blueloafers Napisano 21 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2015 Spodnie Erika na pewno jako pierwsze wykonało Luxire, ta konkretna para chyba jednak już jest prototypem z jego własnej marki EFV. Przekaże żonie, że jej zestaw w kombinezonie się podobał . Lżej tzn masz na myśli materiały? Wiele osób z niezrozumiałego dla mnie powodu na 30 stopniowe upały przywiozła na pitti solidne garnitury, a niektórzy nawet trzyczęściowe.. :/ Upał w słońcu jest naprawde spory i w samej koszuli jest zazwyczaj ciepło. Ja wziąłem ze sobą tylko najcieńsze rzeczy z szafy. Koszula jest wykonana z bawełby seersucker. Nie jest najciensza, ale w pierwszy dzień było tylko ok 26 stopni, więc wybrałem ją na ten dzień. Spodnie były z bardzo cienkiej tkaniny wełna-moher i to był mój najlepszy wybór spośród wszystkich zestawów. Spodnie lniane nawet jeśli przewiewne to przegrywają wagą i grubością tkaniny. Komentarze do wszystkich outfitów i wiele więcej zdjęć w kolejnych postach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Przekaże żonie, że jej zestaw w kombinezonie się podobał . Pierwsze wrażenie po obejrzeniu zdjęć: jakże miło, przy tym zalewie męskich elegantów, najbardziej wyróżniają się zdjęcia pięknych pań. Nawet jeśli są żonami kolegów z forum. I drugie wrażenie: w tej edycji targów wydaje się, że zabrakło chyba czegoś naprawdę świeżego, zestawy bardzo bezpieczne, nawet ekstrawagancji jakby mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Trudno się spodziewać "świeżynek" co pół roku. Ja poczytuję to na plus, że tendencje do skrajnie ekstrawaganckich rozwiązań zostały wyhamowane. Jest bardziej klasycznie i użytkowo. Ze zdjęć wnioskuję, że mocno akcentowane były: - dwurzędowe marynarki, - kapelusze "panama", - loafersy i monki, Jednym słowem, można nadążyć za trendami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Rzeczywiście niemal wszyscy mieli monki albo loafersy (tu akurat nic dziwnego ze względu na porę roku), więcej kapeluszy niż na poprzedniej letniej edycji, ale patrząc na tendencje zdaje się, iż zestawy zmierzają w stronę uniformizacji, bezpiecznego środka, a element nowości/świeżości jakoś zanika. Choć, tu osobista uwaga, sam zapewne również pojawiłbym się w monkach, dwurzędowej marynarce i panamie. Jako debiutant neofita niewątpliwie uległbym procesowi konformizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 @kolekcjoner21 - uniformizacja jest w centrum, bo to standardy i kanony, a styl na Piti obraca się jak na gumce wokół środka - raz bardziej, raz mniej. Mi się podobało, a być może uda się zorganizować forumowy wypad na kolejną edycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Też planuję wyjazd na edycję zimową, wtedy spodziewam się większego efektu WOW, bo są większe mozliwości, gdy dochodzą cięższe garnitury, płaszcze, szale itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 22 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgadzam sie i tez sie ciesze ze tym razem wygladalo na to, ze przez styl wiekszosci uczestnikow przemawia w koncu klasyczna elegancja, a nie moda z wybiegu. Nie bylo Stormtroopers and Darth Vadera. Przyznaje tez ze Panie stanowia bardzo mocna grupe i nie bez powodu sa bardzo chetnie fotografowane PS Na blogu jest juz pierwszy post gdzie mozna znalezc jeszcze troche wiecej zdjec: http://blueloafers.com/style-guide/pitti-uomo-88-street-style/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Gratuluje całej polskiej reprezentacji! Prezentowaliście się niezwykle godnie! Z przyjemnością śledziłem zdjęcia na instagramie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Blueloafers, gratuluję zdjęć jak i samej kreacji. Szczególnie podoba mi się poszetka Drake's =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Chyba pierwsze pitti z którego można czerpać inspiracje na co dzień. Super zdjęcia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Zdjęcie Zaremby w koszulce polo wyszło wyjątkowo źle, gryzie się z pozostałymi. Swoją ulicą jakiej firmy ta polówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 23 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Zdj Macka bylo zrobione w piatek na prywatnym wyjsciu stad casualowy stroj. Samo zdj mi sie podobalo do tego jest to krawiec no i polo tez bardzo fajne. Dlatego tez jest na samym koncu. Mowil mi ale nie zapamietalem marki. Material to bardzo cienka pikowana bawelna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi