Jump to content

[WARSZAWA] [KRAKÓW] [ŁÓDŹ] Garnitur szyty na miarę około 3 tys

dekadra
 Share

Recommended Posts

Jeśli faktycznie chcesz/musisz szyć na miarę to u P. Basia w Łodzi powinieneś się zamknąć w 3 tysiącach, nawet z materiałem, jeśli nie będzie to jakiś top. Możesz zapytać jeszcze kolegi @phantom - on trochę szył u P. Basia, albo po prostu zadzwonić do zakładu.

• Upvote 1

Kiedyś u Błońskiego była cena w tej okolicy za igłę.

Poza tym doliczając koszt dobrego materiału warto rozważyć porządne mtm u dobrego doradcy (Szarmant, Zaremba), bespoke u relatywnie niedrogiego krawca to zwykle ryzyko stylistyczne, jeżeli klient nie jest wystarczająco świadomy i uważny.

• Upvote 3

2 godziny temu, Kyle napisał:

Kiedyś u Błońskiego była cena w tej okolicy za igłę.

Poza tym doliczając koszt dobrego materiału warto rozważyć porządne mtm u dobrego doradcy (Szarmant, Zaremba), bespoke u relatywnie niedrogiego krawca to zwykle ryzyko stylistyczne, jeżeli klient nie jest wystarczająco świadomy i uważny.

Jak patrzę na stronie Zaremba to trzeba dać za garnitur ponad 4 tys a coś tańszego ? 

Cafardini i Emmanuel Berg. Przy czym nie wiem, jak Berg (kilku kolegów na forum ma garnitury z Berga i chyba są zadowoleni), ale w przypadku Cafardini, sądząc z niektórych ich prezentacji na fejsie, dobrze byłoby, żebyś przyswoił sobie pewną wiedzę poprzez lekturę forum i blogów (fundamentalny pozostaje stary wpis macaroniego o tym, jak powinien leżeć garnitur) celem dopilnowania szczegółów.

Tak w Łodzi. Jest jeszcze jeden przy Zachodniej, podobno z włoskimi materiałami, ale jeszcze tam nie byłem.  Kolejny sklep z tkaninami jest przy Piotrkowskiej, bodajże 7. Bardzo dobry wybór. Kupiłem tam ostatnio piękny granat na aksamitną smokingową marynarkę. A jeśli krawiec w Łodzi to tylko Baś, co nie znaczy, że nie trzeba go czasem przypilnować przy detalach :-)

14 godzin temu, dekadra napisał:

Czyli jak rozumie nie wybieram materiału u P. Basia tylko to ja muszę załatwić - A jeszcze jedno szukam na forum jakiegoś opisu na co zwrócić uwagę ( detale ) ale nie mogę znaleść ma ktoś link. ;-)

Możesz wybrać materiał u p. Basia - ma duży wybór znakomitych tkanin uznanych producentów (Scabal, Drago i inni), ale one odpowiednio kosztują (od ok 400 zł/metr w górę). Wtedy w 3 tyś się raczej nie zmieścisz. Kupno tkaniny w miejscach, o których napisał @phantom to tańsze rozwiązanie, na ile bardziej kompromisowe - nie wiem. 

Dnia 19.10.2016 o 10:28, phantom napisał:

Tak w Łodzi. Jest jeszcze jeden przy Zachodniej, podobno z włoskimi materiałami, ale jeszcze tam nie byłem.  Kolejny sklep z tkaninami jest przy Piotrkowskiej, bodajże 7. Bardzo dobry wybór. Kupiłem tam ostatnio piękny granat na aksamitną smokingową marynarkę. A jeśli krawiec w Łodzi to tylko Baś, co nie znaczy, że nie trzeba go czasem przypilnować przy detalach :-)

Phanton są może jakieś poradniki odnośnie detali ? Ponieważ jestem w tym zielony.