Mily Napisano 6 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2021 @pablocitoDziękuję za odpowiedź. Zmierzyłem i wychodzi, że prawe prawidło jest o ok. 4 mm. większe. Czy te 4 mm. to aż tak dużo, żeby była taka różnica? Zastanawiam się na zeszlifowaniem tych 4 mm., ale jeszcze nie wiem jak się za to zabrać. Chyba, że gra nie jest warta świeczki i lepsze będą prawidła 40-41? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek06 Napisano 6 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2021 Najlepsza jest wymiana na właściwe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1423 Napisano 15 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2025 Gdzie obecnie zaopatrujecie się w prawidła? W innym temacie @tryhp3polecał Blumtal - ZWYCIĘZCA TESTU - Premiumowy Rozszerzacz do Butów z Cedru dla Pań i Panów, w zestawie z Łyżką do Butów, Rozciągacz do Butów o Ergonomicznym Designie - 1, 2 lub 5 par. Jakieś inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 15 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2025 1 hour ago, bartek1423 said: Gdzie obecnie zaopatrujecie się w prawidła? U Katany kupuję offline. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 15 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2025 @bartek1423 Te które poleciłem mają uchwyt wytłoczony w drewnianej pięcie. Nie mają tych plastikowych uchwytów które co chwila się odkręcają. Ten plastikowy uchwyt może się jednak przydać do sztybletów. Nie wyglądają na jakieś tęgie ale bardzo dobrze wypełniają moje nieco tęższe buty (UK G). Mam jeszcze takie -> Langer & Messmer Napinacz do butów z drewna cedrowego (dla mężczyzn i kobiet) wraz z łyżką do butów podróżnych z drewna cedrowego, rozmiar 34 do 50, oryginał!, beżowy, 42-43 : Amazon.pl: Moda tylko kupione gdzieś w outlecie i one są lepsze, tj. mają uchwyt w drewnie jak i plastikowy. Są lepiej oszlifowane i jeszcze ciut lepiej wypełniają moje buty. Ale cena sporo wyższa. Generalnie polecam brać najtańsze które dobrze wypełniają dane buty. Nie muszą być wcale cedrowe. Ciekawostka Na amazonie co jakiś czas są dostępne prawidła Allen Edmonds (Made In USA) w rozmiarze XL w cenie około 94 zł. Ich mechanizm jest trochę inny. Jakby się ktoś zastanawiał to rozmiar XL jest minimalnie za mały do butów w rozmiarze 11G-11,5G np. marek Loake, Yanko, SuSu (45), Meka (45). Przynajmniej takich przeze mnie rozchodzonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi