Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę zakupić buty na moje wesele. Co sądzicie o butach od Mielewczyka? Nie orientuje się za bardzo w tych tematach ale buty wyglądają na solidne i bardzo eleganckie. Tylko na temat producenta nic nie mogę znaleźć. Pozdro 600

IMG_20170120_170011.jpg

IMG_20170120_170014.jpg

Opublikowano

Wygląda jak skóra polerowana. Czyli sądzimy (my Jamjest znaczy się) że to doskonałe buty do brodzenia w solośniegu. Kopyto jak wiadro ale może to tylko kwestia zdjęć i tak naprawde wygląda jak 915 z yanko?W którym miejscu one są eleganckie też jakoś nie dostrzegam. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

A jakie polecacie buty do garnituru? Trochę pochodziłem po sklepach i wciskają mi co leci :D te wyżej kosztują 330 zł.... ogólnie to potrzebuje do garnituru "na jeden guzik".

Opublikowano
2 godziny temu, pawlos napisał:

A jakie polecacie buty do garnituru? Trochę pochodziłem po sklepach i wciskają mi co leci :D te wyżej kosztują 330 zł.... ogólnie to potrzebuje do garnituru "na jeden guzik".

Yohei Fukuda

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
A jakie polecacie buty do garnituru? Trochę pochodziłem po sklepach i wciskają mi co leci  te wyżej kosztują 330 zł.... ogólnie to potrzebuje do garnituru "na jeden guzik".

Ja polecam oxfordy z nakładanym noskiem w kolorze czarnym, ze zwykłej skóry (bez lakieru), jako wzór proponowałbym Yanko 558Y.

Na forum znajdziesz wiele tematów, w których wskazywane były tańsze niż Yanko opcje, ale za 330 będzie trudno znaleźć coś trwałego. W każdym razie tak mniej więcej powinny wyglądać buty na wesele. Dodatkowo, wiele osób uważa, że podeszwa powinna być ze skóry, jak w Yanko 558 (bez "Y"), ja się z tym poglądem nie zgadzam.

Opublikowano
Chyba pomyliłem fora.... za 1000 zł to nie mój przedział cenowy

Nie pisałem, żebyś je kupił. Pisałem, że tak powinny wyglądać.

Jeśli chodzi o jakość i cenę, to już zależy od tego ile razy chcesz je założyć. Natomiast pierwsze buty faktycznie można kupić tańsze, bo jeszcze nie masz doświadczenia z doborem kopyta i pewnie za pierwszym razem nie trafisz na buty idealnie dobrane do Twojej stopy. A tylko na idealnie dopasowane warto wydać większą sumę.

• Oceniam pozytywnie 2