Jump to content

I Szczecińskie Spotkanie Forumowe [27 grudnia, godzina 17]

roland
 Share

Recommended Posts

Chciałbym zaanonsować I Szczecińskie Spotkanie Forumowe, odbędzie się ono w Szczecinie między świętami Bożego Narodzenia, a Sylwestrem, termin zostanie uzgodniony wkrótce. Obecność swoją zapowiedział proceleusmatyk oraz moja skromna osoba.

Jesteśmy zdeterminowani się spotkać chociażby we dwóch, jednak liczymy, że ktoś ze Szczecina się ujawni.

Miejsce spotkania także zostanie uzgodnione wkrótce, chociaż z racji na jego charakter z mojej strony sugeruję lokale - "Secesja", "Cutty Sark" czy "Petit Paris".

Zachęcamy do spotkania! Ciekawie będzie wymienić się doświadczeniami ze szczecińskimi krawcami oraz innymi rzemieślnikami.

Co do miejsca mogę się dostosować - mieszkam niedaleko Cutty Sarka, choć byłem tam tyle razy, że chętnie poznałbym tę Secesję, która ze zdjęć na stronie wygląda interesująco.

Obecność swoją zapowiedział proceleusmatyk oraz moja skromna osoba.

Jesteśmy zdeterminowani się spotkać chociażby we dwóch, jednak liczymy, że ktoś ze Szczecina się ujawni.

Tak powstają pierwsze polskie władze na Ziemiach Odzyskanych, które wracają do macierzy. :!: Trzymam za Was kciuki chłopaki :mrgreen:

• 2 weeks later...
  • 3 years later...

Moja propozycja jest taka, aby po ustaleniu terminu (czerwiec - połowa czerwca?), który będzie wygodny dla wszystkich zainteresowanych - spotkać się na pl. Batorego a następnie udać się albo do Starej Komendy albo do Nowego Browaru. Oba lokale mają w ofercie własnej roboty piwo, natomiast zaletą Nowego Browaru (jeżeli jeszcze nikt nie był) jest to, że jest to lokal nowy i obsługa się na razie bardzo stara ;) można po gentlemańsku skosztować w kulturalnych ilościach trunku... chyba że oczywiście ktoś nalegałby na kawę, wtedy ja również jestem otwarty. 

Godny polecenia jest także browar Wyszak na Starym Mieście. Jeśli zaakceptujecie towarzystwo młodego adepta mody męskiej to rownież chętnie się zjawię (o ile sesja nie przeszkodzi).

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Tego miejsca nie znałem, byłbym skłonny się tam udać. 

Teraz ankieta: bardziej Wam pasuje weekend czy też któreś popołudnie np. koło 19-20?

P.S. Pewnie że zaakceptujemy, każdy z nas był kiedyś młodym adeptem ;) ja sam studia kończyłem 2 lata temu.

Miło mi poinformować, że II Szczecińskie Spotkanie Forumowe odbędzie się 5 czerwca 2015 r. o godz. 18.00 w Browarze Wyszak na Starym Mieście :)

Poznamy się pewnie po poszetkach i wypastowanych butach :D chyba że ktoś ubierze zamszaki