Jazzoliner Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Podczas krótkiego pobytu w okolicy Alicante postanowiłem poszukać sklepu z ofertą firmy Cordwainer, okazło się że w Lucentum nie ma tego obuwia w ofercie. I co? Szybki tel. do fabryki - wg miłej Pani nie mają w Alicante ani okolicy sprzedawcy! i jeżeli jestem właścicielem sklepu obuwniczego lub handlowcem w tej branży to zapraszają do fabryki, a jeżeli prywatnie, to zapraszają do outletu firmy Petrini; okazuje się, że marka Petrini należy do tego samego właściciela i właśnie w outlecie tej firmy można kupić buty Cordwainer ale raczej nie stoki magazynu tylko buty, które wróciły z wystaw targów itp. (Petrini i Cordwainer mają swoje fabryki w Almansa ok. 100 km od Alicante.) Każdy model był reprezentowany tylko przez jedną parę, wybór ograniczony, cuż - gdy cena to okolice 80EUR wiele można wybaczyć. W moim rozmiarze znalazłem dwie pary, cudo. Jazzoliner Cytuj
Jazzoliner Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Przy "okazji" nabyłem buty marki Petrini - coś na wieczór: Cytuj
B.B. Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 oto foto 2: [attachment=1]IMG_0195o.jpg[/attachment] [attachment=0]IMG_0194p.jpg[/attachment] hmmm... dziwne te buty, kojarzą mi się z jakimś obuwiem roboczym. Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Pierwsze buty super. Potem coraz gorzej Cytuj
eye_lip Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Three eyelet derby - to zdecydowanie nie są buty na wieczór. Cytuj
+Immune+ Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Cordwainer to przyzwoite buty, gratuluję nabytków. Do fabryki to mało która firma wpuszcza osoby prywatne (jest kilka wyjątków, zwłaszcza w Wielkiej Brytanii i we Włoszech). Cytuj
Bruut Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 Czy może mi ktoś pomóc w rozmiarówce Cordwainer i mógłby przełożyć rozmiar na cm? Mam ciekawe buty na oku w rozmiarze 45.5 i 47 oraz stopę o długości +-31cm. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi