliczyć do szerszych. Porównałbym je do kopyta 169 używanego przez Markowskiego. Dla porównania model Jalpa w roz. 10 i Markowski na kopycie 169 w roz. 10 (zamawiając balmorale Markowskiego specjalnie zamówiłem pół rozmiaru większe ze względu na wąskie kopyto). Moim zdaniem obydwa modele nie różnią się szerokością ( na długość Markowski jest 5mm dłuższy – mierzone po podeszwie ). Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Poprosiłem też o dobranie odpowiednich prawideł do tych butów – dosyć mocno się zdziwiłem ,że dostałem prawidła w roz. 43 do butów w roz. 45 (10 UK) ale jak widać prawidła dosyć szczelnie wypełniają wnętrze buta i nie są „rozprężone” . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Pierwsze wrażenie buty zrobiły na mnie pozytywne – mają piękny kolor który przypomina cordovan w kolorze burgundu (nie widziałem cordovanu na żywo i bazuję tylko na dostępnych w sieci zdjęciach). Początkowo rozważałem jeszcze zakup modelu Bora ale uzyskałem informację , że ten model jest trochę węższy niż model Jalpa i ostatecznie odpuściłem temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 w środku: J.Loic Orange Merak na kopycie 19544 po prawej: J.Loic Orange Bialbero na kopycie 19544 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 A po lewej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Loake Hilton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BillParish Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Na stronie Merak wygląda dużo ciemniej. Dzięki, że wstawiłeś, bo już się do nich przymierzałem, a tak muszę przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 15 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2013 Ręki sobie nie dam uciąć, ale wydaje mi się, że to jest taka sama skóra, jak w wielokrotnie już prezentowanym modelu Jalpa. Taki quasi-cordovan. Albo cordovan dla ubogich, jak kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 25 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2014 Wygląda na to, że marka wciąż istnieje. Czy jakość skóry jest porównywalna do Meermin (lepsza/gorsza) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2014 Zamsz porównywalny, ja wolę trochę ten z Meermin, ale Orange ma lepsze wykonanie całości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi