Skocz do zawartości

Pacek leatherwork - wyroby kaletnicze

JakubPe

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu klient zamówił u mnie rolowane etui na zegarki. Stwierdził, że fajnie wyszło, więc uszyłem jeszcze jedno. 

Roślinnie garbowana skóra końska, podszyta bardzo miękką licówką. Szyte ręcznie granatową nicią. 

Jakby ktoś był zainteresowany, to jest na sprzedaż. 150 zł plus wysyłka. 

P8160057-01.jpeg

P8160062-01.jpeg

P8160064-01.jpeg

• Like 3

Robię trochę porządków w pracowni i z tej okazji na sprzedaż będę miał kilka portfeli w mocno obniżonych cenach. 

Na początek bardzo eleganckie mini portfele na karty. Uszyte z cielęcej skóry box calf, z zieloną jagnięcą podszewką. Szew ręczny, lniane nici, perfekcyjnie wykończone krawędzie. 

Cena 120 zł z wliczoną wysyłką paczkomatem. 

P8160051-01.jpeg

P8160053-01.jpeg

• Like 1

• 3 months later...

Kilka osób pytało mnie o paski "calówki", więc zaopatrzyłem się w odpowiednie okucia i wprowadzam je do oferty. 

Skóra to roślinnie garbowane włoskie krupony ok. 4mm grubości, okucia z czystego mosiądzu, lub mosiężne chromowane (made in USA) 

Paski szyję ręcznie na wymiar. Dostępne podstawowe kolory: czarny, czekoladowy, koniakowy. Dodatkowo oferuję recznie patynowane. 

Cena 260 zł plus koszt wysyłki. 

Zainteresowanych zapraszam 🙂

P1250015-01.jpeg

P1250012-01.jpeg

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 1

• 3 months later...

Cześć. Niektóre z moich wyrobów oferuję także w wersji ręcznie patynowanej. Poniżej kilka przykładów pokazujących jaki efekt można uzyskać. Możliwe są także inne wersje kolorystyczne. 
Pasek z ostatniego zdjęcia jest dostępny od ręki. Istnieje możliwość skrócenia go do wymaganej długości. 
IMG_1481.thumb.jpeg.4e6928b9ae57694efcb76edd9052f0ab.jpegIMG_1571.thumb.jpeg.120b6c36eb4f13e7923eb7536feedb1f.jpegPA260002-01.thumb.jpeg.ebff59c3ed79ac7855c9be9a83eb94e5.jpeg

• Like 9

• 3 weeks later...
  • 3 months later...

Jedna z ostatnich realizacji. Pełna egzotyka - na okładce skóra kobry, wnętrze z roślinnie garbowanej skóry kangura. Pierwszy raz pracowałem z kangurem i jestem pod wrażeniem tej skóry. Jest niesamowicie wytrzymała, co przy jej grubości (0,8 mm), czyni ją wręcz idealną na wnętrza portfeli. 

IMG_2405.jpeg

IMG_2407.jpeg

IMG_2410.jpeg

• Like 4
  • Oceniam pozytywnie 1

Co do skóry kangura - jako użytkownik takiego portfela potwierdzam, jest to IMO najlepszy wybór na wnętrze. Skóra kangura jest wyjątkowa, bo może być bardzo cienka, nie tracąc wiele ze swojej wytrzymałości - są nawet opracowania naukowe na ten temat.

Swoją drogą, skóry dostarczył klient czy kupiłeś samemu?