Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 7 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2016 III przymiarka - należy jeszcze skorygować kilka drobnych rzeczy, ale tak będzie mniej więcej wyglądał efekt końcowy. Detale pokażę po odbiorze garnituru w przyszłym tygodniu. Następne zamówienie - smokingowa marynarka aksamitna. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 Marynarka - dla mnie Klasa! Spodnie, jak to u Ciebie - 'ciut wąsko' na dole... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 Gratuluję! A przy okazji - życzę łodzianom aby to zamówienie Kolegi Phantoma oraz kolejne (innych forumowiczów) pozwoliły na jak najszybsze utrwalenie statusu Łodzi jako miasta, w którym bespoke, zgodny ze współczesną stylistyką, jest osiągalny. Może to będzie też powodem do większej integracji forumowiczów z Łodzi? Osobiście wierzę, że Łódź ma potencjał, lubię to miasto - tam studiowałem. Kibicuję gorąco. Damian 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 6 godzin temu, Koval napisał: Marynarka - dla mnie Klasa! Spodnie, jak to u Ciebie - 'ciut wąsko' na dole... Musze przyznać, że mam podobne odczucia. Ja również, po czasie fascynacji wąskimi nogawkami, staram się wybierać spodnie szyte bardziej klasycznie. Ale ogólnie wygląda bardzo dobrze. Czekam na lepszej jakości zdjęcia z finału. Szczególnie ciekawią mnie plecy (z uwagi, że zawsze muszę coś tam korygować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 ja tam biorę zwężane - są bardziej dynamiczne i lepiej podkreślają górę nie mówiąc o eksponowaniu butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 9 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 Dzięki za pozytywne opinie, w mojej opinii jest to najlepszy projekt, który zrealizowaliśmy z p. Basiem. Do dopieszczenia został tylko prawy rękaw i wyszycie inicjałów wewnątrz. Jak wspomniałem odbieram garnitur w przyszłym tygodniu. Co do spodni, mają 18,5 cm co przy moich małych stopach jest optymalną szerokością. Jednocześnie mam dość spore łydki, ale p. Baś poradził sobie z tym robiąc powiedzmy "półkole" w tym rejonie. Spodnie są na szelki z 2 zaszewkami, rozporek i zapięcie na guziki, szeroki pas. Poradziliśmy sobie również z okrągłymi plecami i dłuższą prawą ręką. Garnitur był pomyślany jako moje ubranie ślubne na poprawiny, ale chyba byłoby zbyt mało formalnie. Pomyślałem więc o aksamitnej granatowej marynarce, ale to już kolejny projekt. Generalnie, jeśli szyć w Łodzi, to tylko u p. Basia - trzeba dopilnować żądanych detali, ale w temacie dopasowania, konstrukcji, użytych wkładów ( lekkie płótna kamelowe) i wiedzy jest bezkonkurencyjny. Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2016 Dnia 2016-10-09 o 20:02, phantom napisał: Garnitur był pomyślany jako moje ubranie ślubne na poprawiny, ale chyba byłoby zbyt mało formalnie. Nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 Jestem przekonany,że szerokość nogawek 18,5-19cm jest optymalna przy bardzo szczupłych łydkach,gdyby kolega Phantom miał obuwie bardziej formalne to zapewne wyglądałoby to znacznie lepiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cergi Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 Dnia 10/9/2016 o 20:02, phantom napisał: Co do spodni, mają 18,5 cm co przy moich małych stopach jest optymalną szerokością. Jednocześnie mam dość spore łydki, ale p. Baś poradził sobie z tym robiąc powiedzmy "półkole" w tym rejonie. Cześć, Jaki masz obwód łydki w najszerszym miejscu oraz rozmiar buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 13 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 @Tadam oczywiście z granatowego garnituru można zrobić ubranie formalne, natomiast zastanawiam się nad użyciem marynarki smokingowej aksamitnej i smokingowej spodni ( może z tartanu) na poprawiny. Na pierwszy dzień będzie to dwurzedowy smoking z klapami frakowymi. Doprecyzowując będzie to mój ślub. @cergi łydkę sprawdzę, natomiast rozmiar buta to 40/41. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cergi Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Dnia 2016-10-13 o 15:33, phantom napisał: @Tadam oczywiście z granatowego garnituru można zrobić ubranie formalne, natomiast zastanawiam się nad użyciem marynarki smokingowej aksamitnej i smokingowej spodni ( może z tartanu) na poprawiny. Na pierwszy dzień będzie to dwurzedowy smoking z klapami frakowymi. Doprecyzowując będzie to mój ślub. @cergi łydkę sprawdzę, natomiast rozmiar buta to 40/41. Dzieki za wyjaśnienie. Aczkolwiek jak na poprawiny to taki garnitur moim zdaniem byłby zdecydowanie wystarczcająco formalny. Oczywiście decyzja należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 17 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Ślub w czerwcu przyszłego roku więc mam jeszcze trochę czasu na ostateczną decyzję. Ważne, że na pierwszy dzień jest już wszystko zaplanowane w szczegółach:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi