damiance Napisano 27 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2011 Tadeusz Kierepka Marszałkowska 60/3 tel. (22) 6210157 Być może jest to ostatni godny uwagi warszawski krawiec o którym dziwnie cicho na forum. Jak słyszałem jest bardzo dobrym fachowcem; między innymi robi marynarki z ramionami typu pagoda. Na miejscu dostępne materiały. Cena za garnitur (pytałem z 6 miesięcy temu) o ile dobrze pamiętam 3.500 pln za igłę. Podstarszy Cechu Krawców i Rzemiosł Włókienniczych. Standardowe pytanie: Czy ktoś ... ... ... itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 http://www.szarmant.pl/garnitur-dla-pana-z-brzuszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 17 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 Dobra robota. Ponadto cieszę się, że mistrz Kierepka zaistniał medialnie w naszym bespokowym świecie. Aż dziw, że tak długo musieliśmy czekać … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 18 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2011 Mistrz na pracy ręcznej nie oszczędza, więc podaję aktualny cennik robocizny bez materiału: marynarka 2800 zł, spodnie 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lazar Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Niczego nie szyłem u Kierepki, ale jako dziennikarz dośc długo z nim rozmawiałem. Mogę tylko zaręczyć, że to osoba wysokiej kultury osobistej. Ostatnio sporo szyje w Londynie podczas sesji wyjazdowych. Expaci którzy byli w Warszawie namawiają się i zapraszają go do siebie. Mistrz Kierepka leci samolotem rano i wraca wieczorem - podczas każdej wyprawy zdejmuje miarę z kilku gości. To taka ciekawostka ekonomiczna. Komu by się śniło w dawnych czasach, że krawiec warszawski będzie latał na 1 dzień do Londynu na przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Ciekawa informacja, dzięki. pozdrawiam D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 1 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Drogą sprostowania. Ostatni raz pan Tadeusz był w Londynie w 2010 roki i z tego co wiem to nie ma dalszych planów wyjazdowych. Nie były to regularne wizyty, a bardzo okazjonalne. Wnuk jego mistrza p. Grucy pracuje tam w bankowości i rzeczywiście on i jego koledzy szyją garnitury u p. Kierepki. Jednak dotyczy to przede wszystkim Polaków pracujących w Londynie. Wnuk p. Grucy jest swoistym ambasadorem p. Kierepki w Londynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 9 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2012 Pan Tadeusz Kierepka jest mistrzem krawieckim w zakresie krawiectwa męskiego (od 1970 r.) oraz damskiego (od 1981 r.). Dyplomy wiszą na ścianie. Jest też członkiem Ogólnopolskiego Cechu Rzemieślników Artystów: http://www.rzem-art.eu/ Jestem zadowolony ze zrealizowanych w tej pracowni zamówień. Zawsze jednak dokładnie przekazuję czego oczekuję i dbam, aby w trakcie miar wszystko przebiegało po mojej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Wywiad z Tadeuszem Kierepką dla magazynu Świat Elit http://www.swiatelit.com.pl/index.php?o ... &Itemid=97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Szkoda że zdjęcia takie słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi