Misza Napisano 30 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2012 (...) A jeśli mogę coś doradzić, to przy soli na ulicach stosuj kaloszki - w myśl zasady 'prevention is better than cure'. Dziś odbieram paczkę z przesyłką. Ciekawe, czy sprawdzą się równie dobrze, co w teście u mr. V. http://mr-vintage.blogspot.com/2012/01/ ... -test.html Edit: literówki, dodałem zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
utrzymuje_mnie_żona Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 Dziś odbieram paczkę z przesyłką. Ciekawe, czy sprawdzą się równie dobrze, co w teście o mr. V. Można wiedzieć, gdzie kupiłeś te kalosze? I w jaki sposób dobiera się rozmiar? Tzn, jeśli rozmiar butów "bazowych" to np 44 to czy rozmiar 44 kaloszy posiada już w sobie odpowiedni margines, czy też należy samemu uwzględnić i wybrać odpowiednio większy (1-2 rozmiary? Nie mam pojęcia). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 2 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 Dziś odbieram paczkę z przesyłką. Ciekawe, czy sprawdzą się równie dobrze, co w teście o mr. V. Można wiedzieć, gdzie kupiłeś te kalosze? I w jaki sposób dobiera się rozmiar? Tzn, jeśli rozmiar butów "bazowych" to np 44 to czy rozmiar 44 kaloszy posiada już w sobie odpowiedni margines, czy też należy samemu uwzględnić i wybrać odpowiednio większy (1-2 rozmiary? Nie mam pojęcia). Pozdrawiam http://prodry.home.pl/ rozmiar xl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
I. Drago Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 Buczyński na warszawskim mokotowie ma w sklepie Swimsy od ręki (czarne, granatowe, pomarańczowe). Czy więcej, nie wiem, trzeba by dopytać tel. Cena ok. 3 stówy jeśli dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
utrzymuje_mnie_żona Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 http://prodry.home.pl/ rozmiar xl a jak z jakością wykonania? Chodzi mi głównie o podeszwę? Ma blogu Macaroni zwrócił uwagę, że łatwo się przeciera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 3 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 a jak z jakością wykonania? Chodzi mi głównie o podeszwę? Ma blogu Macaroni zwrócił uwagę, że łatwo się przeciera. Heh. Mr. Vintage (a nie MT ) ocenił, że "egzemplarz po kilkunastu założeniach ma już dość mocno przetartą warstwę gumy przy obcasie, obawiam się, że do końca sezonu zrobi się tam dziura". Jak tylko będę miał swoje doświadczenia, napiszę. Obecnie pogoda jest idealna nawet na buty zamszowe (mróz, suche chodniki, słońce), także kalosze spokojnie czekają na pluchę, śnieg i sól. Natomiast, kupowałem je z pełną świadomością, że starczą na sezon, może dwa. Za stosunkowo niewielkie pieniądze otrzymuję produkt, który ma chronić drogie buty przed dewastacją. Jeśli kalosze się zniszczą, kupię następne. 100 zł raz na rok lub rzadziej w zamian za bezpieczeństwo obuwia, to niewielki wydatek. Jakość wykonania (poza wytrzymałością podeszwy, o której pisałem wcześniej) jest do przyjęcia/dobra. Rozciągliwość świetna (kupiłem rozmiar L, który pasuje dla 41-43,5). Mając rozmiar stopy 43, czyli niemal górna granica, nie mam dyskomfortu przy chodzeniu, czy nakładaniu. Kalosze w sposób zauważalny powiększają stopę. Estetyka, jak widać. Nie to jednak było powodem zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 sorry, podwójna edycja była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 Od dawna istnieje wątek Kalosze, szkoda, że Pan Misza przed założeniem nowego tematu po prostu nie wpisał do wyszukiwarki hasła. http://www.forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=9&t=602&hilit=+Kalosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 To zdaje się posty przeniesione z wątku Sapphira, więc to nie tylko wina kolegi, przez którego powstał off-top, ale też moderatora, który powinien był przenieść posty do istniejącego wątku zamiast zakładać nowy. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 Masz rację Doc. Bałagan robi się na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 3 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 (...) więc to nie tylko wina kolegi, przez którego powstał off-top (...) Pozdrawiam, Dr Jestem winny? Niech i tak będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 4 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2012 Jakaś tam wina jest, ale nie bierz tego do siebie. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 4 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2012 Proszę MODERATORA o połączenie dwóch takich samych wątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi