Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Bardzo podobają mi się płaszcze w stylu militarnym i munduru, szczególnie ten.: mundur.png.cd7ad8fc3f11525761978f4bad2e2726.png

ewentualnie te: plaszcze.png.8e60df716cab0ca58bea8fc0022ddd8e.png

Ciężko mi jednak znaleźć coś w tym stylu, na ogół szukam pod kategorią "trench". Zależy mi na płaszczu zimowym i wełnianym

Niestety pierwszy jest zbyt lekki no i bawełniany (https://www.zalando.pl/kiomi-prochowiec-black-k4422na0s-q11.html?zoom=true), a do tych z drugiego zdjęcia (http://casualism.pl/trencz-jak-nosic-trencze-meski-trencz/) nie mogę odnaleźć nawet na stronach producentów :/

Byłbym wdzięczny za jakieś naprowadzenie do sklepów lub pod jakimi nazwami szukać tego typu ubioru.

Co myślicie o tego typu płaszczu dla siedemnastolatka oraz delikatnych przeróbkach (zmiana guzików, dodanie metalowych ozdób na mankietach, pagonach itd.)?

Mam nadzieję, że temat nadaje się do tego działu, w razie zastrzeżeń proszę jedynie o wypowiedzi nt. pytań w poprzednim zdaniu ;P

Opublikowano

Dzięki, udało mi się szybko znaleźć coś, co mi się podoba jednak dostępne jest tylko na Aliexpressie :/ Wolałbym jakiś bliższy sklep, przede wszystkim żeby dostawa nie trwała miesiąca. Mógłbyś jakieś polecić? Najlepiej tak, żeby była opcja sprawdzania jak na Zalando ;d Mam nadzieję, że nie wymagam za dużo :c

Jeśli chodzi o sklepy w Polsce to nawet drogie płaszcze (1000+zł) mają podszewki z poliestru. Czy w tych cenach nie powinny być już w pełni wełniane? Często mocno się pocę i wydaje mi się, że poliester to u mnie bardzo zły pomysł :/

Np. takie coś: https://www.zalando.pl/sisley-regular-fit-plaszcz-welniany-plaszcz-klasyczny-navy-7si22h00z-k11.html

Materiał: 50% wełna, 50% poliester

Wypełnienie: 100% poliester

Podszewka: 100% poliamid

A płaszcz za ponad 800zł :/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może to nieco późna odpowiedź, ale jeśli szukasz płaszcza w stylu wojskowym, to zacznij od... wojska!

Płaszcze z demobilu są bajecznie tanie (swój kupiłem za 70 zł - nigdy nie używany!)  i przy okazji rewelacyjnej jakości. Szukaj pod hasłem "płaszcz sukienny"; do wyboru trzy "kolory" - wojska lądowe, lotnictwo, marynarka wojenna (oliwkowozielony, szaroniebieski, czarny). Po wymianie guzików i zwężeniu kroju prezentuje się znakomicie; pamiętać należy jednak, że jest to płaszcz bardzo ciepły (nie zakładam powyżej -3) i bardzo ciężki.