Shimoyama Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Podczas poszukiwań smokingu trafiłem do atelier Diuk Showroom. Firma mieści się we Wrocławiu przy Al Wiśniowej 43. W ofercie mają gotowe fraki, smokingi oraz garnitury. Oprócz tego krawaty, muchy, kamizelki, buty spinki etc. Dodatkowo szyją koszule (ok 500 PLN) i garnitury (cena w tym momencie nieznana) MTM z materiałów: Loro Piana, Corpus Line, Odermark, Ermenegildo Zegna, Dormeuil, Hollan and Sherry. Dodatkowo firma prowadzi sprzedaż i wypożyczalnię mody ślubnej. Czy ktoś miał może doświadczenie (dobre lub złe) z w/w atelier Niestety nie było właściciela, który jest równocześnie osobą obsługującą część męską. P.S. Umówiłem się na sobotę 10/12 z właścicielem. Dam znać co i jak. Pozdrawiam, PMP Cytuj
damiance Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 strona niezbyt zachęca ... www.diuk.eu Cytuj
Shimoyama Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 strona niezbyt zachęca ... http://www.diuk.eu To prawda, Strona wygląda jak reklama taniej mody ślubnej . Co do obsługi to trudno powiedzieć, pani z którą rozmawiałem zajmowała się tylko modą ślubną właśnie... Wewnątrz natomiast posiadają 3 piętra pełne wyposażenia, od butów po cylinder (lub melonik). Co do MTM tak jak napisałem w poście głównym spotkanie mam umówione w sobotę 17/12. Postaram się zrobić trochę zdjęć (jak pozwolą) Cytuj
holmes Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witam, pierwszy post, od czegoś trzeba zacząć. Dziś odwiedziłem to miejsce, trochę w akcie desperacji, schudłem 20 kg i potrzebowałem garnituru na gwałt. Obsługa bardzo miła i czekam na odbiór w piątek, MTM, na bespoke mnie nie stać, a w związku ze stratą wielu kilogramów i tak wydałem już straszne kwoty na garderobę, a to jeszcze nie koniec. Podzielę się wrażeniami po odbiorze. Strona faktycznie odstrasza aczkolwiek na miejscu byłem bardzo mile zaskoczony. Cytuj
kamil Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witam, pierwszy post, od czegoś trzeba zacząć. Dziś odwiedziłem to miejsce, trochę w akcie desperacji, schudłem 20 kg i potrzebowałem garnituru na gwałt. Obsługa bardzo miła i czekam na odbiór w piątek, MTM, na bespoke mnie nie stać, a w związku ze stratą wielu kilogramów i tak wydałem już straszne kwoty na garderobę, a to jeszcze nie koniec. Podzielę się wrażeniami po odbiorze. Strona faktycznie odstrasza aczkolwiek na miejscu byłem bardzo mile zaskoczony. W poniedziałek składasz zamówienie, a piątek odbierasz gotowy garnitur MTM? Cytuj
holmes Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Mam nadzieje ze nie robię w tym momencie z siebie błazna, jestem dość świeży w temacie, ale na to mi wyglada z tego co wiem co znaczy MTM. Akurat jestem a dość wyjątkowej sytuacji, duzy pośpiechu ale i sporo szczescia, oczywiscie musiałem pójść na pewne ustępstwa ale nie mialem zbytnio wyboru. Cytuj
kamil Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Mam nadzieje ze nie robię w tym momencie z siebie błazna, jestem dość świeży w temacie, ale na to mi wyglada z tego co wiem co znaczy MTM. Akurat jestem a dość wyjątkowej sytuacji, duzy pośpiechu ale i sporo szczescia, oczywiscie musiałem pójść na pewne ustępstwa ale nie mialem zbytnio wyboru. Dobrze mnie zrozum, ja nie twierdzę, że to niemożliwe, po prostu taki termin robi wrażenie. O ile dobrze pamiętam quasi-autobiograficzną książkę Wiśniewskiego (z Gdyni), to nawet bespoke garnitur można dobrze uszyć w kilka dni. Cytuj
Kaszmirowy Ludek Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Podbiję wątek - czy od tego czasu nikt więcej nie miał styczności z Diukiem we Wrocławiu? Shimyama, holmes - jak Wasze wrażenia? Cytuj
Shimoyama Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 Podbiję wątek - czy od tego czasu nikt więcej nie miał styczności z Diukiem we Wrocławiu? Shimyama, holmes - jak Wasze wrażenia? Pewne doświadczenia są. Ostatnio byłem w pilnej potrzebie kupienia smokingu w związku z odbiorem nagrody (zaproszenie black tie). Czasu było mało więc MTM nie wchodziło w grę. Właściciel firmy okazał się bardzo kompetentną osobą i zorganizował wypożyczeni smokingu. Szybko sprawnie i bez problemów. Smoking nie był najlepiej dopasowany ale w ciągu trzech dni to i tak nie było źle. Oceńcie sami. Zastanawiam się nad uszyciem smokingu w tym atelier. Decyzja jeszcze nie zapadła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi