lupin Napisano 29 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Mi również pasuje 02 kwietnia. Godzina spotkania 17 czy 18? Proszę o zaproponowanie również miejsca spotkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RenaissanceMan Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Obie godziny mi pasują. Miejsce dowolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 29 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Ustalamy zatem termin spotkania: Sobota 02 kwietnia 2016 r. godzina 17:30, Sopot- kawiarnia Cafe Cultura ul. Królowej Jadwigi ( lokal ulegnie zmianie gdy będzie większa liczba uczestników). Informacja o ewentualnej zmianie lokalu będzie zamieszczona w niniejszym wątku. Czekamy na kolejne potwierdzenia obecności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Piszę się. Cafe Kultura jest spoko, ale może tak przenieślibyśmy się do Vintoeque, by umilić spotkanie dobrym winem i aromatem cygara? Ostatnio było to w planach, ale nie wypaliło przez pokrzyżowane plany uczestników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 29 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 zobaczymy ile osób się zgłosi ja jestem jak najbardziej za zmianą na tzw. winotekę wysłałem zaproszenia do osób, które odzywały się w dotychczasowych wątkach z trójmiasta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RenaissanceMan Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Czekam na info Wiecie, co myślę o winie i cygarach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.T. Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Ja również chętnie się pojawię. Myślę, że winoteka to świetny pomysł. Już od jakiegoś czasu chciałem sprawdzić to miejsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 29 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Ja również chętnie się pojawię. Myślę, że winoteka to świetny pomysł. Już od jakiegoś czasu chciałem sprawdzić to miejsce. Super Czekamy zatem na kolejne potwierdzenia obecności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RenaissanceMan Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 I jak tam? Vinoteque? Przy okazji, lokal jest otwarty od 18. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 2 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Zaczynamy w Cafe Kultura a po 18 przeniesiemy się pewnie do Vinoteki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 3 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Dziękuję wszystkim uczestnikom spotkania za wczorajszy przemiły wieczór. Dziękuję Dawidowi (@D.T.), Alanowi (@Machiavelli), koledze Pawłowi (który niestety był zmuszony opuścić nas wcześniej) oraz Michałowi (@RenaissanceMan), który współtworzy blog Cigar&Tie. Z kronikarskiego obowiązku należy wspomnieć, że koledzy Dawid i Alan, również zasilają szeregi trójmiejskiej blogosfery. Finalnym miejscem spotkania okazała się Vinoteque Sopot, gdzie w tamtejszej Cigar Lounge spędziliśmy ostatnią i najdłuższą część wieczoru. To właśnie Michał wprowadził nas (a dokładnie mnie i Alana) wczoraj w świat cygar(za co serdecznie dziękuję w imieniu swoim i kolegów). Z pewnością to powtórzymy! Jeśli w Trójmieście i okolicach są inni entuzjaści spotkań przy cygarze i dobrym whisky zachęcamy do wzięcia udziału w kolejnym spotkaniu, które prawdopodobnie odbędzie się już niedługo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RenaissanceMan Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Także dziękuję za spotkanie i pozdrawiam! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Dzięki wielkie Panowie za mile spędzony wieczór! Dyskusja z Wami przy cygarze była czystą przyjemnością. Zdecydowanie musimy to powtórzyć! Żeby Tomka na zdjęciu nie zabrakło, dodaję jedno z innej perspektywy: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 3 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Teraz czekamy na szczegóły dotyczące terminu organizowanej degustacji cygar Żeby Tomka na zdjęciu nie zabrakło, dodaję jedno z innej perspektywy: Szkoda tylko, że marynarka źle się u mnie ułożyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.T. Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Również dziękuję za bardzo miłe spotkanie! Nie ma to jak dobre towarzystwo i dobre cygaro. Czekam na powtórkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Tomek z wrażenia aż zmienił nick a ja się dłuższą chwilę zastanawiałem, kim do cholery jest lupin? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Czyli @lupin = @Wiltom? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 4 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Dokładnie, zmieniłem nick będąc pod wrażeniem spotkania A tak na poważnie to już po utworzeniu konta myślałem nad nickiem i nie mogłem niczego ciekawego wymyśleć. Prowizorycznie powstał wówczas @wiltom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 + Mamy arsena to musi być też i lupin . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RenaissanceMan Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Ja już przywykłem do wiltom'a P.S. Dziś postaram się zamieścić informację w sprawie wspominanej degustacji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 4 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Ja już przywykłem do wiltom'a P.S. Dziś postaram się zamieścić informację w sprawie wspominanej degustacji. Czekamy zatem na info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RenaissanceMan Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Panowie, jeśli chodzi o degustację już wszystko wiadomo. Vinoteque Food & Wine, 18 kwietnia, start godz. 19. Informacje oraz "bilety" do kupienia na stronie: http://aficionadoshop.com/product/degustacja-cygar-vintage-vinoteque-food-wine-sopot/ Pokrótce, dwa cygara z 1999 roku: - La Flor de Cano Selectos - Saint Luis Ray Lonsdale połączone z winem dobranym przez sommeliera Vinoteque Andrzeja Strzeleckiego. Do tego prezentacja obu marek, której dokonywał będzie Tomasz Sroka, aficionado, kolekcjoner cygar, fotograf oraz mój partner z Cigar&Tie. Tomek opowie o swoich wrażeniach z 18. Festiwalu Habanos i na pewno podzieli się wieloma ciekawymi anegdotami z cygarami w roli głównej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 7 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Czas chyba pomyśleć o kolejnym spotkaniu w maju. Z uwagi na długi majowy weekend proponuję sobotę 14 albo 21 maja. Czekam na wasze propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.T. Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Mi niestety 14 nie pasuje ale 21 jak najbardziej mogę. Może jeśli będzie ładna pogoda to część spotkania odbędzie się w plenerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi