Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 5 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 Wiele czasu upłynęło zanim zdecydowałem co zrobić z tą tkaniną vintage. Leżała w szafie dobrych parę miesięcy. Szukałem zarówno krawca jak i dobrego momentu na zamówienie. Chciałem w końcu zamówić coś typowo Neapolitańskiego. Bardzo lekka konstrukcja, typowe detale, tzw. house style. Z Luigim Solito znamy się nie od wczoraj i w końcu dogadaliśmy ten projekt. Dużym plusem Solito jest częstotliwość przyjazdów do Londynu. Są tutaj prawie zawsze co 6 tygodni. Praktycznie w każdym miesiącu jest jedna przymiarka i zamówienie nie powinno zając dłużej niż do czerwca. Jest to rzadkość wśród przyjezdnych krawców. U innych, m.in. B&Tailor, zamówienia trzeba składać z wyraźniejszym wyprzedzeniem. Teraz nie ma np. w ogóle co myśleć o letnich rzeczach. Marynarka będzie wykonana: zapięcie: 3 roll 2 klapy otwarte na ok 9.5-10cm nakładane kieszenie boczne + cięta barchetta dwie szlice z tyłu bardzo lekka konstrukcja, bez wypełnienia ramion jeden guzik na rękawie (klasycznie, po Neapolitańsku w sportowych marynarkach) Tkanina pochodzi od angielskiego producenta, prawdopodobnie z Wain Shiell, udało mi się kupić od znajomego prawie 2.8m. Krata ma w sobie bardzo dużo kolorów, ale przeważa zielonkawy. Na pierwszy rzut oka będzie wspaniale wyglądać z wszystkimi spodniami które noszę najczęściej: khaki chino, denim i szara flanela. Pierwsza przymiarka juz w drugiej połowie kwietnia. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 5 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 Pomyślałem, że w sumie mogę dodać zdjęcie Luigi'ego. Chyba częściej pracownia reprezentowana i rozpoznawalna jest przez jego ojca Gennaro. Luigi przyjeżdża do Londynu zawsze na łączony trunk show z Luca Avitabile, który szyje koszule. Obu Panów można zobaczyć na zdj. Luigi po lewej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody przedsiębiorczy Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 W moim odczuciu idealne proporcje marynarki, można prosić o więcej zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 20 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Godzinę temu, Młody przedsiębiorczy napisał: W moim odczuciu idealne proporcje marynarki, można prosić o więcej zdjęć? Mam jeszcze tylko takie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody przedsiębiorczy Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Bardzo dziękuję, chcę uszyć marynarkę do letniego garnituru bardzo podobną do zaprezentowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 To będzie ciekawe: marynarka w stylu neapolitańskim z materiału w bardzo brytyjski wzór. Powiew południowej sprezzatury w Country Clubie w Inverness 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 20 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Mialem taka dyskusje z Dalcuore. Jak to by wygladalo. Sam bylem nastawiony specyficznie. Kiedy dostalem jednak tkanine okazala sie miekka i wcale nie taka bardzo brytyjska. Sam Luigi byl bardzo zadowolony z wyboru. Czekam wiec zniecierpliwiony na kolejny miesiac. Na 1 mirze widac juz calkiem sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 25 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Pierwsza przymiarka. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 1 Maj 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 Wiecej zdjec i opis pierwszej przymiarki juz na blogu. Zajawka ponizej 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 6 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2017 Ostatnia przymiarka/odbior prawdopodobnie juz w nastepny weekend - w sam raz na urodziny! :-D Na drugiej miarze nie robilem zdjecwiec teraz bedzie mozna zobaczyc juz finalny efekt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 15 Lipiec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2017 Skonczona! Zostawilem tylko do delikatnego wydluzenia lewego rekawa Zdjecie "robota" do oceny dopasowania zostawie sobie na posta. Poki co tylko kilka zdj 1 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 Teraz dopiero widzę, jak ładny to materiał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 5 Październik 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2017 Kolory prawie za kazdym razem wygladaja inaczej, w zaleznosci od swiatla. Na to wiec nie ma co zwracac najwiekszej uwagi. W koncu udalo sie zrobic kilka zdjec 9 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2017 Marynarka wygląda świetnie (krój - osobiście nie przepadam za tego typu materiałami). Jaka jest konstrukcja ramion (wkłady)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Outdersen Napisano 9 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2017 Piękna marynarka, zazdroszczę coraz bardziej z każdym kolejnym zdjęciem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 9 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2017 Świetna marynarka i jeszcze lepszy high roll klap! Mógłbym prosić Cię o zrobienie z bliska zdjęć kieszeni? Nie chodzi o kształt, a o ich przyszycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 10 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2017 W dniu 10/5/2017 o 15:08, mosze napisał: Marynarka wygląda świetnie (krój - osobiście nie przepadam za tego typu materiałami). Jaka jest konstrukcja ramion (wkłady)? Bardzo miekkie bez wypelnienia z delikatnym marszczeniem. 12 godzin temu, JDC napisał: Świetna marynarka i jeszcze lepszy high roll klap! Mógłbym prosić Cię o zrobienie z bliska zdjęć kieszeni? Nie chodzi o kształt, a o ich przyszycie. Tkanina ma dosc wyrazna fakture i bardzo rozne kolory, nici praktycznie nie widac. Sprobuje zrobic jakies zdjecie ale jedynie telefonem bo obiektywem nie moge zrobic zdjecia z az tak bliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 10 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2017 8 godzin temu, blueloafers napisał: Tkanina ma dosc wyrazna fakture i bardzo rozne kolory, nici praktycznie nie widac. Sprobuje zrobic jakies zdjecie ale jedynie telefonem bo obiektywem nie moge zrobic zdjecia z az tak bliska Jasne, bez pośpiechu. Chodzi o to, że jestem w trakcie szycia marynarka z identycznej kraty tylko w innym zestawie kolorów i też zażyczyłem sobie nakładane kieszenie. Jestem ciekawy jak to wygląda z bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 15 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2017 Kieszen: 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 7 Listopad 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2017 Jeszcze kilka lepszych niz ostatnio: 5 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 15 Listopad 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 Jest bardzo wiele aspektow ktore rzutuja na proporcje itd. Sam mialem do ostatniej chwili watpliwosci dot dlugosci. Teraz na Insta story aktywna jest ankieta w ktorej mozna powiedziec czy dlugosc jest OK czy NIE. Pomyslalem, ze moze i tutaj zadam to pytanie z ciekawosci. Wyniki sondazu moge zaprezentowac jutro jak sie skonczyc, oraz dodam swoja dluzsza opinie i bardziej konkretny pomiar ktory zrobilem. Niech serce (like) to bedzie OK a strzalka w gore (upvote) to NIE (czyli zbyt krotka). 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 Jeśli marynarka w pozycji statycznej zakrywa tyłek (nie widać na dole pośladków), to na pewno jest OK. Jeśli coś widać, to wolałbym dłuższą. Ze zdjęcia cieżko to wywnioskować. Na pewno nie można powiedzieć, że jest sporo za krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 7 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 Kilka nowych zdjec w innym zestawie. 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 9 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 W dniu 20.03.2017 o 21:35, Młody przedsiębiorczy napisał: Bardzo dziękuję, chcę uszyć marynarkę do letniego garnituru bardzo podobną do zaprezentowanej. Kilka lat temu nawet zapytalem Luigi Dalcuore czy szycie Neapolitanskiej marynarki z ciezszej angielskiej tkaniny jest ok. Teraz mysle ze to pytanie troche nie ma sensu bo Wlosi przeciez od dawna sa wielbicielami angielskich tkanin. W kazdym razie moja nie jest ciezka i nadaje sie w sam raz. Tak mysle 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jugend Napisano 14 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2019 W dniu 5.03.2017 o 21:25, blueloafers napisał: Pomyślałem, że w sumie mogę dodać zdjęcie Luigi'ego. Chyba częściej pracownia reprezentowana i rozpoznawalna jest przez jego ojca Gennaro. Luigi przyjeżdża do Londynu zawsze na łączony trunk show z Luca Avitabile, który szyje koszule. Obu Panów można zobaczyć na zdj. Luigi po lewej. Przepraszam, że odświeżam stary wątek... jak nazywa się rodzaj kołnierza, który P. Luigi ma w koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi