ws22 Napisano 24 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień @Tomasz.Godziek.Poszetka Gratuluję nowej kolekcji FW 25. Na mojej liście zakupowej znajduje się granatowy płaszcz Ulster. Taki płaszcz z gotowanej wełny był bodajże w ubiegłorocznej kolekcji, ale wtedy spóźniłem się z zakupem. Czy jest taki plan, aby pojawił się również w tegorocznej kolekcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Pierwszy raz odwiedziłem Poszetke stacjonarnie, w Katowicach. Byłem co prawda w warszawskiej Poszetce, gdy miała jeszcze spółkę z Herse, no ale powiedzmy sobie, że to co innego. Przede wszystkim - sklep na Morcinka jest WIELKI. Ma chyba ze czterysta metrów, i nie jest tylko sklepem, a magazynem, punktem MTM, a nawet studiem zdjęciowym i biurem. Akurat było 15-lecie firmy, więc Tomek oprowadzał nas po całości. Powiem tak - robi wrażenie. Niezwykle klimatyczne wnętrza, antresole, pod sufitem haki, w których wiszą rzędami płaszcze. Poszetka wypuściła nową kolekcje we współpracy z Instytutem Wzornictwa Przemysłowego (współpraca, nie kolaboracja! tfu tfu na ten paskudny makaronizm i tfu na wszystkich kolaborantów) - moim zdaniem bardzo udaną. W ogóle idea polskiego workwearu jest bardzo fajna, choć zastanawiam się, czy ludzie to kupią (zarówno idee, jak i same produkty). Poszetka weszła także w Barboury, oferując wybór trzech modeli - Bedale, Beaufort i Ashby. I tu po raz kolejny wychodzi "myślimy zbyt podobnie". Bo ja w tym roku właśnie kupiłem nowego Barboura, i właśnie model Beaufort. Podobno schodzą na pniu, co jest bardzo ciekawe, bo nie są to rzeczy niedostępne w Polsce. Może chodzi o sposób ich prezentacji w kolekcji? To dla mnie zagadka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
void Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Cytat W ogóle idea polskiego workwearu jest bardzo fajna, choć zastanawiam się, czy ludzie to kupią To jest ciekawy temat. Trochę boję się go rozwijać na forum o Męskiej Elegancji, jeszcze jakiś moderator wypatrzy. Przyszedłem to z doskoku, po latach ubierania się w demobilach. Kupiłem już ich spodnie POSZ-53, chciałem parę rzeczy więcej ze starszych wypustów, ale nie było już moich rozmiarów. Właśnie taki workwear, zupełnie inny niż sklepy BHP jest idealnie dla mnie. Ten jest przyjemnie wykonany i mogę nosić go na co dzień. Nie pasuję na klienta Herse. Poszetka Working Class jest jak dla mnie. Kolekcja z IWP jest unikalna i wyróżnia ich spoza grona kolejnych firm z garniturami. "Kolekcja Ślubna" Poszetki to taki bezpieczny produkt, dobrze wykonany, z którym nigdy nie wybiją się na wyjątkowość. Czy Working Class się sprzeda masowo, to już inny temat. Nie wiem czy w Polsce jest miejsce na ładne ubrania, które nie celują w klasyczną elegancję. Jeśli nie kupią ludzie w Polsce, to może w Europie. Kto miałby być ich konkurentem? Engineered Garments? Patrząc z drugiej strony - są firmy które sprzedają byle jaki streetwear za wysokie ceny. To mi pokazuje że przy inwestycji w marketing można sprzedać wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi