TDab Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witam, około 3 tygodnie temu wybrałem się do Pana Józefa celem zamówienia uszycia kamizelki. Zebrana miara, jak dla laika, bardzo profesjonalnie - nie tylko centymetrem ale także dosyć starym urządzeniem do zbierania kątów padania poszczególnych części ciała. Dziś pierwsza przymiarka: - wyszła utrata 5 kg - niestety kamizelka trochę "wisi" na mnie, od razu krawiec to zaobserwował i wprowadził zmiany w projekcie - wcięcie dekoltu - tak jak chciałem, na odpowiednim poziomie - kratka - dobrze się zbiega, tego się obawiałem ale bezpodstawnie. - przód był zbyt nisko - pan Józef złapał kilka centymetrów materiału i tu najpoważniejsza zmiana; wina moja - poprzednio miałem spodnie z obniżonym stanem i nie zwróciłem na to uwagi, że nie chcę zbyt długiej kamizelki Poniżej kilka zdjęć, niestety jakość taka sobie - dosyć ciemno i mało miejsca, ale coś chyba widać. Za ok. 3 tygodnie druga i ostatnia przymiarka - dam oczywiście znać jak wyszło. PS. Pan Józef ma min 88 lat (http://www.wola.waw.pl/data/other/ankieta_-_nagroda_dobrej_woli.pdf, mimo to ja bym mu dał nie więcej niż 70 lat. Świeży umysł i dziarskość - można pozazdrościć. 7 Cytuj
TDab Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Faktycznie udało mi się to... W każdym razie chodziło o barki, ramiona i klatkę piersiową Cytuj
Ernestson Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Wiadomo, swoją drogą fajna konstrukcja, z plecami jak we fraku czy żakiecie. Cytuj
VonOrlock Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Fajne się zapowiada. Jest szara czy beżowa? Wiadomo, swoją drogą fajna konstrukcja, z plecami jak we fraku czy żakiecie. A ja głupi myślałem, że tak się tylko zawinęło Cytuj
TDab Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Fajne się zapowiada. Jest szara czy beżowa? A ja głupi myślałem, że tak się tylko zawinęło And the winner is.... Chociaż ma być odrobinę wklęśnięta we wskazanym miejscu. Kamizelka jest... raczej w kolorze oliwkowym, jeśli tu wszystko pójdzie ok, to drugą ze spodniami zrobię już szarą kratę księcia Walii z fioletowym paskiem. 1 Cytuj
JD! Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2016 Materiał Twój? Jaki koszt igły? Planowany czas zakończenia? Cytuj
TDab Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2016 Tak, materiał mój - zakupiony w Merino. Koszt Igły - 350 zł Zakończenie - maksymalnie koniec czerwca. Cytuj
TDab Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 Wczoraj udało mi się odebrać kamizelkę. Jest taka jak chciałem - odrobinę luźna, dobrze leży na długości i szerokości. Jak na pierwszy produkt szyty na miarę - jestem zadowolony z efektu. Jak tylko będę miał lepsze zdjęcia (nie robione przeze mnie, podrzucę). 2 Cytuj
Dapi Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 Bardzo fajnie sie prezentuje Cytuj
TDab Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 A dziś kamizelka w odsłonie na chrzciny - całkiem dobrze się sprawiła. Tak jak pisałem wcześniej, jest tylko lekko taliowana i mogłaby lepiej przylegać do ciała, ale nie narzekam jak na pierwsze bespoke. Do Pana Józefa na pewno wrócę - mam fajny, szary materiał w kratę Księcia Walii i podrzucę go na kamizelkę + spodnie. PS. Buty zakupione na wyprzedaży Cheaney - bardzo wygodne . 2 Cytuj
musa19 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 PS. Buty zakupione na wyprzedaży Cheaney - bardzo wygodne . @TDab, czyli jednak nie moje - zamawiałem inne Cytuj
TDab Opublikowano 28 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2016 W niedzielę, jak tylko zrobię zdjęcia, podrzucę nowy temat. Spodnie i kamizelka od Pana Józefa. A tu taki mały przedsmak. 1 Cytuj
michau Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 W niedzielę, jak tylko zrobię zdjęcia, podrzucę nowy temat. Spodnie i kamizelka od Pana Józefa. A tu taki mały przedsmak. Jaki koszt igły za spodnie? Cytuj
TDab Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Teraz, michau napisał: Jaki koszt igły za spodnie? No i zapomniałem wrzucić zdjęcia... Koszt wtedy - 350 zł za spodnie i 350 zł za kamizelkę. Wiem że teraz za kamizelkę koszt wynosi 400 zł. O spodnie nie pytałem. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi