proceleusmatyk Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 Niby nie mogą, a jednak? http://thesuitsofjamesbond.com/?p=502 Jest to bodaj jedna z trudniej łamalnych zasad, jednak czasem zdarza mi się jej sprzeniewierzyć, ale czuję się wtedy bardzo nieswojo Np. brązowa marynarka, ale czerń ukryta w fularze lub poszetce (z innym kolorem, żeby nie było grobowo). A jak Wam udają się takie związki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 Hehehe. Michael Jackson nie lubił zestawu brąz-czerń O ten brąz Ci chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abishai Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz24 Napisano 5 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2012 Ciekawe i dość modne w poprzednim sezonie połączenie. Mam koszulę, gdzie we wzorze kraty połączono odcienie brązu, grafitu i czerni. Jest bardzo praktyczna i pasuje do wielu zestawień. Oczywiście czym brąz jaśniejszy tym lepiej łączy się z czernią. Ciekawie wyglądają jasnobtązowe buty z czarnymi spodniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 5 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2012 Ciekawe i dość modne w poprzednim sezonie połączenie. Mam koszulę, gdzie we wzorze kraty połączono odcienie brązu, grafitu i czerni. Jest bardzo praktyczna i pasuje do wielu zestawień. Oczywiście czym brąz jaśniejszy tym lepiej łączy się z czernią. Czy to świetnej jakości koszula firmy Seidenstiker? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz24 Napisano 5 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2012 Szkoda.....widzę, zę to bardzo zamknięte forum, a cieszzyłem się, że znalazłem miejsce gdzie będę mógł porozmawiać na poziomie. Nie, nie ta marka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2012 Ciekawie wyglądają jasnobtązowe buty z czarnymi spodniami. "Ciekawie" to dobre określenie, bo na pewno nie wyglądają dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2012 Wg mnie takie zestawienie - zakładając, że chodzi o elementy główne (marynarka, koszula, spodnie, buty) - jest całkowicie wykluczone. Może jakieś elementy dodatków by przeszły, Ostatnio z powodu dość znacznych zawirowań życiowych chodziłem cały dzień w brązowych skarpetach do czarnych butów. Mam nadzieję, że nikt nie zauważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz24 Napisano 5 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2012 Mówiąc o butach miałem na myśli odcień karmelowy podchodzący pod pomarańcz. Jednak racja to dość ryzykowne połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2012 Mówiąc o butach miałem na myśli odcień karmelowy podchodzący pod pomarańcz. Jednak racja to dość ryzykowne połączenie. A to w porządku. Odcień karmelowy podchodzący pod pomarańcz z czarnymi spodniami wygląa "ciekawie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 6 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2012 A co powiecie na czarne krawaty z kolorowym wzorem? Ujdą czy nie ujdą? Czy jest na forum lekarz? Tzn. doktor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abishai Napisano 6 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2012 Znowu służę szafą: A mówiąc poważnie(ten mój brudny krawat to oczywiście żart), moim zdaniem zależy to od konkretnego przypadku. Chociaż przykładowo paski lub kropki chyba lepiej wyglądają na innym tle niż czarne, ale już jakieś zawiłe wzory mogą się nawet dobrze prezentować(inna sprawa czy się nadają do noszenia). BTW(nawiązując do pierwotnej dyskusji) Generalnie nie uznaję reguły "czarny+brąz=no no" za dogmat, tylko sugestie która się zwykle sprawdza ale nie zawsze, gdyż brąz i czarny to de facto strasznie szerokie pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi