torunianin Napisano 18 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2010 Szukam drewnianych prawideł do butów do ok.80 zł. Ważne, żeby były całe drewniane, miały pełny tył i nie były lakierowane. Możecie mi polecić jakiś sklep w Waw albo w sieci? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 18 Maj 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2010 Dzięki. Problem w tym, że mam rozmiar 46. Macie jeszcze jakieś inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 19 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2010 Witam! Co prawda poszło już zamówienie do Francji, ale mogę spróbować domówić: http://www.valmour.com/cleaning-products/solid-cedar-shoe-tree-saphir,472 Cena niestety jak widać - zaproponować mogę 15% rabatu dla użytkowników forum ...hmm ... Musiałbym jeszcze spojrzeć w cenniki - gdybyś był zainteresowany napisz proszę na priv - postaram się optymalnie wyśrubować cenę Jeżeli uda się domówić - dostawa wjedzie za jakieś 2 tygodnie, więc proszę mieć to na uwadze. Jeżeli są inni chętni - proszę słać prywatne wiadomości. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock Napisano 19 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2010 Popatrz na ebayu u użytkownika leo33eppendorf. Sam kupowałem u niego prawidła. Przy zakupie większej ilości wyjdzie cena poniżej 80 zł za cedr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 19 Maj 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2010 Niestety na razie on nic nie sprzedaje, ale dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szamil Napisano 19 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2010 Jest tego troszkę na allegro, dla przykładu: Ten oferuje prawidła w rozmiarze 46: http://moda.allegro.pl/item1024361866_p ... ezent.html Od tego użytkownika sam kupowałem i mogę polecić z czystym sumieniem, ale o rozmiar 46 trzeba się podpytać, bo na wystawionych aukcjach nie widzę: http://moda.allegro.pl/item1011283796_p ... nr_44.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość teka Napisano 19 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2010 A o tym coś Koledzy i Koleżanki może wiedzą? http://www.prawidlarival.pl/rival_main.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szamil Napisano 20 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2010 Próbowałem u nich zamówić. Kontakt zerowy. Zniechęcony zacząłem zaopatrywać się na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 20 Maj 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2010 Poza tym dość drogo jak na prawidła bukowe. Przecież materiał (buk) nie jest tak drogi... Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość teka Napisano 20 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2010 Pytam właśnie w kontekście nieudanego kontaktu - miałem nadzieję, że może komuś się powiodło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 20 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2010 Witam! Polecę firmę, z którą współpracujemy: http://www.pielegnacjaobuwia.pl/Prawidla_Cedrowe-585.html Magiczny Kraków Tu z kontaktem nie powinno być problemu A właściciel swego czasu nawet zareklamował się na forum w dziale ogłoszenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 4 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2010 Witam! Zamówione co prawda pod indywidualne zamówienia, ale by zapełnić stan magazynowy - wzięliśmy nieco więcej. W tej chwili dostępne rozmiary: 44 - 45 - 46 Drewno cedrowe, nielakierowane. http://sklep.saphir.pl/drewniane-prawidla-cedrowe-saphir.html Cena nie jest niska, ale forumowicze standardowo - 15% pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 14 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2011 Czy ktoś użytkuje prawidła marki Schlesinger, których sprzedażą na Ebay zajmuję się użytkownik o nicku leo33eppendorf? Jak jest z ich jakością i trwałością? Liczę na Ciebie stock, bo widziałem Twój post że kupowałeś kiedyś od niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock Napisano 14 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2011 Owszem, swoje mam trochę ponad rok (kilka par) i na razie jestem bardzo zadowolony. Oczywiście z pięknego zapachu nic nie zostało, ale trwałość i jakość jest bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 Panowie, kupiłem prawidła u kilkakrotnie polecanego na forum sprzedawcy (http://allegro.pl/prawidla-cedrowe-znak ... 79178.html). Zamówienie próbne - jedne dla dziewczyny, jedne dla mnie. Damskie 38, męskie 41 (w zasadzie 40/41, bo bałem się, że 42/43 nie wejdą). I dziwna sprawa - obydwie pary są niemal tej samej długości. Niemal, bo.. te opisane na odwrocie "38" są odrobinę dłuższe! Ale jednocześnie mają dużo węższą część pięty, co wskazywałoby (?) na typ damski. Tak czy inaczej, obydwie pary są za małe do moich butów 41, a jednocześnie te niby 38 nijak nie wchodzą do butów damskich 38. Z kolei te opisane 41 wchodzą do damskich 38, ale przód za bardzo rozpycha but na boki. Nie wiem za bardzo, co o tym myśleć. 1. myśl - źle opisali rozmiary na odwrocie 2. - nastąpiła pomyłka polegająca na wysłaniu męskiego 38 i damskiego 41 W rozwikłaniu tego przydatna byłaby informacja, czy rzeczywiście prawidła damskie mają węższą piętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 A wysłałeś pytanie do sprzedającego? Właśnie miałem brać u niego 2 pary i nie chciałbym tak wtopić z rozmiarem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 Przed zamówieniem nie, bo z wypowiedzi na forum wywnioskowałem, że te rozmiary prawideł powinny być odpowiednie. A prawidła przyszły dziś, sprawdzałem dopiero wieczorem, więc w pierwszej kolejności postanowiłem poradzić się na forum, bo i tak w weekend pewnie nie pracują. Nie wiem też jeszcze, w jakim tonie pisać ("chciałbym zamienić na inne rozmiary" czy "oszuści daliście złe rozmiary!!!!" ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Raczej to pierwsze Mam ten sam rozmiar buta co ty i też miałem dylemat czy brać 40/41 czy też 42/43. Są mocno za małe? - rozkręciłeś je maksymalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Raczej to pierwsze Mam ten sam rozmiar buta co ty i też miałem dylemat czy brać 40/41 czy też 42/43. Są mocno za małe? - rozkręciłeś je maksymalnie?Tak, maksymalnie, zostaje ponad pół centymetra luzu. Ale, powtarzam, moje większe zakłopotanie budzi to, że prawidła nr 38 są odrobinę większe od tych opisanych jako 40/41. Coś tu nie gra i stąd podejrzenie, że wysłali mi 38 męskie i 40/41 damskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Cóż nie pozostaje nic innego jak kontakt ze sprzedawcą w celu wyjaśnienia sprawy. Nie czekałbym na twoim miejscu do poniedziałku, sprzedawcy z allegro często czuwają też w weekendy (vide mój ojciec i jego biznes). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzesiek Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 http://dbamobuty.pl/index.php?cat_id=30 ... rt=default Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Z pełnych zostały im niestety tylko skrajne rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Wrzucam z innego wątku część cytatu ze swojej wypowiedzi dot. prawideł EMLING. Panowie, buty przyjechały. (...) Nie polecam natomiast białych prawideł. Są w przecenie, ale jakość wykonania średnia, a jedno z prawideł ma wadę konstrukcyjną uniemożliwiającą wystarczające zgięcie prawidła i włożenie do buta. Tak więc porażka. Łatwo można ten defekt usunąć bardziej wyżłabiając część drewna, ale chyba nie o to chodzi, aby przy okazji nauczyć się stolarki. Dużo bardziej polecam prawidła cedrowe z allegro. Świetna cena i bez nieoczekiwanych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 6 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2012 Wracając do sprawy z poprzedniej strony. Od ponad 2 tygodni nie mogę się od sprzedawcy z Allegro doprosić o wymiary ich prawideł, żeby wymienić swoje na odpowiedni rozmiar. Tymczasem kupiłem w stacjonarnym Sklepie Szewskim prawidła w odpowiednim rozmiarze. Co wszystkim warszawiakom gorąco polecam. Prawidła są od tego samego producenta, co te z Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 6 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2012 Wracając do sprawy z poprzedniej strony. Od ponad 2 tygodni nie mogę się od sprzedawcy z Allegro doprosić o wymiary ich prawideł, żeby wymienić swoje na odpowiedni rozmiar. Tymczasem kupiłem w stacjonarnym Sklepie Szewskim prawidła w odpowiednim rozmiarze. Co wszystkim warszawiakom gorąco polecam. Prawidła są od tego samego producenta, co te z Allegro. W jakim sklepie w Waw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi