Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Chciałbym sprawić sobię klasyczną marynarkę skórzaną do chodzenia na codzień. Bez ekstrawagancji i zbędnych "bajerów". W związku z tym poszukuje kuśnierza/krawca, który mógłby podjąć się takiego zadania. Preferowana lokalizacja to Wrocław, ale jakość jest dla mnie priorytetem.

Niestety, po wpisaniu do wyszukiwarki hasła "marynarka skórzana" pojawia się pełno zdjęć mistrzów dyskoteki z małego miasta.
Żeby była jasność, to nie jest rezultat jaki chce uzyskać:
google.thumb.jpg.4b599cb2ef6dd43761922671239a5fce.jpg

Podoba mi się przykładowo model AllSaints Survey leather blazer:

Wonderful%20AllSaints%20Survey%20Leather

Niestety, w rzeczywistości wygląda gorzej niż na zdjęciu, Kozia skóra w tym wydaniu jest zbyt "vintage" i nie sprawia dobrego wrażenia.
Dodatkowo, rozmiar nie jest dobrze do mnie dopasowany - albo dobrze leży tułów albo dobrą długość mają rękawy.

Dlatego szukam kuśnierza bądź krawca, który podejmie się uszycia dla mnie odpowiednio skrojonej marynarki z dobrej jakości skóry, a jednocześnie projekt nie będzie przypominał przykładów przedstawionych na pierwszym zdjęciu. Nie musi być to kopia z AllSaints, ale jest to mniej więcej kierunek w który chce zmierzać.

Budżet - powiedzmy, że analogicznie do AllSaints - ok. 2500zł, ale jeżeli będzie to wymagane dla odpowiednich efektów, mogę go rozszerzyć.

Zdaje sobie sprawę, że to nie jest typowy temat na tym forum, ale mam nadzieje, że mimo to będziecie w stanie pomóc.

Dzięki!

Opublikowano
15 minutes ago, Meph said:

Zdjęcia imponujące, jakość wykończenia bardzo mi się podoba. Ile razy większą kwotę (orientacyjnie) musiałbym przeznaczyć na Gieves & Hawkes? :)

Dużo większą. Simon w komentarzach pod innym postem o tej kurtce podał cenę: £4300.

Opublikowano

Wartość rząd większa, tak obstawiałem :). Jednak muszę poszukać kompromisów. Touché!

Żeby doprecyzować, miałem na myśli, że rzemieślnik nie musi być z Wrocławia, ale chciałbym także zacząć od mniej-więcej przedstawionego budżetu. Jeżeli jest to za mało na uszycie przyzwoitej skórzanej marynarki o dobrej jakości, to możemy go zwiększyć, ale nie chciałbym też wchodzić w kwoty pięciocyfrowe (PLN).