4inHand Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Kołnierz rzeczywiście lekko odstaje. Miałem podobny problem u Orciucha i Kamińskiego. Należy go zebrać na karku o 1cm. Mam odczucie, że pierwszy guzik mógłby być wyżej położony a i marynarka mogłaby być krótsza o 1-2cm. Wydaję się być odrobinę za długa, a długie rozcięcie z przodu tylko pogłębia ten efekt. Jest nieźle, ale w sylwetce nie ma harmonii. Ile ma Leopold cm wzrostu? PS Najlepsze są plecy. Widzę, że Pan Radlicki specjalizuje się w tym elemencie. Sam garnitur oceniam na 4. Jeśli by to było już drugie zamówienie, to trója. Roman, o ile szanuję opinie wszystkich forumowiczów i przyjmuje je z pokorą, zaskoczyłeś mnie tym, że wystawiasz oceny. Z tego co wiem jesteś posiadaczem 2 garniturów bespoke i 3 jest w drodze. Chyba jeszcze zbyt wcześniej na takie wypowiedzi. Cytuj
zaki Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Więcej się już w tym wątku nie wypowiadam, bo nie będę się bawił w udowadnianie swoich kompetencji będąc na co dzień związany z branżą szycia miarowego. Cytuj
4inHand Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Więcej się już w tym wątku nie wypowiadam, bo nie będę się bawił w udowadnianie swoich kompetencji będąc na co dzień związany z branżą szycia miarowego. Ja o faktach, Ty o emocjach. Zgoda, koniec dyskusji. Cytuj
Üxküll Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Podzielam opinię kamila - bardzo przyzwoita robota rzemieślnicza. Nie dostrzegam odstającego kołnierza; to raczej złudzenie powodowane krojem kołnierza koszuli, odbiegającego od najbardziej dziś rozpowszechnionego stylu włoskiego, wchodzącego pod klapy. Wąkie klapy współgrają z wąskim kołnierzem. Guzik w marynarce ewidentnie obniżony a la Turbasa. Przy wzroście Leopolda 190+ cm rozważałbym marynarkę na trzy guziki. Dla lepszego zilustrowania mojego osądu załączam fotografię krawców Ethana Bamkina i Toma Mahona z 2010 r. Cytuj
kamil Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Panowie, poproszę pokażcie mi łopatologicznie, czerwoną strzałką na fotografii odstający kołnierz. W ramach nauki. Üxküll już wyjaśnił, że to złudzenie wynikające z niewłoskiego (wąskiego) kołnierzyka koszuli. Ten efekt widać na jednym z pierwszych zdjęć, ale trochę się dziwie, że tyle Kolegów wpadło w tę pułapkę - na pozostałych zdjęciach widać, że kołnierz ładnie przylega. Cytuj
Üxküll Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2012 Co zrobić aby nowa marynarka, szyta na miarę, lepiej siadła w ramionach? Należy się z nią nie cackać, zgiąć ręce w łokciach i energicznie poćwiczyć rękami w bok i do przodu. To nie mój wymysł, ale dobra rada ze starej szkoły prawej ręki Turbasy seniora. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2012 To jest inny aspekt, praktycznie jeżeli prezentuje się efekt pracy dobrego krawca, przydałoby się pochodzić w garniturze tak z miesiąc, dwa. I naprawdę widać sporą różnice, u mnie często świeżo odebrana marynarka odstaje od klatki piersiowej lekko, po rozchodzeniu już przylega tak jak powinna. Cytuj
NastyKanasta Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Kołnierz rzeczywiście lekko odstaje. Miałem podobny problem u Orciucha i Kamińskiego. Należy go zebrać na karku o 1cm. Mam odczucie, że pierwszy guzik mógłby być wyżej położony a i marynarka mogłaby być krótsza o 1-2cm. Wydaję się być odrobinę za długa, a długie rozcięcie z przodu tylko pogłębia ten efekt. Jest nieźle, ale w sylwetce nie ma harmonii. Ile ma Leopold cm wzrostu? PS Najlepsze są plecy. Widzę, że Pan Radlicki specjalizuje się w tym elemencie. Sam garnitur oceniam na 4. Jeśli by to było już drugie zamówienie, to trója. Roman, o ile szanuję opinie wszystkich forumowiczów i przyjmuje je z pokorą, zaskoczyłeś mnie tym, że wystawiasz oceny. Z tego co wiem jesteś posiadaczem 2 garniturów bespoke i 3 jest w drodze. Chyba jeszcze zbyt wcześniej na takie wypowiedzi. @4inHand - a ilu szytych garniturów jesteś posiadaczem? Chciałbym poznać tą magiczną liczbę kiedy jest już ten czas. Swoją drogą to zamówienie wyszło naprawdę świetnie. Cytuj
NastyKanasta Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Liczyłem na liczbę, bądź cyfrę Cytuj
roland Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Nie wszystko da się zmierzyć okiem i szkiełkiem. Cytuj
NastyKanasta Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Też tak myślę, dlatego zdziwiła mnie zacytowana wypowiedź 4inhand o 3 garniturach i niewiedzy zakiego... Cytuj
4inHand Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 W weekend oglądałem Bonda - The Man with the Golden Gun (1974). Prawdę mówiąc oglądałem Bondy cały weekend I prawdę mówiąc to od czasu do czasu mam taki weekend W jednej ze scen Roger M nosi garnitur, który oczywiście ma kompletnie inny krój, ale sprawił że pomyślałem o garniturze z tego wątku. Na pewno można go ciekawie osadzić w podobnych kolorach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi