Jump to content

[Warszawa] Kamizelka, Józef Rumowski

TDab
 Share

Recommended Posts

Witam,

około 3 tygodnie temu wybrałem się do Pana Józefa celem zamówienia uszycia kamizelki. Zebrana miara, jak dla laika, bardzo profesjonalnie - nie tylko centymetrem ale także dosyć starym urządzeniem do zbierania kątów padania poszczególnych części ciała.

Dziś pierwsza przymiarka:

- wyszła utrata 5 kg - niestety kamizelka trochę "wisi" na mnie, od razu krawiec to zaobserwował i wprowadził zmiany w projekcie

- wcięcie dekoltu - tak jak chciałem, na odpowiednim poziomie

- kratka - dobrze się zbiega, tego się obawiałem ale bezpodstawnie.

- przód był zbyt nisko - pan Józef złapał kilka centymetrów materiału i tu najpoważniejsza zmiana; wina moja - poprzednio miałem spodnie z obniżonym stanem i nie zwróciłem na to uwagi, że nie chcę zbyt długiej kamizelki

Poniżej kilka zdjęć, niestety jakość taka sobie - dosyć ciemno i mało miejsca, ale coś chyba widać.

Za ok. 3 tygodnie druga i ostatnia przymiarka - dam oczywiście znać jak wyszło.

PS. Pan Józef ma min 88 lat (http://www.wola.waw.pl/data/other/ankieta_-_nagroda_dobrej_woli.pdf, mimo to ja bym mu dał nie więcej niż 70 lat. Świeży umysł i dziarskość - można pozazdrościć. 

Vwy515.jpgL3fYAf.jpgFRPZqc.jpg

post-8637-0-92089100-1466959499_thumb.jp

post-8637-0-08713500-1466959517_thumb.jp

post-8637-0-13166800-1466959534_thumb.jp

• Upvote 7

Fajne się zapowiada. Jest szara czy beżowa?

A ja głupi myślałem, że tak się tylko zawinęło :mrgreen:

And the winner is.... :D Chociaż ma być odrobinę wklęśnięta we wskazanym miejscu.

Kamizelka jest... raczej w kolorze oliwkowym, jeśli tu wszystko pójdzie ok, to drugą ze spodniami zrobię już szarą kratę księcia Walii z fioletowym paskiem.

• Upvote 1

• 3 weeks later...

Wczoraj udało mi się odebrać kamizelkę. Jest taka jak chciałem - odrobinę luźna, dobrze  leży na długości i szerokości. Jak na pierwszy produkt szyty na miarę - jestem zadowolony z efektu.

Jak tylko będę miał lepsze zdjęcia (nie robione przeze mnie, podrzucę).

post-8637-0-51242300-1466666707_thumb.jp

• Upvote 2

A dziś kamizelka w odsłonie na chrzciny - całkiem dobrze się sprawiła. Tak jak pisałem wcześniej, jest tylko lekko taliowana i mogłaby lepiej przylegać do ciała, ale nie narzekam jak na pierwsze bespoke.

Do Pana Józefa na pewno wrócę - mam fajny, szary materiał w kratę Księcia Walii i podrzucę go na kamizelkę + spodnie.

PS. Buty zakupione na wyprzedaży Cheaney - bardzo wygodne :).

post-8637-0-50121900-1466959399_thumb.jp

post-8637-0-70131000-1466959406_thumb.jp

post-8637-0-82840600-1466959411_thumb.jp

post-8637-0-00588100-1466959417_thumb.jp

• Upvote 2

• 4 months later...
  • 3 months later...