Skocz do zawartości

Brązowe wiedenki z ażurem – Jerzy Bukowski

Breslauer

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki

a tutaj wrzucam przykład bardziej smukłego kopyta

viewtopic.php?f=2&t=62&p=59423#p59423

coś dla Zakiego ;)

Jeszcze jedna dość istotna informacja dla potencjalnych pielgrzymkowiczów do zakładu Bukowskiego. Niestety wybór skór nie rozpieszcza. Albo przytaczając klasyka motoryzacji można zamówić buty w dowolnej kolorystyce pod warunkiem, że będzie to CZARNY :)

Chyba zdecydowana większość klientów zakładu zamawia właśnie czarne buty i w efekcie nie ma zbyt wielkiego pola manewru jeśli chodzi o brąz lub inne kolory. Ja miałem akurat to szczeście, że koza od razu wpadła mi w oko (jakkolwiek by to nie zabrzmiało). Kiedy zapytałem się z ciekawości o te caponki to odparł, że już dawno skóry o takiej barwie nie miał.

Dzięki

a tutaj wrzucam przykład bardziej smukłego kopyta

viewtopic.php?f=2&t=62&p=59423#p59423

coś dla Zakiego ;)

Jeszcze jedna dość istotna informacja dla potencjalnych pielgrzymkowiczów do zakładu Bukowskiego. Niestety wybór skór nie rozpieszcza. Albo przytaczając klasyka motoryzacji można zamówić buty w dowolnej kolorystyce pod warunkiem, że będzie to CZARNY :)

Chyba zdecydowana większość klientów zakładu zamawia właśnie czarne buty i w efekcie nie ma zbyt wielkiego pola manewru jeśli chodzi o brąz lub inne kolory. Ja miałem akurat to szczeście, że koza od razu wpadła mi w oko (jakkolwiek by to nie zabrzmiało). Kiedy zapytałem się z ciekawości o te caponki to odparł, że już dawno skóry o takiej barwie nie miał.

Potwierdzam. Ze skór ma w zasadzie tylko czarny. Musi mieć bardzo konserwatywną klientelę ;)

Wielkie dzięki za wstawienie zdjęć! Bardzo mi się podobają proporcje tego buta. Szerokość mnie wizualnie nie przeszkadza, a najważniejsze - że Tobie również ;) Oczywiście sprawnie negocjując z szewcem pewne wizualne wady kształtu stopy można umiejętnie zniwelować, a zalety - uwypuklić. Dużo zależy od oczekiwań, projektu oraz wyobraźni i możliwości (bo wszystkiego przeskoczyć się nie da). Choć mnie najbardziej się podoba podejście - "Mam taki pomysł, żeby tu ten tego, ale nie wiem... na mojej stopie to jest chyba niewykonalne..." - "Panie, panie - wszystko da się zrobić." :D

Prawidła można zrobić na bazie kopyta.

Czy skóra to pebble grain? Mógłbyś wstawić zdjęcie zbliżenie faktury skóry?

EDIT: Ok, już przeczytałem, że to "kozia skóra o ciekawej fakturze". Umieściłeś zdjęcia tych butów chyba wszędzie, gdzie się da :P

bardzo dziękuję za relację. Czy mam dobre wrażenie, że obcas ma 3 cm?

Co ciekawe - gumową wstawkę na czubie podeszwy poleca również Kamiński, ale Twoje buty są pierwszymi, w których to widzę na żywo :)

no cóż, wygląda na to, że i do Krakowa trzeba będzie się wybrać. Tylko jeszcze jedno do Ciebie pytanie – widziałeś jakieś lotniki na wystawie?

Buty wyglądają na bardzo solidne, są na pewno warte swojej ceny. Plus za ciekawą fakturę skóry.

Jeśli chodzi zaś o smukłość buta to na zdjęciach wyglądają jakby były zrobione dla człowieka-kaczki, i Święta Inkwizycja Męskiej Elegancji powinna palić na stosie szewców którzy używają takiego kopyta. Tylko że znajomy pokazał mi kiedyś parę derby od tego szewca i w realu wyglądają inaczej, fotografie wyolbrzymiają.

bardzo dziękuję za relację. Czy mam dobre wrażenie, że obcas ma 3 cm?

Co ciekawe - gumową wstawkę na czubie podeszwy poleca również Kamiński, ale Twoje buty są pierwszymi, w których to widzę na żywo :)

no cóż, wygląda na to, że i do Krakowa trzeba będzie się wybrać. Tylko jeszcze jedno do Ciebie pytanie – widziałeś jakieś lotniki na wystawie?

Obcas koło 2,5 cm, może ciut więcej. Akurat tego detalu nie omawiałem z Bukowskim więc zrobił pewnie tak jak ma w zwyczaju. Wstawka bardzo mnie cieszy, bo mam taki sposób połykania kolejnych kilometrów, że czubki w moich butach zawsze zaliczają szybki zgon. Jak to się sprawdzi w praktyce w tych egzemplarzach - sam jestem ciekaw.

Póki co buty dwukrotnie były w użyciu i pierwszego dnia w biurze zrobiły mały show. Po założeniu nie widać tak owego wrażenia przyciężkości, a gra światła na skórze robi świetną robotę. Mają lekko staromodny wygląd - ale o to chodziło:)

A co do lotników to miał jedną parę (oczywiście czarną) na wystawie i były bardzo smukłe w porównaniu do moich oxfordów. Szew o ile pamiętam biegł chyba z boku pięty od wewnętrznej strony.

Jestem ciekaw jak będą wyglądały buty innych forumowiczów zamówione u Pana Bukowskiego. Może ożywi się mu ruch w interesie?