Rafix Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Witam Mam zapytanie o takie trampki/sneakers'y firmy Fretons - Fred de la Bretoniere. Trampki w/g oznaczenia (naklejki) są skórzane, firma chwali się że używa dobrej jakości skór, ale że buty kupione w outlecie to oznaczenie o skórze może być przyklejone z innych butów ;). Czy na podstawie takich zdjęć ktoś jest w stanie ocenić czy buty są skórzane, ewentualnie co to za skóra? Faktura butów trochę przypomina okładzinę ze "starych" rakietek do tenisa stołowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 W takie łuski to chyba waran! Żartuję, wygląda mi to na syntetyk że hoho, ale co ja tam wiem. Oznaczenie (że skórzane) może dotyczyć tylko wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 2 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Niby chwalą się na stronie że używają tylko naturalnych materiałów https://www.freddelabretoniere.com/en/about-us, na naklejce też oznaczenie skóra zewnątrz i wewnątrz. W środku butów na całości bardzo miła skóra, czubki i język też ewidentnie skóra ale te boki dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Zależy, jak zdefiniujemy naturalny materiał. Surowce użyte do produkcji gumy też występują w przyrodzie, jak wszystko (prawie). Na podstawie zdjęcia nie da się ocenić, ten wzór jest ewidentnie tłoczony, a na czym, tego na zdjęciu raczej nie widać. Może być na gumie, może być na jakiejś korygowanej skórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Patrząc na zdjęcia makro i jak materiał zachowuje się przy szwach - to może być skóra (moim zdaniem - jest). Jaka skóra? - pewnie bydlęca, tłoczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Ciekawe buciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Niektórzy producenci obuwia są w stanie tak zmaltretować skórę naturalną, że będzie przypominała np. złotą drucianą plecionkę - zwłaszcza włoskie marki modowe się w tym specjalizują. Zatem to jak najbardziej może być skóra, choć nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 No popatrz - co człowiek to opinia; moim zdaniem wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 27 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2017 Napisałem do producenta i dostałem taką odpowiedź: Thank you for your email. This is indeed leather. Więc wychodzi na to że jest to skóra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi