Jump to content

Używany zegarek do 70zł

Lunatyk
 Share

Recommended Posts

Niestety jest to nie możliwe. Nie pisze tego złośliwe, ale nie da się kupić zegarka jakiegokolwiek (nawet używanego) dobrej jakości za 70 PLN. Minimum za "prawdziwy" zegarek z niskiej półki, używany musisz zapłacić jakieś 200 PLN. Proponuje używany lorus, zdecydowanie fajniejszy będzie orient. Za wszelką cenę wystrzegaj sie zegarków "modowych" np CK, Armani itd.

Z modowymi jest ten problem, że są ładniejsze niżtypowo "zegarkowe" firmy w tej samej cenie, za to oferują gorsze parametry, np. mineralne szkło zamiast szafiru itd. Generalnie stosunek ceny do jakości jest słaby, natomiast jak firma się ceni to są tam dobre mechanizmy wsadzone. Ludzie ich nie lubią z definicji.  70zł to nawet dobry pasek nie kosztuje... jakkolwiek, może jakiś Casio / Timex? Nie widzę nic innego co by można dostać w rozsądnej cenie.

Z czegoś co wygląda mi na jedyną sensowną propozycję to np. takie Q&Q. To jest tania marka Citizena, więc nie ma co się bać. Wnukom nie przekażesz, ale jeśli już jesteś tak ściśnięty budżetem to ja innej opcji nie widzę. Np. taki

http://www.e-zegarki.pl/p/s/811858/zegarki/na-pasku/vw38-301

Tissot dobra firma. Tylko takiego zegarka nie kupisz za 70 PLN. A jeśli tak to znaczy że jest to podróba. Używany Tissot najsłabszy model, w mocno średnim stanie wizualnym to wydatek około 150 PLN. Co do zegarków radzieckich, dla mnie super sam posiadam starego poljota, jednak te zegarki mało komu sie podobają. Dozbieraj do 200 PLN a znajdziesz już coś sensownego, czego nie będziesz się musiał wstydzić.

22 godziny temu, Egonax napisał:

Zadaj to pytanie na forum: http://zegarkiclub.pl/forum/

Tam lepiej nie pytaj o zegarek za 70 zł, od razu zostaniesz trollem za takie pytanie.

Do 70PLN będzie bardzo ciężko. Jak wyżej powiedziano, rozejrzyj się za radzieckimi mechanikami na allegro, ewentualnie na KMZiZ w dziale ruskich: łucz, poljot, wostok, rakieta tylko z uwagi na fakt, ze są to zegarki 20-30-letnie lub nawet starsze licz się z koniecznością zrobienia mu gruntownego czyszczenia u zegarmistrza, koszt w zależności od miasta 30-50pln. Chyba, że poszukasz jakiegoś kwarca, ale na takich to się nie znam. 

PS Przyszedł mi do głowy jeszcze Zim.

• Upvote 1

• 1 month later...