Skocz do zawartości

Czerwone penny loafers: ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka lat temu kupiłem bardzo fajne czerwone (wiśniowe) penny loaferrs i kiedy wreszcie miałem okazję je ponosić okazały się minimalnie za małe i niewygodne na dłuższe wyjścia, a w lato przecież często służą cały dzień. Natomiast bardzo podobają mi się wizualnie i świetnie pasują stylem do różnych letnich strojów.

Zdecydowałem, że kupię wygodniejsze, ale tutaj objawił się inny pandemiczny problem. Okazało się, że to trudne zadanie, bo nie widzę ich w polskich sklepach. Patine nawet wprost napisał, że najwcześniej w przyszłym roku.

Gdzie najlepiej kupić ciemnoczerwone penny loafers z licowej skóry ~7.5? Czy takie Meerminy na przykład to dobry wybór?

meermin-burgund.webp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukasz butów sezonowych (letnich) w sierpniu - musisz liczyć się z tym, że dostępność będzie ograniczona a rozmiary przetrzebione.

Na klasyczny widziałem Berwicki w promce, akurat 41eu/7uk (polecam właśnie pół w dół) 

https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-3102-Burdeos-Loafer/7027

Nie wiem co rozumiesz przez dobry wybór? Meermin jak najbardziej robi świetne buty w relacji cena/jakoścć. Niemniej najlepszym wyborem będą buty które będą miały kopyto odpowiadające Twojej stopie.

Opublikowano
20 godzin temu, papiez_ napisał:

Szukasz butów sezonowych (letnich) w sierpniu - musisz liczyć się z tym, że dostępność będzie ograniczona a rozmiary przetrzebione.

Kolego!

Tutaj to masa osób (tych garażowo-samochodowych) jest przekonana, że loafersy to obuwie całoroczne!

Opublikowano
4 godziny temu, Velahrn napisał:

Kolego!

Tutaj to masa osób (tych garażowo-samochodowych) jest przekonana, że loafersy to obuwie całoroczne!

Kocham motoryzacje i lotnictwo ale absolutnie,  nie uważam ze loafersy całorocznymi butami są…?

Opublikowano
W dniu 13.08.2022 o 18:39, Velahrn napisał:

Kolego!

3 sezonowe z pewnością. Ba! W biurze dobrze przebrać z cięzkich trzewików na takie papcie. Szkoda, że oferta sklepów tego nie odwzorowuje ;)