Üxküll Napisano 3 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2011 Pracownia Krawiectwa Artystycznego "Lord" jest prowadzona przez Bolesława Włudykę, zrzeszonego w Cechu Krawców i Pokrewnych Zawodów w Krakowie. W szerokiej ofercie usług ma garnitury, fraki, smokingi, żakiety, togi akademickie i prawnicze, mundury, a także wszelkiego rodzaju przeróbki gotowej odzieży, zarówno dla klientów indywidualnych, jak i sklepów, m.in. Hugo Bossa, Pierre'a Cardina czy Próchnika. Pracownia posiada własną witrynę internetową z galerią zdjęć: http://www.lord-krawiec.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 3 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2011 Oglądałem zdjęcia na stronie Pracowni Lord - marynarka na pierwszym zdjęciu w sekcji ODZIEŻ MĘSKA ma wysoko umieszczoną kozerkę - bardzo mnie się to podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 24 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Byłem dzisiaj z wizytą roboczą w pracowni (założonej w 1993 r.), gdzie rozmawiałem z właścicielem, Panem Bolesławem Włudyką, a także z jego synem, który właśnie kroił materiał na marynarkę. Poza tym w pracowni pracuje jeszcze jedna bądź dwie osoby. Krawiec był elegancko ubrany jak na polskie standardy w spodnie i kamizelkę granatową w biały prążek. Rozmowa była krótka, ale rzeczowa. Uszycie trzyczęściowego garnituru kosztuje 1500 zł z materiału powierzonego. Czas uszycia garnituru to 5 tygodni. Krawiec przyniósł gotową marynarkę klienta do oględzin. Konstrukcja przodu jest twarda, bo wkłady piersiowe są zrobione na włosiance i płótnie. Używa firmowych podszewek wiskozowych Pierre'a Cardina. Garnitury na miarę szyje tylko z materiałów powierzonych. Na stoliku widziałem katalogi mody i dwa próbniki Scabala. Na ścianach świeżo odmalowanego pomieszczenia są zawieszone wzory garniturów ze złotego okresu klasycznej mody męskiej. Pracownia specjalizuje się w togach, które widziałem w liczbie ponad 20 sztuk. Sądzę, że jest to bez wątpienia konkurencyjny krawiec do reklamowanego w przewodniku miejskim Tadeusza Górki, który nie jest zrzeszony w Cechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 26 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2011 Krawiec rozporządza już próbnikiami Harrisons Frontier oraz Hunt & Winterbotham: Chelsea super 120’s, Twister super 120’s, winter classics (flanele z Bieli), więc klient może przyjść z własnym kuponem, albo wybrać coś na miejscu z wyżej wymienionych próbników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rideronthestorm Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Mam problem ze znalezieniem dobrze dopasowanego garnituru z wieszaka. Jestem z Krakowa i zastanawiam sie, czy nie sprobowac by uszyc w tym zakladzie. Jest tu moze ktos, kto szyl tam garnitur i moze podzielic sie wrazeniami? Moze ma ktos jakies fotki? Czy jako dosc zielony w temacie szycia na miare, dam rade uszyc tam cos, co mnie bedzie satysfakcjonowalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Mam problem ze znalezieniem dobrze dopasowanego garnituru z wieszaka. Jestem z Krakowa i zastanawiam sie, czy nie sprobowac by uszyc w tym zakladzie. Jest tu moze ktos, kto szyl tam garnitur i moze podzielic sie wrazeniami? Moze ma ktos jakies fotki? Czy jako dosc zielony w temacie szycia na miare, dam rade uszyc tam cos, co mnie bedzie satysfakcjonowalo? Jeśli chodzi o Kraków, to bardzo fajnie wyszedł ostatnio garnitur u p.Kuci (zobacz Szymon Jeziorko, alltiedup.pl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huncwot11 Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 Czy ktoś w ostatnim czasie szył garnitur MTM u Pana Włudyki. Szukam dobrego miejsca na uszycie klasycznego garnituru ślubnego. Finalnie zastanawiam się nad dwoma miejscami, jednym z nich jest pracownia Pana Włudyki, drugim Poszetka. Co do poszetki, to jest sporo opinii o ich produktach, natomiast chciałbym też usłyszeć coś na temat 2 opcji. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheBiGSTACH Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 Cześć wszystkim, pozwolę sobie odświeżyć, być może ktoś był w pracowni Pana Włudyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 4 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2021 Mi zdarzyło się jakiś czas temu (jak jeszcze wychodziło się z domów) robić tam poprawki krawieckie, jeszcze jak pracownia działała pod szyldem LORD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheBiGSTACH Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 @ciasteczkowy I jakie odczucia? Bo zastanawiam się gdzie garnitur ślubny i zostaje mi albo ten zakład albo pan Badura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 Robiłem tam tylko poprawki krawieckie (skracanie rękawów i nogawek, taliowanie koszuli) więc o szyciu "od zera" trudno mi się wypowiadać. Ogólnie jestem zadowolony, zlecałem tam rzeczy których osiedlowe krawcowe się nie podejmują (np. skracanie rękawów marynarki z rozpinanymi mankietami), a ceny (przynajmniej jakieś 2 lata temu) nie były znacząco wyższe od cen punktów krawieckich w galeriach handlowych. Zastrzeżenia miałem raz, prosiłem żeby przesunąć guzik na mankiecie na "drugi koniec" i dorobić dziurkę, a tylko przyszyli guzik, bez dziurki. Zauważyłem dopiero w domu, zabiegany akurat byłem, i odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 24 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 @TheBiGSTACH - ja w zeszłym roku szyłem w tej pracowni garnitur. Zamierzam wrzucić kiedyś trochę obszerniejszą relację. W dużym skrócie - polecam, Panowie Łukasz i Paweł bardzo cierpliwi i otwarci na sugestie klienta. U mnie cały proces zajął stosunkowo długo - powiedzmy wrzesień-styczeń, ale mi się nie śpieszyło, co zaznaczyłem na początku naszej współpracy. Jeżeli chodzi o bespoke, to warto żebyś miał na swoje zdanie i pomysł na garnitur - Panowie na pewno doradzą, ale zawsze lepiej wiedzieć do czego dążysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheBiGSTACH Napisano 25 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2021 @Andre Zamówienie już zostało złożone, mam nadzieje że i ja będę mógł ich polecić po otrzymaniu garnituru, a Twoja wiadomość mnie dodatkowo uspokoiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi