Paul Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Kazdy z nas pracuje ,czy prowadzi firme czy sie jeszcze uczy, kiedys jednak wybiera sie na urlop. Chciałbym poznac Wasze ulubione miejsca w których odpoczywacie czy bawicie sie /w zaleznosci od tego kto co lubi /,byc moze niektórzy z nas jeszcze nie odwiedzili niektórych zakatków swiata,wiec wasze opinie byc moze pomoga dokonac im wyboru. Sam jako ze w Polsce praktycznie jestem przelotem,bardzo chetnie odpoczywam na urlopie w Kazimierzu Dolnym na Wisla. Najczesciej biore tydzien urlopu i spedzam tam Sylwestra.Moge polecic hotel Dwa Ksiezyce,duze piekne pokoje,blisko do deptaka nad Wisla,i niezapomniany barman w restauracji.Rowniez Hotel Villa Bohema ,tez ma swoje uroki..Rowniez oprocz Kazimierza,Zakopane....rewelacja,kuchnia,pokoje,super basen,malo osob,dyskretnie..Hotel Crocus..tam najczesciej odpoczywam latem,i oczywiscie niezapomniana Swiniarnia..na Krupowkach. Paul Cytuj
ChrisC Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opcja 1. Okolice Bazylei nad Renem, to mój mały raj i prywatna ostoja spokoju. Do najbliższego sąsiada/drogi >10km, cisza, natura. Opcja 2. Żeglowanie na jachcie Wakacje wyjazdowe na chwilę obecną nie interesują mnie niemal całkowicie, moja praca związana jest z licznymi podróżami w chwilach odpoczynku chcę zapomnieć o walizkach, upływie czasu i współczesnym zabieganym świecie. Cytuj
Falk Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2011 Ja jestem zwierzęciem miejskim (jak szczur czy gołąb ) i dlatego lubię pojechać gdzieś pozwiedzać. Rok temu z rodzicami zrobiliśmy tour Sztokholm - Helsinki - Petersburg. Oprócz tego z kolegami z liceum staramy się co roku w jakiś wrześniowy weekend pojechać gdzieś w góry. Z reguły jeździliśmy w Masyw Śnieżnika. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2011 Ja lubię Egipt, Sharm el Sheikh, ale nie zwiedzać piramidy, nurkować, tylko po prostu leżeć nad plażą albo basenem od 9 do 21. Tak kompletnie bezproduktywnie, nudno, nieaktywnie, dla mnie bajka Cytuj
2f2f Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2011 W Polsce najchętniej odpoczywam nad granicznym Bugiem, nad morzem to Chałupy, Rowy, Dębki ale jedynie poza sezonem oraz zeglujac po mazurskich jeziorach. Z zagranicznych wypadów najbardziej podobało mi się na Mauritiusie, w Wietnamie oraz w Szwecji. Miejsca które omijam szerokim lukiem to Krakow, Zakopane, Szklarska Poreba, kraje arabskie, największe stolice i Indie. Cytuj
Fingor Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2011 A mnie właśnie kraje arabskie fascynują, planuję za rok podróż do Libanu, Izraela i Jordanii. Poza tym bardzo lubię Turcję, Egipt, chociaż ten ostatni trochę mniej. Ludzie tam są wspaniali (jedynie w Egipcie właśnie bywa z tym różnie), kultura zupełnie inna. choć przypominająca w wielu elementach kulturę staropolską. Bardzo odpowiada mi tez arabska kuchnia. Z krajów mało uczęszczanych polecam Czarnogórę - w zasadzie każdemu. Malowniczo położone mariny dla pływających jachtami, luksusowe hotele, kasyna i piękne plaże na wybrzeżu, a także świetne szlaki wędrówkowe i gościnni ludzie w całym kraju dla zwolenników budżetowych wakacji poza miastami. Kraj na wskroś słowiański - podstawą dyskusji z autochtonami jest butelka rakii, w Czarnogórze mimo protestów Unii Europejskiej oficjalną walutą jest euro. Spędziłem tam na szlaku trzy tygodnie i zamierzam tam wrócić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi