Jump to content

[Sartoria Solito] Vintage gun club check marynarka sportowa

blueloafers
 Share

Recommended Posts

Pomyślałem, że w sumie mogę dodać zdjęcie Luigi'ego. Chyba częściej pracownia reprezentowana i rozpoznawalna jest przez jego ojca Gennaro. Luigi przyjeżdża do Londynu zawsze na łączony trunk show z Luca Avitabile, który szyje koszule. Obu Panów można zobaczyć na zdj. Luigi po lewej.

_DSC8523_ME.jpg

• Upvote 3

• 2 weeks later...

Mialem taka dyskusje z Dalcuore. Jak to by wygladalo. Sam bylem nastawiony specyficznie. Kiedy dostalem jednak tkanine okazala sie miekka i wcale nie taka bardzo brytyjska. Sam Luigi byl bardzo zadowolony z wyboru. Czekam wiec zniecierpliwiony na kolejny miesiac. Na 1 mirze widac juz calkiem sporo

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
W dniu 10/5/2017 o 15:08, mosze napisał:

Marynarka wygląda świetnie (krój - osobiście nie przepadam za tego typu materiałami). Jaka jest konstrukcja ramion (wkłady)?

Bardzo miekkie bez wypelnienia z delikatnym marszczeniem.

12 godzin temu, JDC napisał:

Świetna marynarka i jeszcze lepszy high roll klap! Mógłbym prosić Cię o zrobienie z bliska zdjęć kieszeni? Nie chodzi o kształt, a o ich przyszycie.

Tkanina ma dosc wyrazna fakture i bardzo rozne kolory, nici praktycznie nie widac. Sprobuje zrobic jakies zdjecie ale jedynie telefonem bo obiektywem nie moge zrobic zdjecia z az tak bliska ;-)

8 godzin temu, blueloafers napisał:

Tkanina ma dosc wyrazna fakture i bardzo rozne kolory, nici praktycznie nie widac. Sprobuje zrobic jakies zdjecie ale jedynie telefonem bo obiektywem nie moge zrobic zdjecia z az tak bliska ;-)

Jasne, bez pośpiechu. Chodzi o to, że jestem w trakcie szycia marynarka z identycznej kraty tylko w innym zestawie kolorów i też zażyczyłem sobie nakładane kieszenie. Jestem ciekawy jak to wygląda z bliska.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 9 months later...
W dniu 20.03.2017 o 21:35, Młody przedsiębiorczy napisał:

Bardzo dziękuję, chcę uszyć marynarkę do letniego garnituru bardzo podobną do zaprezentowanej. 

Kilka lat temu nawet zapytalem Luigi Dalcuore czy szycie Neapolitanskiej marynarki z ciezszej angielskiej tkaniny jest ok. Teraz mysle ze to pytanie troche nie ma sensu bo Wlosi przeciez od dawna sa wielbicielami angielskich tkanin. W kazdym razie moja nie jest ciezka i nadaje sie w sam raz. Tak mysle 😉

• 1 year later...
W dniu 5.03.2017 o 21:25, blueloafers napisał:

Pomyślałem, że w sumie mogę dodać zdjęcie Luigi'ego. Chyba częściej pracownia reprezentowana i rozpoznawalna jest przez jego ojca Gennaro. Luigi przyjeżdża do Londynu zawsze na łączony trunk show z Luca Avitabile, który szyje koszule. Obu Panów można zobaczyć na zdj. Luigi po lewej.

Przepraszam, że odświeżam stary wątek... jak nazywa się rodzaj kołnierza, który P. Luigi ma w koszuli?