Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ustalamy zatem termin spotkania:

Sobota 02 kwietnia 2016 r. godzina 17:30, Sopot- kawiarnia Cafe Cultura ul. Królowej Jadwigi ( lokal ulegnie zmianie gdy będzie większa liczba uczestników).

Informacja o ewentualnej zmianie lokalu będzie zamieszczona w niniejszym wątku.

Czekamy na kolejne potwierdzenia obecności! :)

Opublikowano

Piszę się. :)

Cafe Kultura jest spoko, ale może tak przenieślibyśmy się do Vintoeque, by umilić spotkanie dobrym winem i aromatem cygara? :) Ostatnio było to w planach, ale nie wypaliło przez pokrzyżowane plany uczestników. 

Opublikowano

zobaczymy ile osób się zgłosi :) ja jestem jak najbardziej za zmianą na tzw. winotekę :)  wysłałem zaproszenia do osób, które odzywały się w dotychczasowych wątkach z trójmiasta. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ja również chętnie się pojawię. Myślę, że winoteka to świetny pomysł. Już od jakiegoś czasu chciałem sprawdzić to miejsce. :)

Super :) Czekamy zatem na kolejne potwierdzenia obecności :)

Opublikowano

Dziękuję wszystkim uczestnikom spotkania za wczorajszy przemiły wieczór.  Dziękuję Dawidowi (@D.T.), Alanowi (@Machiavelli), koledze Pawłowi (który niestety był zmuszony opuścić nas wcześniej) oraz Michałowi (@RenaissanceMan), który współtworzy blog Cigar&Tie.

Z kronikarskiego obowiązku należy wspomnieć, że koledzy Dawid i Alan, również zasilają szeregi trójmiejskiej blogosfery.

Finalnym miejscem spotkania okazała się Vinoteque Sopot, gdzie w tamtejszej Cigar Lounge spędziliśmy ostatnią i  najdłuższą część wieczoru.

To właśnie Michał wprowadził nas (a dokładnie mnie i Alana) wczoraj w świat cygar(za co serdecznie dziękuję w imieniu swoim i kolegów).

Z pewnością to powtórzymy! 

post-5651-0-53112000-1459668854_thumb.jp

Jeśli w Trójmieście i okolicach są inni entuzjaści spotkań przy cygarze i dobrym whisky zachęcamy do wzięcia udziału w kolejnym spotkaniu, które prawdopodobnie odbędzie się już niedługo :)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Dzięki wielkie Panowie za mile spędzony wieczór! Dyskusja z Wami przy cygarze była czystą przyjemnością. Zdecydowanie musimy to powtórzyć! 

Żeby Tomka na zdjęciu nie zabrakło, dodaję jedno z innej perspektywy: 

post-4478-0-42584400-1459670703_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Teraz czekamy na szczegóły dotyczące terminu organizowanej degustacji cygar :)

Żeby Tomka na zdjęciu nie zabrakło, dodaję jedno z innej perspektywy: 

Szkoda tylko, że marynarka źle się u mnie ułożyła ;)

Opublikowano
Dokładnie, zmieniłem nick będąc pod wrażeniem spotkania   ;)

A tak na poważnie to już po utworzeniu konta myślałem nad nickiem i nie mogłem niczego ciekawego wymyśleć.

Prowizorycznie powstał wówczas @wiltom. 

Opublikowano

Panowie, jeśli chodzi o degustację już wszystko wiadomo. Vinoteque Food & Wine, 18 kwietnia, start godz. 19.

Informacje oraz "bilety" do kupienia na stronie:

http://aficionadoshop.com/product/degustacja-cygar-vintage-vinoteque-food-wine-sopot/

Pokrótce, dwa cygara z 1999 roku:

- La Flor de Cano Selectos

- Saint Luis Ray Lonsdale

połączone z winem dobranym przez sommeliera Vinoteque Andrzeja Strzeleckiego. Do tego prezentacja obu marek, której dokonywał będzie Tomasz Sroka, aficionado, kolekcjoner cygar, fotograf oraz mój partner z Cigar&Tie. Tomek opowie o swoich wrażeniach z 18. Festiwalu Habanos i na pewno podzieli się wieloma ciekawymi anegdotami z cygarami w roli głównej.

• Oceniam pozytywnie 3