Popular Post p_b Posted July 27, 2015 Popular Post Report Share Posted July 27, 2015 Poza pracą na własną rękę, Marco szyje spodnie dla kilku renomowanych nazwisk krawieckich w Neapolu. Ekspert w swojej dziedzinie, jego rodzina od trzech pokoleń zajmuje się szyciem spodni. Sam zakład jest nieduży, w okolicach Via Toledo. Na miejscu nie widziałem próbników, więc przyjmuję, że szyje z powierzonego materiału. Zaczynamy od omówienia kroju i detalów (szerokość nogawek, liczba kieszeni, zaszewek, stebnowanie etc.). Przymiarka możliwa na drugi dzień. Dużo pracy ręcznej, ogromna liczba detalów i świetne dopasowanie. Podszewka i kieszenie wykonane w całości z bawełny. PS Jeżeli kogoś to interesuje to buty to Carmina (Alcudia). 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 świetna robota. Czy możesz zdradzić stawki krawca? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_b Posted July 28, 2015 Author Report Share Posted July 28, 2015 300 EUR za igłę, przy czym oczywiście poza wełną krawiec sam dysponuje wszystkimi niezbędnymi do wykończenia materiałami. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blueloafers Posted August 3, 2015 Report Share Posted August 3, 2015 To sie nazywa piekna reczna robota! Wspaniale spodnie. Bylyby jednak niczym gdyby nie dopasowanie, musze odwiedzic krawca jak bede w styczniu. Dzieki za post Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zw1920 Posted August 3, 2015 Report Share Posted August 3, 2015 Możesz napisać, jaką szerokoć nogawki sobie zażyczyłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_b Posted August 3, 2015 Author Report Share Posted August 3, 2015 18cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zw1920 Posted August 4, 2015 Report Share Posted August 4, 2015 Rewelka, obstawiałem 19 cm. Dzięki za info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_b Posted August 6, 2015 Author Report Share Posted August 6, 2015 Nie ma sprawy. Ja jestem dość szczupły, myślę, że dla tęższej osoby 19 będzie dobrym wyborem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts