kot666 Napisano 26 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2016 Witam, postanowiłem, że tutaj zajrzę i zasięgnę opinii. Otóż mam jedną nogę krótszą od drugiej o 3 cm i muszę nosić wkładkę wyrównującą. Nie jest to wielkim problemem w obuwiu sportowym, lecz w eleganckim. Dotychczas miałem kupione zwykłe czarne buty do garnituru, które zaniosłem do szewca. Ten podwyższył mi trochę but przy kostce abym mógł zmiescić wkładkę i nogę (dla stabilizacji). Jednak buty już trochę przeszły, a za miesiąc zaczyna się tourne imprez typu wesele. Muszę więc kupić nowe i tu jest mega problem, ponieważ wypatrzyłem sobie standardowe czarne oxfordy, jednak szewc może się niestety nie wyrobić z modyfikacją obuwia. Czy są jakieś czarne buty do garnituru na wzór oxfordów, wyższe za kostkę, które normalnie wygladają i nie różnią się strasznie od zwykłych standardowych po założeniu spodni? Jeżeli tak to chetnie posłucham. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 26 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2016 W podanym przez Ciebie zakresie 3 cm modyfikację można wykonać prawie od ręki. Na pewno nie zajmuje to więcej niż jakieś pół godziny pracy, więc Twój szewc nieźle "zarobiony" jest Modyfikację 3 cm można uzyskać np. obniżając wysokość jednego obcasa, podwyższając wysokość drugiego i stosując dodatkowo wkładkę klinową korkową. Praktycznie można to zrobić we wszystkich butach z wyodrębnionym obcasem. Są klasyczne buty ortopedyczne, ma je w swojej ofercie np. Allen Edmonds, ale inne buty na wzór oxfordów, to trochę jak masło maślane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kot666 Napisano 28 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2016 A takie buty bylyby ok na wesele? https://m.zalando.pl/kiomi-oksfordki-black-k4412aa06-q11.html?gclid=CjwKEAjwl4q-BRDtzJmSk-uGunkSJACmCOY-w9ww-gks3Lg23ZKmLa4Sd5sldGmf-xjMC34GCOV_MBoCoOrw_wcB&size=43&wmc=SEM48_CR_PL_2103106.&atc=SEM48_PL_NAWBNARGNB_ZL.GO_PLA.&opc=2211&ef_id=VhpigwAAAQjnxQbW:20160828195204:s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2016 Chyba tylko na góralskie, na polanie przy ognisku. Chodzi o takie buty: http://i16.photobucket.com/albums/b44/cantonasmith13/1.jpg Możliwe są delikatne odstępstwa, przeczytaj proszę ten wątek wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2016 Takie buty pasują do tego stroju który opisałeś w innym wątku i który nie nadaje się na wesele. Idź za radą szewca24.pl - wie co mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kot666 Napisano 29 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2016 17 godzin temu, mosze napisał: Chyba tylko na góralskie, na polanie przy ognisku. Chodzi o takie buty: http://i16.photobucket.com/albums/b44/cantonasmith13/1.jpg Możliwe są delikatne odstępstwa, przeczytaj proszę ten wątek wstecz. Nie mogę znaleźć nigdzie takich butów do 300 zł. Niestety wiecej nie jestem w stanie dać ponieważ nie chodzę na codzień w takim obuwiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi