kot666 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Witam, postanowiłem, że tutaj zajrzę i zasięgnę opinii. Otóż mam jedną nogę krótszą od drugiej o 3 cm i muszę nosić wkładkę wyrównującą. Nie jest to wielkim problemem w obuwiu sportowym, lecz w eleganckim. Dotychczas miałem kupione zwykłe czarne buty do garnituru, które zaniosłem do szewca. Ten podwyższył mi trochę but przy kostce abym mógł zmiescić wkładkę i nogę (dla stabilizacji). Jednak buty już trochę przeszły, a za miesiąc zaczyna się tourne imprez typu wesele. Muszę więc kupić nowe i tu jest mega problem, ponieważ wypatrzyłem sobie standardowe czarne oxfordy, jednak szewc może się niestety nie wyrobić z modyfikacją obuwia. Czy są jakieś czarne buty do garnituru na wzór oxfordów, wyższe za kostkę, które normalnie wygladają i nie różnią się strasznie od zwykłych standardowych po założeniu spodni? Jeżeli tak to chetnie posłucham. Pozdrawiam Cytuj
szewc24 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 W podanym przez Ciebie zakresie 3 cm modyfikację można wykonać prawie od ręki. Na pewno nie zajmuje to więcej niż jakieś pół godziny pracy, więc Twój szewc nieźle "zarobiony" jest Modyfikację 3 cm można uzyskać np. obniżając wysokość jednego obcasa, podwyższając wysokość drugiego i stosując dodatkowo wkładkę klinową korkową. Praktycznie można to zrobić we wszystkich butach z wyodrębnionym obcasem. Są klasyczne buty ortopedyczne, ma je w swojej ofercie np. Allen Edmonds, ale inne buty na wzór oxfordów, to trochę jak masło maślane. 2 Cytuj
kot666 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 A takie buty bylyby ok na wesele? https://m.zalando.pl/kiomi-oksfordki-black-k4412aa06-q11.html?gclid=CjwKEAjwl4q-BRDtzJmSk-uGunkSJACmCOY-w9ww-gks3Lg23ZKmLa4Sd5sldGmf-xjMC34GCOV_MBoCoOrw_wcB&size=43&wmc=SEM48_CR_PL_2103106.&atc=SEM48_PL_NAWBNARGNB_ZL.GO_PLA.&opc=2211&ef_id=VhpigwAAAQjnxQbW:20160828195204:s Cytuj
mosze Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Chyba tylko na góralskie, na polanie przy ognisku. Chodzi o takie buty: http://i16.photobucket.com/albums/b44/cantonasmith13/1.jpg Możliwe są delikatne odstępstwa, przeczytaj proszę ten wątek wstecz. Cytuj
lubo69 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Takie buty pasują do tego stroju który opisałeś w innym wątku i który nie nadaje się na wesele. Idź za radą szewca24.pl - wie co mówi. Cytuj
kot666 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 17 godzin temu, mosze napisał: Chyba tylko na góralskie, na polanie przy ognisku. Chodzi o takie buty: http://i16.photobucket.com/albums/b44/cantonasmith13/1.jpg Możliwe są delikatne odstępstwa, przeczytaj proszę ten wątek wstecz. Nie mogę znaleźć nigdzie takich butów do 300 zł. Niestety wiecej nie jestem w stanie dać ponieważ nie chodzę na codzień w takim obuwiu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi