swordfishtrombone Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 Dziękuję. Bo wiesz, z tej strony ekranu to wygląda mniej-więcej tak: chcesz, żebyśmy pomogli Ci znaleźć zegarek do garnituru. Pokazujesz kilka wielkich chronografów w barwach Ukrainy. Uprzejmie odradzamy, sugerujemy alternatywy. W końcu raczysz nas wiadomością, że kupiłeś jeszcze inny zegarek, w stylu tych poprzednich -- najbrzydszy i najgorzej zaprojektowany, jaki ktokolwiek kiedykolwiek na tym forum pokazał. Trudno więc zachować powagę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chevre Napisano 16 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 Twoim zdaniem najbrzydszy. Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 To najważniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 Łot ta fak ? Myślałem że nigdy tego nie powiem, ale... już bym wolał dejwida łolingtona niż to to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 4 godziny temu, swordfishtrombone napisał: W tym konkretnym są dwa zegarki -- ten "główny" ze wskazówkami to automat, a ten sekundnik w postaci obrotowej tarczki po lewej stronie jest napędzany osobnym kwarcowym mechanizmem. Albo odwrotnie. W każdym razie jeden jest kwarcowy, bo nie ma dwóch koronek do nakręcania. Poprawcie mnie, jeśli się mylę. Są też hybrydowe mechanizmy, tj. łączące baterię z funkcjonowaniem opartym na mechanice, więc z płynącą sekundą itd. (nie znam szczegółów, raz macałem takiego Vulcaina, to rzadkość generalnie), ale to na pewno nie jest jeden z nich. Wydawało mi się, że dosyć jasno to opisałem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 10 minut temu, eye_lip napisał: Wydawało mi się, że dosyć jasno to opisałem:( A coś pokręciłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 Trochę tak. To zwykły kwarcowy zegarek. Sekunda jest niby mechaniczna ale tak jak pisałem nie jest połączona z odmierzaniem czasu w zegarku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 Czyli tylko ta dziwna boczna sekunda jest automatyczna (cały wahnik jest tylko dla niej?), a reszta jest kwarcowa? Hm, to z jednej strony pozwala na oznaczenie zegarka jako automatyczny, a z drugiej na uniknięcie niewygód mechanika (punktualność + konieczność nakręcania). Wspaniały marketing. BTW: Na podstawie samego zdjęcia możesz stwierdzić, który z tych dwóch zegarków jest mechaniczny, a który kwarcowy? Szacun. Edit: OK, jak się przypatrzeć i ruszyć głową, to widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 @eye_lip i dzięki temu zabiegowy w wielu sklepach zegarek jest opisywany jako mechaniczny bez najmniejszej wzmianki o kwarcu ... dzięki za wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 zegarek-koszmarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 9 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2017 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi