Skocz do zawartości

Pitti #88 (2015) relacja

blueloafers

Rekomendowane odpowiedzi

Spodnie Erika na pewno jako pierwsze wykonało Luxire, ta konkretna para chyba jednak już jest prototypem z jego własnej marki EFV. Przekaże żonie, że jej zestaw w kombinezonie się podobał ;)

Lżej tzn masz na myśli materiały? Wiele osób z niezrozumiałego dla mnie powodu na 30 stopniowe upały przywiozła na pitti solidne garnitury, a niektórzy nawet trzyczęściowe.. :/ Upał w słońcu jest naprawde spory i w samej koszuli jest zazwyczaj ciepło. Ja wziąłem ze sobą tylko najcieńsze rzeczy z szafy. 

Koszula jest wykonana z bawełby seersucker. Nie jest najciensza, ale w pierwszy dzień było tylko ok 26 stopni, więc wybrałem ją na ten dzień. Spodnie były z bardzo cienkiej tkaniny wełna-moher i to był mój najlepszy wybór spośród wszystkich zestawów. Spodnie lniane nawet jeśli przewiewne to przegrywają wagą i grubością tkaniny. Komentarze do wszystkich outfitów i wiele więcej zdjęć w kolejnych postach

Przekaże żonie, że jej zestaw w kombinezonie się podobał ;)

Pierwsze wrażenie po obejrzeniu zdjęć: jakże miło, przy tym zalewie męskich elegantów, najbardziej wyróżniają się zdjęcia pięknych pań. Nawet jeśli są żonami kolegów z forum. ;-)

I drugie wrażenie: w tej edycji targów wydaje się, że zabrakło chyba czegoś naprawdę świeżego, zestawy bardzo bezpieczne, nawet ekstrawagancji jakby mniej...

Trudno się spodziewać "świeżynek" co pół roku. Ja poczytuję to na plus, że tendencje do skrajnie ekstrawaganckich rozwiązań zostały wyhamowane. Jest bardziej klasycznie i użytkowo.

Ze zdjęć wnioskuję, że mocno akcentowane były:

- dwurzędowe marynarki,

- kapelusze "panama",

- loafersy i monki,

Jednym słowem, można nadążyć za trendami :)

Rzeczywiście niemal wszyscy mieli monki albo loafersy (tu akurat nic dziwnego ze względu na porę roku), więcej kapeluszy niż na poprzedniej letniej edycji, ale patrząc na tendencje zdaje się, iż zestawy zmierzają w stronę uniformizacji, bezpiecznego środka, a element nowości/świeżości jakoś zanika.

Choć, tu osobista uwaga, sam zapewne również pojawiłbym się w monkach, dwurzędowej marynarce i panamie. Jako debiutant neofita niewątpliwie uległbym procesowi konformizacji.:-)

Zgadzam sie i tez sie ciesze ze tym razem wygladalo na to, ze przez styl wiekszosci uczestnikow przemawia w koncu klasyczna elegancja, a nie moda z wybiegu. Nie bylo Stormtroopers and Darth Vadera. Przyznaje tez ze Panie stanowia bardzo mocna grupe i nie bez powodu sa bardzo chetnie fotografowane ;)

PS

Na blogu jest juz pierwszy post gdzie mozna znalezc jeszcze troche wiecej zdjec: http://blueloafers.com/style-guide/pitti-uomo-88-street-style/