macaroni Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 http://www.meskaelegancja.fora.pl/przew ... 11,33.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mr.Sartorialist Napisano 27 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2010 Ja właśnie myślę o zamówieniu butów jak poniżej, ale wykonanych z jednego kawałka skóry (zszytej z tyłu) oraz z ażurem własnego projektu. Czy ktoś z forumowiczów ma dane kontaktowe (najlepiej telefon) pracowni p.Bukowskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 27 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2010 Lotniki z ażurem to klasyczny styl. Ciekawy jestem efektów. Proszę o zdjęcia, jak buty będą już gotowe. Telefon: 12 422 55 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 19 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2011 Czy ktoś się orientuje w cenach p. Bukowskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mics Napisano 22 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2011 Ja placilem za oksfordy 1200 kilka miesiecy temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 22 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2011 Czy ktoś się orientuje w cenach p. Bukowskiego?Ceny "stoją" od ponad półtora roku. Średnio 1200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 22 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2011 ok, dzięki, cierpliwie napełniam skarbonkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 25 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2011 coś mi się wydaje, że p. Bukowskiemu kryzys do pracowni zagląda... narzekał wczoraj, że on na życie musi zarobić, a jak go zapytałem o czas realizacji, to mówi, że około miesiąca, może nawet trochę krócej. dokonawszy pobieżnej analizy tych dwóch wypowiedzi, coś mi się wydaje, że popyt na buty na miarę w Krakowie nie jest zbyt wysoki. (cena: 1200-1500 w zależności od fanaberii; ma także różne ładne gotowe buty. tak się nad nimi zastanawiam, ale nawet nie pytałem o cenę. czy ktoś może posiada gotowe buty od takiego szewca? jak można je porównywać do butów przez tą samą osobę robionych na miarę?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 25 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2011 czy ktoś może posiada gotowe buty od takiego szewca? jak można je porównywać do butów przez tą samą osobę robionych na miarę?)Rozumiem, że pytanie jest ogólne, tzn. nie odnosi się jedynie do pana Bukowskiego. Oprócz butów szytych na miarę, posiadam aktualnie 4 pary gotowych butów od różnych szewców warszawskich oraz 1 od szewca z Łodzi. Zasadniczo, tak zwane buty z wystawy lub półki różnią się przede wszystkim poziomem dopracowania detali, choć nie jest to zasadą (np. moja jedyna para od Januszkiewicza jest wykonana na poziomie butów szytych na zamówienie). Technika i sposób konstrukcji niczym się nie różnią. Zamówienie na miarę daje jednak klientowi możliwość przysłowiowego "stania" nad szewcem podczas realizacji zamówienia i kontroli jakości na wielu jego etapach. Ja mam o tyle wybredny gust, że większość gotowych butów bym tu i ówdzie pozmieniał, więc raczej trudno jest mi się zdecydować na zakup gotowego produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 Czas realizacji tak jak napisał Kset - równy miesiąc. Ceny nie podskoczyły; do 1500 można się zmieścić. Dla skwapliwie oszczędzających dość oczywista uwaga - nie płacimy tej kwoty jednorazowo, gdyż składając zamówienie uiszczamy zaliczkę w wysokości maks. 1/3 wartości naszego zamówienia. Reszta płatna przy odbiorze. Myślę, że da się ten pułap cenowy zaakceptować. W moim przypadku efekt finalny prezentuje się tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 Więcej fotek i informacji na temat zamówienia tutaj viewtopic.php?f=10&t=1892 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 Jeszcze krótka informacja na temat zakładu. Z rozmowy z Panem Bukowskim dowiedziałem się, że zakład przejął po swoim ojcu. Sam zajmuje się szyciem butów od roku 1978. Niestety nie ma uczniów. Co do przyszłości zakładu to przebąkiwał coś o możliwości zakończenia działalności ale być może to tylko typowe dla rzemieślników starej daty czarnowidztwo. Na podstawie wypowiedzi szewca można było odnieść wrażenie, że zakład prosperuje głównie dzięki tzw. stałym klientom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 Takie oto caponki wykonane przez Bukowskiego leżakowały sobie na wystawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 mów do mnie jeszcze... piękne połaczenie kolorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 Jakieś 1,5 roku temu za buty z "wystawy" życzył sobie jak dobrze pamiętam ok. 700-800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Zamówiłem ostatnio buty, czarne wiedenki tylko z ażurkiem na nosku (właśnie wszedłem tu w poszukiwaniu inspiracji na ażurek, bo powinienem mu donieść projekt w tym tyg.) i wydaje mi się, że robi on buty trochę niesolidnie... sprawia wrażenie, jakby nie przykładał się do szczegółów. (wnioskuję także z wykonania naprawy w jednej parze moich butów). stwierdził np. że mam jedną stopę o pół rozmiaru mniejszą, ale nie będzie robił jednego buta inaczej, a drugiego inaczej, bo "kto by robił buta jednego na jeden rozmiar, a drugiego na drugi". myślę jednak, że wnętrze odpowiednio dostosuje, a jak nie, to go będę musiał sam przycisnąć. odbiorę pewnie z końcem kwietnia, to wrzucę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 8 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 W trakcie długiego weekendu w gablocie zakładu wystawione były między innymi lotniki, czyli buty cieszące się na naszym forum sporą popularnością. Uwagę przykuły też jasnoczerwone oxsfordy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 8 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 Podoba mi się oldskulowy wygląd tych lotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 24 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2012 na początku maja odebrałem czarne oxfordy z ażurkiem. jak dorwę się do aparatu, to wrzucę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 dorwałem się do aparatu, odnalazłem kabel. tutaj wrzucam zdjęcie, więcej w dziale bispołk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Ładne. Wybrałeś zgrabne kopyto dla swoich butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 5 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2012 Odebrane w minioną środę. Więcej fotek tu: viewtopic.php?f=10&t=2738 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 6 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2012 Super wyglądają. Ładne kopyto. Lepszej reklamy nie można sobie było zrobić. Szczególnie że to trudna konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitch Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2013 Witam Panowie. Czy ktoś w Was odwiedzał ostatnio pracownie? Nie dawno brat był z chęcią zamówienie dwóch par, proste trzewiki i ażurowane derby. Na wejściu usłyszał: "nie mam czasu, proszę nie przeszkadzać, mam dużo zamówień, proszę wybrać coś z gotowych, ceny od 1500 w górę". Nie zdążył nawet powiedzieć co go interesuje a Bukowski się odwrócił i odszedł, ja również chciałem złożyć zamówienie, ale jeżeli tak ma być traktowany klient to w weekend wolę odwiedzić znajomego w Warszawie i złożyć zamówienie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi