phantom Napisano 26 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2022 Jako, że od dawna myślałem o kupieniu/uszyciu tartanowego blazera, postanowiłem w końcu go zamówić. Wybrałem opcję MTM, gdyż ubrania rtw leżą na mnie przyzwoicie, a modyfikacje, które oferuje Zack Roman w tej usłudze, zupełnie mi wystarczą. I tak - będzie to klasyczny blazer na 2,5 guzika z wełny od Dugdale Bros o gramaturze 310g. Marynarka o klasycznych proporcjach, z obniżoną kozerką i klapach otwartych 10 cm. Ma mieć dosyć duze otwarcie, kieszeni nakładane w kształcie kielicha, stębnowanie w kilku miejscach. Blazer będzie miał granatową półpodszewkę z cupro i złote guziki. Brustasza w kształcie łódeczki. Tak prezentuje się materiał: Oprócz marynarki, uszyję jeszcze spodnie do marynarki Gatsby z bieżącej oferty firmy - spodnie z wieszaka miały dla mnie za niski stan. Spodnie będą uszyte z tkaniny Huddersfield ze strukturą delikatnego twillu. Stan 31 cm dla rozmiaru 50, pas na 5 cm, regulatory, guziki na szelki, jedna zakładka. Mareriały są już w pracowni, czekam na 1 miarę. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 19 Maj 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2022 Marynarkę wczoraj odebrałem i jestem z niej bardzo zadowolony. Nie potrzebowaliśmy z Pawłem żadnej przymiarki - marynarka przyszła w kartonie, została uprasowana, przymierzyłem i po prostu ja wziąłem ze sobą. Kilka smaczków: - klapy na 2,5 guzika - barchetta - spalla - obniżona kozerka - szerokie otwarcie z przodu - mosiężne guziki - nakładane kieszenie w kształcie kielicha - half canvas - podszewka bemberg Marynarka leży perfekcyjnie. Efekt i jej odbiór za pierwszym razem, a także świetna współpraca z Pawłem wynagrodził mi dłuższe niż zwykle oczekiwanie. Taki jest efekt: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 19 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2022 Marynarka wygląda bardzo fajnie i lezy bardzo dobrze. Zawsze z przyjemnością oglądam Twoje stylizacje. Masz w ogóle farta z sylwetką, że łatwo wstrzelić ci się w rozmiarówkę, tak SuSu, jak i MTM-ową. Ja wspominam moje próby MTM (u Makarona) bardzo źle, w ogóle nie nosze tej marynarki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 19 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2022 2 godziny temu, phantom napisał: Marynarkę wczoraj odebrałem i jestem z niej bardzo zadowolony. Nie potrzebowaliśmy z Pawłem żadnej przymiarki - marynarka przyszła w kartonie, została uprasowana, przymierzyłem i po prostu ja wziąłem ze sobą. Kilka smaczków: - klapy na 2,5 guzika - barchetta - spalla - obniżona kozerka - szerokie otwarcie z przodu - mosiężne guziki - nakładane kieszenie w kształcie kielicha - half canvas - podszewka bemberg Marynarka leży perfekcyjnie. Efekt i jej odbiór za pierwszym razem, a także świetna współpraca z Pawłem wynagrodził mi dłuższe niż zwykle oczekiwanie. Taki jest efekt: No cóż, sam najlepiej podsumowałeś finalny efekt pozostaje tylko podpisać się pod tym. Mnie najbardziej podoba się genialna leżąca pacha tyłem, wysoko podkrojona. Czy ten element był jakoś modyfikowany? Opisz może jak przebiegał proces pomiarów - standard tzn. mierzyłeś marynarkę ze sklepu RTW i na niej korekty? Jak szeroki wachlarz personalizacji mają? P.S.Ze smaczków dodałbym jeszcze milanese. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 19 Maj 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2022 2 godziny temu, Velahrn napisał: Marynarka wygląda bardzo fajnie i lezy bardzo dobrze. Zawsze z przyjemnością oglądam Twoje stylizacje. Masz w ogóle farta z sylwetką, że łatwo wstrzelić ci się w rozmiarówkę, tak SuSu, jak i MTM-ową. Ja wspominam moje próby MTM (u Makarona) bardzo źle, w ogóle nie nosze tej marynarki. Dzięki wielkie. Rzeczywiście mam duże szczęście, bo moje 177 cm i 78 kg dobrze wpasowują się w rozmiar 50 i 40 koszul. Prawie zawsze musze skrócić tylko rękawy i rozpruć zaszewki w koszulach. Ten MTM wyszedł wzorcowo - takiego dopasowania nie osiągnąłem nigdy w bespoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 19 Maj 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2022 2 godziny temu, JDC napisał: No cóż, sam najlepiej podsumowałeś finalny efekt pozostaje tylko podpisać się pod tym. Mnie najbardziej podoba się genialna leżąca pacha tyłem, wysoko podkrojona. Czy ten element był jakoś modyfikowany? Opisz może jak przebiegał proces pomiarów - standard tzn. mierzyłeś marynarkę ze sklepu RTW i na niej korekty? Jak szeroki wachlarz personalizacji mają? P.S.Ze smaczków dodałbym jeszcze milanese. Wprawne oko wszystko zauważy - tak, pacha była podkrojona jeszcze 2 cm wyżej niż standard. Proces standardowy w MTM. Mierzyłem gotową marynarkę 50, powierzyliśmy co trzeba, Paweł zebrał trochę materiału na plecach i zrobił większe otwarcie przodem. A później już zabawa w personalizację - niższa kozerka, milanese, polpodszewka, 3 guziki na mankietach. Po 2 miesiacach przyszedłem do salonu, myslalem, ze na przymiarkę, ale nie ma co tu poprawiać, więc wziąłem ja już ze sobą. Czekam jeszcze na spodnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 19 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2022 Odważny projekt, ale nie raz już pokazałeś że jesteś w stanie ograć takie nietuzinkowe wzory. Dopasowanie perfekcyjne - gratulacje niech się dobrze nosi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 20 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2022 13 godzin temu, phantom napisał: Wprawne oko wszystko zauważy - tak, pacha była podkrojona jeszcze 2 cm wyżej niż standard. Proces standardowy w MTM. Mierzyłem gotową marynarkę 50, powierzyliśmy co trzeba, Paweł zebrał trochę materiału na plecach i zrobił większe otwarcie przodem. A później już zabawa w personalizację - niższa kozerka, milanese, polpodszewka, 3 guziki na mankietach. Po 2 miesiacach przyszedłem do salonu, myslalem, ze na przymiarkę, ale nie ma co tu poprawiać, więc wziąłem ja już ze sobą. Czekam jeszcze na spodnie. To jest jedna z większych niewiadomych jeśli chodzi o MTM, gdzie brak przymiarki jeszcze na etapie "szkieletu" marynarki. Ale doświadczenie mierzącego oraz Twoja świadomość i sylwetka dobrze wpasowująca się w tabele rozmiarowe złożyły się na bardzo dobry efekt finalny. Aha no i zostaje jeszcze kwestia samej tkaniny. Dajmy na to mierząc w sklepie coś z wełny 120'S do zdjęcia wymiarów i poprawek, nie zawsze otrzymamy tak samo leżącą marynarkę MTM wykonaną np z flaneli, tweedu czy lnu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi