wojvv Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 Miło mi "donieść", że polską mapę krawców bespoke możmy uzupełnić kolejnym ciekawym miejscem. Dzisiaj w Świdnicy znalazłem zakład krawiecki szyjący męskie (i damskie) ubrania na miarę. Właścicielem jest Pan Grzegorz Gulczyński. Zakład mieści się przy ulicy Długiej. Nie zapisałem niestety dokładnego adresu ale gdybyście chcieli tam sami pojechać, zakład jest niedaleko wspaniałej katedry świdnickiej z wysoką wieżą i vis a vis Domu pod Bykami, który jest jedną z atrakcji turystycznych Świdnicy. W oknie wystawowym sfastrygowana marynarka (jak się później okazało klienta z Warszawy), na stoliku dwa numery "Bespoken" i próbniki Scabala a przede wszystkim b. miły i kompetentny właściciel dobrze świadczą o tym miejscu. Niestety bardzo napięty program zwiedzania Dolnego Śląska, który sobie z żoną opracowaliśmy nie pozwolił na dłuższą rozmowę, ale kilka podstawowych informacji jest zachęcających: - garnitury szyte są z wełen polskich, włoskich lub z serii Scabala St. James i Smart, - ceny rzędu 1000 do 3000PLN (z materiałem), - czas ok. miesiąca, - klapy i inne elementy oczywiście nie są klejone, - krawiec zaleca od 3 do 5 przymiarek, - nie ma żadnego problemu z zamówieniem dwurzędówki Telefon do zakładu: 748522522 Klienci głównie są z Wrocławia i Warszawy. Sam teraz zastanawiam się czy celowe byłoby jeżdżenie spod Warszawy do Świdnicy na przymiarki? Czy może macie własne doświadczenia z szyciem w tym miejscu? Pozdrawiam, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 dzięki za info. A te 1000 pln za garnitur to jakoś fantastycznie mało, nawet przy polskim materiale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 16 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 dzięki za info. A te 1000 pln za garnitur to jakoś fantastycznie mało, nawet przy polskim materiale ... No właśnie. Brzmiało to dosyć nieprawdopodobie, więc dwa razy upewniałem się, czy mój rozmówca się nie pomylił określając tą cenę. Pozdrawiam, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BartoszMajewski Napisano 16 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 Z racji tego ,że jestem z Wrocławia jestem mocno zainteresowany informacjami nt. tego Pana. Czy ktoś miał okazję zapoznać się z jego pracą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 8 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2011 Postaram się w tym lub w następnym tygodniu odwiedzić ten zakład. Mam w planach skrócenie rękawów marynarki. Przy okazji dowiem się więcej na temat uszycia garnituru ew. smokingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pniklewicz Napisano 10 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2012 Panowie, aktualnie szyje garnitur u Pana Grzegorza Gulczyńskiego. Jestem już po drugiej przymiarce, krawiec jest bardzo sumienny i dobrze się z nim współpracuje. W planie jeszcze dwie przymiarki. Cena igły przy szyciu na płótnie 1500 zł. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morwsin Napisano 23 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2012 @pniklewicz I jak efekty? Nie ukrywam, że interesuje mnie jak pan Gulczyński szyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pniklewicz Napisano 24 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2012 Jak na razie jestem bardzo zadowolony z efektów pracy krawca. Zamówienie planuje odebrać w przyszłym tygodniu, wtedy napisze więcej i może wrzuce jakieś fotki mojego zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lashen Napisano 3 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2012 Panowie, ma ktoś z was jakieś bardziej dokładnie informacje o panu Gulczynskim? Bo zamierzam niedługo obstalować u niego garnitur, ale najpierw chciałbym zobaczyć jakieś efekty jego pracy. Użytkownik pniklewicz zamilkł, więc z jego strony chyba żadnych informacji / zdjęć się nie doczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pniklewicz Napisano 4 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2012 Witam, Panowie przepraszam za zwłokę ale zapewniam że zdjęcia będą Dajcie mi jeszcze pare dni, mam ostatnio trochę zamieszania i nie miałem czasu się tym zająć . Powiem tyle ja u Gulczyńskiego szyje już drugi garnitur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lashen Napisano 4 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2012 O, świetnie! W takim razie cierpliwie poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 16 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2012 Dołączam się do cierpliwego oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 Czekamy wszyscy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Czekamy i czekamy ...a tu: Jaki tu spokój na na na na Nic się nie dzieje na na na na ...coś mi się wydaje, że będę pierwszy, który pokaże coś od krawca ze Świdnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lashen Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Przykro mi ale jednak nie będziesz pierwszy http://forum.butwbutonierce.pl/viewtopic.php?f=10&t=2189 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 26 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2012 Przykro mi ale jednak nie będziesz pierwszy http://forum.butwbutonierce.pl/viewtopic.php?f=10&t=2189 No i przeoczyłem, zapatrzony byłem w c.d.n. tego wątku, a kolega Pinkielewicz założył nowy:) Falstart, jednak dla mnie na plus bo coś niepochlebne opinie na razie do przedstawionego garnituru, jednak ktoś musi przetrzeć pionierskie szlaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vest_ Napisano 2 Maj Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj Czy od 2012 któryś z Panów miał przyjemność szyć u Pana Gulczyńskiego ? Jak oceniacie ? We wpisie początkowym krawiec był bardzo chwalony, jednak zdjęcia jakie wrzucił jeden z klientów nie powalają. Jakie są Wasze opinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EleganckiJan Napisano 15 Maj Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj Z tego co mi wiadomo, ludzie sobie chwalą jego usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi