Skocz do zawartości

Kraków. Dobra pralnia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie na forum.bespoke.pl.

Jestem od kilku miesięcy czytelnikiem blogu Macaronitomato.

Czy PT Czytelnicy znają i mogą polecić DOBRĄ pralnię w Krakowie?

Nie musi, zdaję sobie sprawę, że wręcz nie może być to pralnia tania.

Korzystałem z pralni Betty Clean przy Zwierzynieckiej w Krakowie, ale kilkakrotnie mnie zawiedli. Ubrania zostały niedokładnie wyczyszczone etc. Prawdopodobnie nie starają się juz jak kiedyś, bo mają mnóstwo klientów. Szkoda.

Liczę na Was.

Pozdrawiam

TSAS

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

Mam dokładnie to samo pytanie, także chciałbym ożywić ten antyczny temat. Czy w Krakowie istnieje jakiś dobry, sprawdzony zakład czyszczenia chemicznego? Zależy mi głównie na tym, żeby nie masakrowali garniturów/marynarek i przykładali się choć minimalnie do 'obróbki' odzieży po wyczyszczeniu. ;-)

Dzięki z góry!

Opublikowano

Zapewne. Ja ze swojej strony mogę polecić pralnię chemiczną mieszczący się przy ulicy Józefa Brodowicza 20 .

Usługi nie należą do tanich lecz korzystam z nich od dobrych kilku lat. Jakość i dbałośc o powierzone częsci garderoby wzorowa.

Polecam

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Mam ogromną prośbę ! Muszę oddać garnitur do pralni chemicznej w Krakowie, trochę się boje ponieważ był dość kosztowny...... i boje się oddać go do pierwszej lepszej pralni. Ile będzie to kosztować to już nie tak ważne, natomiast zależy mi żeby był to sprawdzony i pewny adres :)

Co proponujecie ?? 

Opublikowano

Witam.

Mam ogromną prośbę ! Muszę oddać garnitur do pralni chemicznej w Krakowie, trochę się boje ponieważ był dość kosztowny...... i boje się oddać go do pierwszej lepszej pralni. Ile będzie to kosztować to już nie tak ważne, natomiast zależy mi żeby był to sprawdzony i pewny adres :)

Co proponujecie ?? 

Pralnia rodziny Kisielewskich,zaniosłem im płaszcz kamelowy(wełna z kaszmirem)duża plama od smaru na ramieniu(inne pralnie nie chciały sie tego podjąć).Efekt końcowy przerósł moje oczekiwania,żadnych nawet najmniejszych śladów po czyszczeniu:),cena 50zł jezeli dobrze pamiętam.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Jeżeli chodzi o prasowanie Kraków to ja polecałabym Ci zajrzeć do Prasologia. Mieści się ona na ulicy Twardowskiego 44.

Mają według mnie świetną ofertę i bardzo przystępne ceny. Myślę, że warto skorzystać z ich usług :)

• 4 miesiące temu...
  • 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Panie i Panowie,

W imieniu narzeczonej pytam. Czy możecie polecić jakąś pralnię w Krakowie, która poradzi sobie z wyczyszczeniem plam po kosmetykach do make up'u z jedwabnej apaszki? O hermesową apaszkę chodzi, więc odpowiednie podejście byłoby wskazane.

Dzwoniłem do polecanej wyżej Prasologi, z obawy przed uszkodzeniem nie podejmą się tematu.

Z góry dziękuję za sugestie.