torunianin Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Panowie, jest u nas dzisiaj oferta krawca z Bydgoszczy http://www.mydeal.pl/bydgoszcz/. Rozmawiałem z nim i mówił, że szyje bez klejenia. Garnitur kosztuje od 2500 zł z materiałem, a marynarka 2000 zł. Tkaniny: FRATELLI TALLIA DI DELFINO Znacie? Jego profil na FB: http://www.facebook.com/pages/GREED-by- ... 0971151067 Czy ktoś z Was już szył u niego? Pozdrawiam Filip Cytuj
+Immune+ Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Z calym szacunkiem, ale 23 lata? Cytuj
torunianin Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 On jest pewnie twarzą, a szyją doświadczeni krawcy. Cytuj
roland Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Nie sądzę. "Oficjalnie zadebiutował w 2009 roku, jako 21-letni artysta zaprezentował pierwszą autorską kolekcję marynarek. " Był już projekt gdzie twarzą był śmieszny człowiek, a szyli doświadczeni krawcy, nazywał się Rudolf & Co i chyba już padł? Cytuj
michal. Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Najbardziej podoba mi się napis "London, Paris, Milan" ma jednym ze zdjęć. Cytuj
mbs Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zaproście go na forum i zbanujcie. Cytuj
pirat Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 (ciach) Był już projekt gdzie twarzą był śmieszny człowiek, a szyli doświadczeni krawcy, nazywał się Rudolf & Co i chyba już padł?Nie słychać o nich bo pewnie budżet marketingowy im się skończył. Jak było trochę cieplej (wrzesień/październik) to wydaje mi się, że w ich oknie przy niepodległości był manekin z marynarką (ale oczywiście to o niczym nie świadczy). Cytuj
Parmigiano Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 FRATELLI TALLIA DI DELFINO to bardzo dobre tkaniny z Biella. Obejrzyj fotografie w ostatnim wpisie Macaroniego, to sa wlasnie tkaniny tej firmy. Cytuj
zaki Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 A mi się projekt podoba i mu kibicuję. Krawców poniżej 30-stki jest w Polsce kilku jeśli nie mniej! Skąd ta krytyka?! Nie widzieliśmy przecież jego garniturów. FRATELLI TALLIA DI DELFINO to uznana włoska firma tkaninowa. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Czy aby to nie lekka hipokryzja? Ile to litrów żalów zostało wylanych, że krawiectwo w Polsce to umierająca profesja? Albo, że starzy krawcy praktycznie nie istnieją w internecie, ograniczając popularność bespoke? Tak się jakoś dziwnie w Polsce złożyło, że bardzo mało jest młodych krawców z 60 letnim doświadczeniem w zawodzie. Znawcy tematu i tak nie powierzą swojego garnituru komuś bez doświadczenia, a mniej wymagających klientów jakoś trzeba przyciągnąć, by tego doświadczenia nabrać. Cytuj
Jan Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Jesli garnitur u tego pana kosztuje od 2500, a za 200pln mozemy miec kupon o wartosci 800pln i jedna osoba moze wykorzystac ich kilka tzn. ze koszt garnituru to 700pln (3 kupony +100pln) - cena niezla, bo sklepowa konfekcja jest drozsza. Szkoda tylko ze gosc woli wrzucic na profil FB London Paris Tokyo czy cos w tym stylu, a nie zdjecia ubran. Cytuj
roland Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 A mi się projekt podoba i mu kibicuję. Krawców poniżej 30-stki jest w Polsce kilku jeśli nie mniej! Skąd ta krytyka?! Nie widzieliśmy przecież jego garniturów. FRATELLI TALLIA DI DELFINO to uznana włoska firma tkaninowa. Także bym mu kibicował gdyby nie kilka faktów: 1) reklamuje się dopisując "London Paris Milan" - lepiej brzmiałoby "London Paris Milan Bydgoszcz" 2) przeglądałem zdjęcia na jego prywatnym profilu FB powiedzmy https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 0648_n.jpg oraz https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 9983_n.jpg mnie osobiście odrzuca. Cytuj
pszemau Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Do kreowania młodych krawców z doświadczeniem i zdolnością kontynuowania tradycji rynku służy system rzemieśniczy (uczeń-mistrz), a nie grupon. Nie widzę sprzeczności między tendencją forum a krytyką tego przypadku. Cytuj
torunianin Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Panowie, zgadzam się z Caporegime. Ten koleś może nie jest bydgoskim Sebastianem Żukowskim, ale być może ma szansę nim być. Jak widzę nikt z Was nie sprawdził jego usług i wiele osób skreśla go na podstawie szczątkowych informacji. Też nie podoba mi się wiele rzeczy w sposobie promowania swoich usług, ale deklaruje szycie bez klejenia, a to już dobry znak, że nie idzie na łatwiznę. Tak przy okazji, wyobraźcie sobie, że jeden z forumowiczów/pasjonat chce założyć pracownię krawiecką, gdzie będzie zatrudniał dobrych krawców i dbał o jakość. Czy jako osoba bez doświadczenia w szyciu i kontaktu z "systemem uczeń/mistrz" zdobyłaby autorytet wśród tych osób, które się tu wypowiadają...? Cytuj
pirat Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 (ciach)Tak przy okazji, wyobraźcie sobie, że jeden z forumowiczów/pasjonat chce założyć pracownię krawiecką, gdzie będzie zatrudniał dobrych krawców i dbał o jakość. Czy jako osoba bez doświadczenia w szyciu i kontaktu z "systemem uczeń/mistrz" zdobyłaby autorytet wśród tych osób, które się tu wypowiadają...? Przeczytaj wątek o Rudolfie, tam do pewnego stopnia zawarta jest odpowiedź. Ot choćby taka: Rudolf&Co pojawił się na portalu Lula.pl http://lula.pl/lula/1,94040,9190006,Now ... miare.html Na dołączonych zdjęciach widać jak Jarek Adamczak, który na goldenline.pl przedstawia się jako artysta-stylista-krawiec, przygląda się co też robi starszy Pan, Tadeusz Wasak. viewtopic.php?f=2&t=264&p=6866#p6866 Cytuj
Krystian Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Nie mozna wejsc na jego strone internetowa.......... Cytuj
Brzydalllo Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 I już kurtka Barberry niepotrzebna Cytuj
pszemau Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Co do mnie - fak je! Czy kołnierz jest ze sztruksu? Cytuj
michael34 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Witam. Czy ktoś może szył garnitur u Pana Grędy? Po przejrzeniu jego strony internetowej odniosłem wrażenie, że jest tylko projektantem, a nie krawcem. Cytuj
waski Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Była już dyskusja o tym na forum viewtopic.php?f=4&t=2156&hilit=gr%C4%99da Cytuj
michael34 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Dzięki za przekierowanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi