Bisogno Napisano 1 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2018 Dzień dobry. Śledzę forum od jakiegoś czasu ale mam pewną zagwozdkę i postanowiłem się zarejestrować aby się nią podzielić z forumowiczami. Otóż, kupiłem garnitur SuitSupply model Washington: https://eu.suitsupply.com/pl/suits/washington-niebieski-gładki/P5282.html?cgid=Suits&prefn1=fit&prefv1=washington Model ten jest nieco dłuższy niż inne modele (mierzyłem także Lazio) i ma proporcjonalniej umieszczony guzik, co lepiej wygląda na mojej sylwetce (187cm/68kg). Do poprawki: zwężenie ramion o jakieś 0,5cm z każdej ze stron, wydłużenie rękawów. Spodnie leżą bardzo dobrze, mają też praktycznie idealną długość. I tu rodzi się moja wątpliwość. Bardzo podobają mi się manszety, niestety zapas materiału w spodniach (4,5cm) nie pozwala na ich wykonanie. Dlatego pomyślałem o wykonaniu "udawanych" manszetów (patrz załącznik). To czerwone to szew powstrzymujący przed rozwinięciem się "manszetu". Pierwszy rysunek to manszet tradycyjny, drugi to moje wymysły. Co panowie sądzą o takim rozwiązaniu? Wydaje mi się, że z zewnątrz nie będzie widać żadnej różnicy ale czy są jakieś ukryte wady takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 1 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2018 Materiał w mankietach przebiega inaczej niż narysowałeś na lewym obrazku. Gdyby było tak jak na nim, to widoczna byłaby lewa strona materiału. Wadą Twojego rozwiązania jest to, że mankiet nie będzie miał właściwej grubości i wagi. Dodatkowo, prawdopodobnie będzie odznaczać się miejsce zagięcia (różnica ilości warstw). Nie rób tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bisogno Napisano 1 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2018 Dzięki. Właśnie to odznaczanie się materiału mnie na razie powstrzymuje. W jaki sposób w takim razie zbudowany jest manszet? Czy tak jak na rysunku z prawej strony tylko, że zakładka jest zrobiona "po całości" a nie tylko w części mankietu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 1 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2018 Tak, dochodzi jeszcze podwinięcie reszty materiału do wnętrza nogawki. Tak naprawdę na mankiet idzie nieco ponad trzykrotnie więcej materiału niż wynosi jego wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benevento Napisano 1 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2018 Na mankiet 5 cm idzie dokładnie 11.5 cm materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bisogno Napisano 2 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 Ok. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi