blekit Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 1 minute ago, Hargin said: To plasowałoby lothiki bardzo wysoko w hierarchii formalnosci, a tym samym wykluczało z użycia w wielu zestawach, w których są używane. Dla mnie trochę dziwny model butów. Czarne lotniki są moim zdaniem równie formalne co oksfordy cap-toe i używałbym ich do podobnych zestawów. Analogicznie w przypadku butów brązowych, burgundowych, etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 2 godziny temu, Hargin napisał: To plasowałoby lothiki bardzo wysoko w hierarchii formalnosci, a tym samym wykluczało z użycia w wielu zestawach, w których są używane. Dla mnie trochę dziwny model butów. Niektórzy twierdzą nawet, że są wyżej w tej hierarchii: ... z czym niekoniecznie się zgadzam, ale moim zdaniem zdecydowanie spełniają wymóg formalności w przypadku ślubu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgadzam się ze zdaniem, że są RÓWNIE formalne. Nadal to czarne oksfordy bez zdobień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 Ja się zgadzam z tabelą. A czarne lotniki na ślub to bardzo dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 7 godzin temu, blekit napisał: Moim zdaniem lotniki są jak najbardziej odpowiednie na takie okazje, nie słyszałem o żadnej regule, która by je wykluczała. To jest kwestia pewnej wstrzemięźliwości , są zbyt ostentacyjne. Tak jak zbyt mocno taliowana marynarka .zresztą nawet czarne captoe Oxfordy tez można zrobić takie, ze będą mniej nadawały się na oficjalne okazję ale już na jakąś luźniejszą. W klasycznej elegancji staramy się obracać w sprawdzonych wzorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi