Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 11 Grudzień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2016 W kwietniu Stefano Bemer otworzył swój salon w Nowym Yorku przy 67 ulicy i Madison Avenue. W piątek miałem przyjemność poznać CEO i właściciela firmy Tommaso Melani'ego który spędza miesiąc we Florencji i miesiąc w NYC naprzemiennie. Miłośnikom butów nie trzeba przedstawiać brandu Stefano Bemer. Po tragicznej śmierci Stefano w 2012 Tommaso który pochodzi z rodziny rzemieślniczej która od czterech pokoleń wyrabia skórzane torby we Florencji, postanowił kupić zakład i dogadał się z trzema Japończykami którzy praktykowali u Stefano i zdecydwali zachować firmę i dalej szyć buty najwyższej jakości. Minęły 4 lata i Tomasso który skończył studia zarządzania na Stanford rozwinął firmę wprowadzając kolekcję RTW i MTO. Wprowadził także akademie dla potencjalnych pracowników i przez 6 miesięcy można nauczyć się szycia butów. 10 osób rocznie jest przyjmowanych na kurs ale tylko 2 są przyjmowane na stałe. 2 tym momencie firma ma 18 pracowników i wytwarza 3,000 par rocznie. Ceny butów w NYC to: $1350-1500 za RTW $1450-1600 za MTO $3650+ za bespoke Tomasso wymierzył moje stopy i przymierzyłem kopyta C i J w rozmiarze 47. Obydwa kopyta pasują idealnie i są to najlepiej dopasowane RTW jakie w życiu mierzyłem więc nie było potrzeby zamawiania MTO. Co ciekawe Buty Stefano Bemer pasują lepiej na do moich stóp prosto z pudełka niż buty Saint Crispin i Gaziano & Girling co mnie zdziwiło i bardzo ucieszyło. Wybór skór jest niesamowity i wśród 5 głównych kopyt jest w czym wybierać. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 10 Czerwiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2017 Wracamy z żona wczoraj do hotelu o 2 w nocy, przechodzimy obok witryny sklepowej, a tam taka przyjemna niespodzianka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 10 Czerwiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2017 Stefano Bemer - Firenze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. el-biczel Napisano 15 Grudzień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2018 Najnowszy dodatek do kolecji. MTO pojedyncze monki na kopycie J. Skóra to francuski cielak - tak miękkiej i elastycznej skóry jeszcze nie miałem w rękach. Nie pamietam, która to garbarnia, ale miałem do wyboru kilka różnych próbników - ta była z najnowszego, bo SB zmieniał dostawcę. Pasek z odrobiną egzotyki - rekin. Stefano Bemer to zdecydowanie mój ulubiony producent butów. Najbardziej sobię cenie doradztwo przy zakupie butów w warsztacie we Florencji, gdzie nawet w przy kupnie RTW, jest się obsługiwanym przez szewców pracujących nad butami bespoke, którzy dobierają kopyto i rozmiar. Świetne jest to, że gdy nie ma takiej potrzeby to nie namawiają do butów na zamówienie, ale z chęcią mówią co możnaby poprawić. 11 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 16 Grudzień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 Piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 Mi się stylistycznie nie podobają, ale doceniam rzemiosło i gratuluję nabytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 5 hours ago, Xune said: Mi się stylistycznie nie podobają, ale doceniam rzemiosło i gratuluję nabytku Całkowicie to rozumiem. Mi też było ze wszystkimi pojedynczymi monkami na bakier, ale jak zobaczyłem ten model, to odrazu wiedziałem, że muszę go kiedyś mieć. But konstrukcyjnie jest z 2 kawałków skóry: front i język + pięta. Łączenie przykryte jest paskiem, co powoduje wrażenie jakby to był bardzo cażualowy lotnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi