torunianin Napisano 16 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2010 Dzisiaj byłem u tego krawca. Sprawia dość dobre wrażenie. Szyje tylko na włościance, żadnego klejenia. Czy ktoś z Was już korzystał z jego usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 30 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Szyłem u niego dwa garnitury. Nie wyszły źle, ale znacznie bardziej byłem zadowolony ze współpracy z panami Mazurczakiem i Trzaską. Z detali mogę wymienić m.in. trzy guziki na rękawach marynarki (standardem są cztery, o czym wtedy nie wiedziałem; M&T zaproponowali 4), brak pętelki po wewnętrznej stronie lewej klapy (do przytrzymywania kwiatka w butonierce; M&T zrobili pętelkę). Poza tym: zabrakło mi doradztwa, np. podwójny rozporek marynarki vs pojedynczy (teraz wiem, że podwójny to jest o niebo lepszy; M&T tez to wiedza i dziela sie ta wiedza z klientem); szerokość spodni na dole: 22 cm, teraz widze, ze lepiej by wyglądały o 1 cm węższe (M&T od razu zaproponowali 21 cm). Podsumowując: nie byłem niezadowolony, ale teraz widzę, że za niewiele wyższą cenę mogę otrzymać usługę wyższej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 30 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Miło mi przeczytać dobrą opinię o MT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość boom_mike Napisano 11 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2010 Ja szylem u Wisniewskiego swoj najbardziej wizytowy garnitur (okazje typu black tie). Jest on jednym z moich ulubionych garniturow aczkolwiek, idac do Wisniewskiego wiedzialem czego chce. Nie sadze, zeby osoba obslugujaca znala sie na modzie, trendach (sama wygladala na dosc slabo ubrana i nie budzaca zaufania). Wyszlo super, ale mialem kilka poprawek. Garnitur po kilku miarach oddany na gotowo mial troche mankamentow, ktore zostaly usuniete. Osoby nie zwracajace uwagi na detale pewnie by garniutur odebraly, a byl nie do przyjecia w mnie. Podsumowujac: Trzeba pilnowac, ale efekt wyszedl niesamowity. Dodam, ze wybierajac material warto wyjsc z nia na zewnatrz zobaczyc jak wyglada w swietle dziennym bo oswietlenie u Wisniewskiego w Warszawie mocno wypacza kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 11 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2010 Kamil, boom mike, czy na pewno macie na myśli Wiśniewskiego z ul. Śniadeckich (przy Politechnice)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 11 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2010 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość boom_mike Napisano 16 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2010 Przepraszam, faktycznie ja mialem na mysli Pana Janusza Wisniewskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 22 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2012 Dość stara pracownia z długą historią. Nie mylić z popularnym na forum krawcem, panem Januszem Wiśniewskim. Ceny za igłę od 2,000 złotych. W pracowni jest dostępnych sporo próbników Dormeuil, Scabal oraz kilku angielskich producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 22 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2012 Dość stara pracownia z długą historią. Nie mylić z popularnym na forum krawcem, panem Januszem Wiśniewskim. Ceny za igłę od 2,000 złotych. W pracowni jest dostępnych sporo próbników Dormeuil, Scabal oraz kilku angielskich producentów. Niestety, podana strona internetowa nie funkcjonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi