pirat Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 W tym temacie Bartek podał "kilka" adresów w Niemczech dotycząch obuwia, miałem okazję sprawdzić jeden z nich. Eduard Meier to najstarszy zakład szewski w Niemczech (reklamuje się jako dostarczający na dwór bawarski od 1596 roku). W swojej ofercie ma zarówno buty RTW jak i na miarę. Przykłady. Na żywo buty wyglądają świetnie i robią bardzo solidne wrażenie. Asortyment sklepu to nie tylko buty i akcesoria obuwnicze: kosmetyki, szczotki, łyżki rogowe . Sklep oferuje również wyroby skórzane: torby, teczki (śliczne i tak na oko to moje wnuki też miałyby z nich pożytek i wiele radości), aktówki, kabury/pokrowce (nie jestem członkiem jednej z najlepiej zorganizowanych grup lobbystycznych więc nie wiem jak to się fachowo nazywa) na strzelby. Paski, m.in. z pięknymi mosiężnymi klamerkami (kto szukał takich w polskich sklepach ten wie, że nie jest to łatwe zadanie), skóry "zwyczajne" jak i egzotyka. Torby płócienne. Odzież, ze wskazaniem na tweedy, płaszcze, sztruksy (bardzo fajna rozmiarówka i kolory). Akcesoria: kapelusze, skarpety, krawaty (bardzo fajne wełniane knity), koziki z rogową rękojeścią Można spędzić dużo czas główkując co kupić czy też po prostu ciesząc oczy. Adresy: Residenzstrasse 22 Brienner Strasse 10 (tutaj/po sąsiedzku jest również obuwie: EG, CJ etc.) Cytuj
+Immune+ Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Wielkie dzięki za info i krótki reportaż z wizyty korsarzu. Czy pytałeś o obecną cenę butów? Jestem ciekawy czy zmieniła się przez ostatnie dwa lata, Cytuj
damiance Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 dzisiaj oglądałem książkę Adama Granville'a w której to o ile pamiętam dział z butami był ilustrowany pracami Meier'a temat o książce tutaj: Gentleman. Mam zasady - Adam Granville Cytuj
+Immune+ Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Meier przestał już ostatecznie robić w zakładzie buty RTW. Wszystko bez wyjątku będzie produkowane przez Crockett and Jones (poza Peduform). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi